Kodak voorkomt faillissement door patenttroll

Begin vorig jaar heeft Kodak haar faillissement aangevraagd. Sindsdien hebben veel mensen gepraat over de mogelijke toekomst van het bedrijf en wat er eventueel zou moeten veranderen. In december 2012 ondernam Kodak actie om op dit moment faillissement te voorkomen en ervoor te zorgen dat het bedrijf in de toekomst blijft bestaan.

Het noodlijdende Eastman Kodak Company heeft voorlopig faillissement voorkomen. Dit werd mogelijk gemaakt door ’s werelds grootste patenttroll. De bedrijven Intellectual Ventures en RPX Corporation hebben een groep van twaalf kopers bij elkaar gekregen om de 1100 patenten van Kodak te kopen voor een bedrag van $525 miljoen.

Afbeelding via Kodak

In januari 2012 vroeg Kodak haar faillissement aan, wat het bedrijf nog tot februari 2013 gaf om met een plan te komen voor herstructurering. Het besluit haar patenten te verkopen is een eerste stap in die richting. Zoals voorzitter en directeur van Kodak, Antonio M. Perez, zei: “Dit ten gelde maken van octrooien is een andere belangrijke mijlpaal richting succes.” Op deze manier voldoet het bedrijf aan de eisen voor het krijgen van een lening van 830 miljoen dollar, waardoor faillissement in de eerste helft van dit jaar waarschijnlijk helemaal te voorkomen valt.

Lomography houdt film levend. Je kan in in onze online shop altijd je voorraad aanvullen met onder andere Kodakproducten, zowel in 35mm als 120 formaat.

Alle informatie voor dit artikel is afkomstig van arstechnica. en Kodak

geschreven door bohlera op 2013-01-31 in #nieuws #analogue-photography #kodak #netherlands #bankruptcy #nederland #dutch #holland #news #analogue-cameras #nld #analoog #nieuws #35mm-films #120-films #faillissement #avoided #patent-troll #bankroet #failliet
vertaald door pinkpix

Meer interessante artikelen