De Lomography Smartphone Film Scanner: een introductie bij Kickstarter

Wil je steun betuigen voor de Lomography Smartphone Film Scanner maar weet je niet echt hoe Kickstarter werkt? Hier leggen we dat graag uit – én hoe je dit toffe project kan steunen!

Wat is Kickstarter en waarom runnen jullie daar de campagne?
Kickstarter is een website die bedrijven en start-ups de mogelijkheid biedt fondsen te zoeken voor projecten waar zij aan werken. Ze hebben een grote verzameling aan verschillende projecten die je kan checken en vervolgens kan steunen.

Wij runnen de Smartphone Film Scanner campagne liever op Kickstarter dan op de Lomography site om verschillende redenen. Ten eerste, ook al zijn we goed op weg met het project en is de eerste versie van de Scanner al gauw verkrijgbaar in de Online Shop, hebben we nog steeds veel werk te doen aan de LomoScanner App ontwikkeling – daarom hebben we via Kickstarter de community betrokken om ons te helpen de App zo awesome mogelijk te maken. Ten tweede, het lanceren van dit project is een fantastische manier om een hele nieuwe doelgroep te introduceren aan Lomography, en hen te laten zien waarom analoge fotografie zo tof is.

Wat is een pledge en hoe maak ik er een?
Je doet een steunbetuiging wanneer je achter een project op Kickstarter staat. Je kan vanaf $1 de campagne steunen. Een steunbetuiging is simpelweg als iets kopen in een winkel, omdat alleen het bedrag dat je als steun hebt gegeven, wordt verrekend wanneer het project zijn doel haalt. Het doel van onze Kickstarter campagne is $50,000 en, met dank aan jullie fantastische support, zijn we na de eerste 5 dagen al voorbij dat bedrag.

*Wat is de prijs van de Scanner op Kickstarter in vergelijking met de prijs voor de Scanner wanneer het officieel wordt gelanceerd? *
De prijzen die we voor de Scanner hebben op Kickstarter, zijn goedkoper dan de uiteindelijke prijs als we de Scanner lanceren. Dus kopen via Kickstarter is om die reden al een goede investering! Als bonus bieden we daarbij ook korting op bepaalde cameras’s. Extra korting dus!

Kan ik mijn steunbetuiging achteraf nog veranderen?
Ja, je kunt eenvoudig je bedrag veranderen tot en met 4 februari. Dat is wanneer de Kickstarter campagne eindigt. Ga naar onze Projectpagina om dit te doen en klik op de ‘Manage Your Pledge’ knop. Op deze pagina kun je de hoeveelheid van je bedrag en je beloning aanpassen.

Wat houden de beloningen in?
Beloningen zijn de ’extra’s’ die je krijgt in ruil voor je steun. Veel van onze beloningen op Kickstarter zijn een Lomography camera en Scanner in een bundel voor een fijne prijs. Maar we hebben ook grotere beloningen zoals een trip naar Wenen om daar het Lomography HQ te bezoeken!

Ik heb een beloning gekozen waarbij geen specifieke camera werd vermeld. Heb ik de mogelijkheid zelf een camera te kiezen?
Dit hangt er van af of de camera op voorraad is in jouw land. Maar voor zover mogelijk, ja – we zullen proberen je de optie geven zelf een camera model te kiezen. Bijvoorbeeld, als je de La Sardina beloning gekozen hebt, heb je de mogelijkheid te kiezen uit de verschillende La Sardina camera’s.

Ik heb een steunbetuiging gedaan. Wanneer wordt dit verrekend?
Het wordt verrekend zodra de Kickstarter campagne op 4 februari eindigt . Zodra de campagne is afgelopen, zullen we je een vragenlijst sturen om in te vullen. Op die manier kunnen we de nodige details verzamelen (bezorgadres, etc.)

Wanneer worden de Scanners bezorgd?
De eerste exemplaren van de scanner zullen in maart worden verzonden. Door de geweldige interesse die jullie nu al hebben, worden de nieuwe beloningen die nu op de Kickstarter pagina staan uiterlijk in april geleverd. Je kunt de details van alle beloningen in de gaten houden op de Kickstarter pagina.

Hoe zit het met de verzendkosten en belasting?
Dit hangt af in welk land je woont. Verzenden is gratis voor alle USA klanten. Voor de rest van de wereld zijn de kosten $10. De verzend- en belastingskosten voor de klanten uit de EU zijn bepaald door de beloning die je graag zou willen hebben. Vergeet niet dat de extra kosten voor de EU klanten niet zozeer verzendkosten zijn; maar meer extra kosten die we moeten verrekenen om de EU belastingen te dekken.

Als je in de EU woont, moet je een extra verzend- belastingsbedrag betalen. Dit kan je doen door een extra bedrag aan je steunbetuiging toe te voegen. Bijvoorbeeld: stel je woont in de UK en je wilt graag de $50 Smartphone Film Scanner beloning. In de beschrijving van de beloning staat dat de extra verzend- en belastingskosten voor deze beloning in de EU $20 is. Dus, om dit te dekken, steun ik met $70. Vervolgens klik ik op de $50 beloning – ik heb nu de geschikte beloning gekozen én de extra kosten gedekt.

Ik heb een steunbetuiging gedaan maar ik ben vergeten verzend- en belastingkosten toe te voegen. Wat moet ik nu doen?
Maak je geen zorgen, je steun veranderen is heel eenvoudig. Ga naar de Project Pagina en klik op ‘Manage Your Pledge’ knop. Op deze pagina kun je gemakkelijk je bedrag aanpassen. Dus als je in de UK woont en graag de $50 Film Scanner beloning wil maar je hebt alleen met $50 gesteund, hoef je het bedrag alleen maar aan te passen naar $70 ($20 extra voor de verzend- en belastingkosten); update je bedrag en voila!

Wat zijn stretch goals?
Stretch goals zijn toegevoegde incentives die Kickstarter campagnes kunnen hebben om je aan te moedigen het originele goal voorbij te gaan. We hebben een paar stretch goals aan de de Smartphone Film Scanner campagne toegevoegd; je kunt ze bekijken onderaan de Projectpagina.

Ik heb een vraag over Kickstarter die hier niet wordt beantwoord. Aan wie kan ik het vragen?
Deel je vraag onderaan dit artikel, dan beantwoorden we je zo snel mogelijk!

geschreven door tomas_bates op 2013-01-18 in #nieuws #faq #faqs #kickstarter #smartphone-film-scanner
vertaald door anna-lomo

Meer interessante artikelen