Het begin van mijn liefde voor Lomography

1

In 2008 maakte ik voor het eerst kennis met een multilens camera. Dit is het moment waarop mijn lomo-avontuur begon. Ik liet digitaal voortaan voor wat het was en ontdekte de zachtheid en de schoonheid van analoge fotografie. Ik weet zeker dat je weet wat ik bedoel…

Mijn allereerste analoge resultaat was het volgende zwart-witkiekje, gemaakt met een SuperSampler:

Credits: le_ors

De foto is met de camera van een vriend genomen. We liepen een beetje rond en hij haalde ineens de camera tevoorschijn. We maakten wat foto’s en ook al had ik alles al eens eerder vastgelegd, analoog gaf het toch een heel andere draai. Ik ontdekte al snel dat Lomography en ik voor elkaar gemaakt zijn.

De SuperSampler die -jor-- me in ‘08-’09 leende

Ik vond Lomography steeds leuker en las alles wat ik erover kon vinden. Door aguigabriela kwam ik op deze website terecht. Ze woonde op dat moment in Manchester en vertelde me hoe ik lid kon worden van de community en wat ik hier allemaal kon doen. Ik begon mee te doen aan wedstrijden die draaiden om multilens foto’s. Mijn vriendin Gabriele kocht een nieuwe multilens camera tijdens haar uitje naar Londen en stuurde mij haar supermooie ActionSampler Chrome camera.

Resultaten van mijn eerste ActionSampler rolletje

Ik had alleen nog maar 35mm multilens camera’s tot mijn vriend yiyo vertelde dat hij nog een Holga had die hij niet gebruikte. Een paar dagen later spraken we af en nam ik zijn Holga 135BC over. Ik heb die camera nog steeds! Hieronder zie je de eerste foto’s die ik ermee wist te maken. Nog niet echt geweldig, maar ik had dan ook nog veel te leren.

Credits: le_ors

Aan mijn piggygeschiedenis te zien heb ik deze rolletjes rond 18 oktober gekocht. Ik schiet nu drie jaar analoog en neem mijn Holga overal mee naartoe! Dankzij Lomography heb ik geweldige mensen leren kennen, vrienden voor het leven gemaakt en mijn doel is om iedereen in Venezuela enthousiast te maken voor analoge fotografie! Het wordt flink aanpoten, maar ik zie het helemaal zitten!

Gefeliciteerd met het 20ste lomojubileum! Blijf analoog fotograferen!

geschreven door le_ors op 2013-01-09 in #lifestyle #film #lomography #netherlands #nederland #dutch #holland #love-affair #analogue-lifestyle #requested-post #nld #begin #le_ors #beginnings #verzoekje #liefde-voor-lomography
vertaald door marissa

Een comment

  1. le_ors
    le_ors ·

    Thanks, @marissa !

Meer interessante artikelen