Wees niet bang je camera te bewegen!

Als je nadenkt over lange sluitertijden, is het meestal om in het donker te fotograferen. Waar zou een belichting van 8 seconden goed voor zijn? Misschien om ’s avonds buiten te fotograferen? Dat is een mogelijkheid, maar volgens artiest Nicolas Ruel zijn er nog meer mogelijkheden!

Foto’s van Nicolas Ruel's website

Als je een foto maakt met een lange sluitertijd, is het verstandig om een statief te gebruiken om bewogen foto’s te voorkomen. Je zal waarschijnlijk wel balen als je camera per ongeluk beweegt. De Canadese fotograaf Nicolas Ruel gebruikt deze beweging juist om zijn foto’s een ander perspectief te geven!

Foto’s van Nicolas Ruel's website

Deze foto-serie heet 8 Secondes, en zijn gemaakt door de camera halverwege de 8 seconden-sluitertijd te bewegen. Door een verandering van perspectief, lijkt de foto een beetje op een dubbele belichting.

Foto’s van Nicolas Ruel's website

Ruel is onder andere naar Londen, New York en Parijs geweest voor zijn 8-seconden-project. Zijn favoriete plekken om te fotograferen zijn snelwegen, terminals en havens, dus vooral grote steden en oversteekplaatsen.

Foto’s van Nicolas Ruel's website

Over het algemeen worden abrupte en random bewegingen tijdens het fotograferen opgevat als een fout. Toch kunnen dit soort fouten ook gezien worden als iets goeds, omdat ze ons een ander perspectief laten zien. En dat is iets waar we als artiesten altijd naar moeten zoeken. Als lomografen doen we natuurlijk niet anders. Dus laten we op zoek gaan naar nieuwe perspectieven!

Informatie voor dit artikel komt van de website van Nicolas Ruel en Slash.

geschreven door heiwa op 2013-01-09 in #nieuws #art #travel #photographer #long-exposures #multiple-exposures #cities #editorial-series
vertaald door desibel

Meer interessante artikelen