Mijn Belair X 6-12 lightpaintfeestje

Toen we laatst met vrienden kerstkoekjes gingen bakken (in Oostenrijk is het heel normaal om dit soort bijeenkomsten te houden!), was het ook heel leuk om gezamenlijk met de Belair X 6-12 te lightpainten. Check hier hoe dat ging.

Credits: marlenes

Voor het lightpainten gebruikten we zaklampen en fietslampjes (dit zijn de rode lichtjes op de foto). Daarnaast hadden we een superhandige ledlichtstrip van mijn broer. Hij heeft die ooit bij Ikea weten te scoren. Benieuwd welke? Je vindt hem hier).

We gingen aan de slag met een Belair X 6-12 City Slicker met het 6×9 frame en een rol 120 film Lomography kleurennegatief (100 ISO). Om bewogen foto’s te voorkomen, bevestigden we de Belair X 6-12 camera op een statief. Die plaatsten we vervolgens op een doos die op een stoel stond (niet heel professioneel, maar het werkt!). Het is het best als je flink de ruimte hebt zodat het licht niet op andere dingen weerkaatst.

Credits: marlenes

Daarna kozen we voor de bulb-modus (dit doe je met het wieltje aan de zijkant) en stelden we de afstand tot het model in (we kozen voor 2,5 tot 3 meter afstand). Voor de meeste foto’s gebruikten we de Fritz the Blitz flitser (soms met een kleurenfilter). We sloten deze niet op de camera aan, maar flitsten vanuit de hoek die ons het beste leek. Vaak flitste iemand het model van voren of juist van de zijkant. Soms lieten we het model zelf flitsen. Om toffe lichteffecten te creëren schreven of tekenden we met de lichtstrip of een zaklamp.

Credits: marlenes

We hebben verschillende dingen geprobeerd. Meestal kozen we eerst een positie voor het model, vervolgens drukten we op de sluiter en dan gingen we met het licht aan de slag. We letten niet echt op de belichtingstijd, maar kozen ongeveer voor een sluitertijd tussen de vijf en vijftien seconden.

Mijn beste tip: drink niet teveel en heb vooral een leuke tijd!

geschreven door marlenes op 2013-01-11 in #gear #tutorials #tipster #lightpainting #netherlands #how-to #nederland #dutch #holland #nld #lichtschilderen #lightpainten #belair-x-6-12 #marlenes #belair-light-painting #lightpainten-met-de-belair
vertaald door marissa

Meer interessante artikelen