Plezier met kleur! Beschilder je foto's

Ik vind het leuk om mijn foto’s te beschilderen en heb al veel verschillende technieken uitgeprobeerd. Er zijn oneindig veel opties! Maar als je de effecten zoals op deze foto’s wilt krijgen, geef ik je graag enkele tips om je foto’s een artistiek, abstract kantje te geven.

Dit is wat je nodig hebt:
*Acrylverf of waterverf
*Verfborstels in verschillende groottes
*Foto’s

Je kan eventueel ook gebruik maken van oude filmdoosjes, een lat, CD-marker of andere dingen om leuke effecten te creëren.

Credits: kekskonstrukt

1. Kleurige spetters

Acrylverf werkt goed om verfspetters te creëren. Meng de verf met water tot je de juiste textuur hebt en spat er maar op los! Hoe dikker de verf, hoe minder doorschijnend ze zal zijn op de foto. Als je graag verschillende kleuren wilt gebruiken en niet wilt dat ze met elkaar mengen, moet je wachten tot het eerste kleur droog is voor je met het ander begint.

Credits: kekskonstrukt

2. Gekleurde strepen

Gebruik hier waterverf of acrylverf met erg veel water. De kleuren zullen mooi samenlopen omdat de oppervlakte van de foto zo glad is. Zolang de verf nog niet opgedroogd is, kan je de verf afvegen als je het niet zo mooi vindt.

Credits: kekskonstrukt

3. Cirkels

Cirkels krijg je als je een leeg doosje van een filmrolletje of een beker (of iets soortgelijks) in natte verf duwt.

Credits: kekskonstrukt

4. Lijnen

Dit is het zelfde principe zoals bij de cirkels,maar dan met een lat. Teken met een latje lijnen in de natte verf. Ook een kam kan leuke effecten creëren! Haal je inspiratie uit dingen rondom je en probeer verschillende dingen!

Credits: kekskonstrukt

5. Grafische elementen

Je hoeft niet te stoppen na enkele lagen verf. Met een CD-marker kan je nog tekeningen of tekst toevoegen aan je foto.

Veel plezier met schilderen

geschreven door kekskonstrukt op 2013-01-08 in #gear #tutorials #diy #kunst #tipster #lomography #analoge-fotografie #kleur #kleureffect #schildertechniek #foto-s-beschilderen #acrylverf #inkleuren #waterverf
vertaald door fau

Meer interessante artikelen