Een lomografisch tripje naar Berlijn, deel 6

Nadat ik in een opwelling de Lomography City Guide Berlijn kocht, werd ik ontzettend verliefd op de wereld die in de gids werd geschetst; en aangezien ik al een tijdje erg veel zin had om te gaan reizen vroeg ik een paspoort aan en haalde mijn vriendin Sarah over om met me mee te gaan. Mijn eigenzinnige droom werd werkelijkheid! Hier is deel zes van onze avonturen in Berlijn!

Dag 6 We konden de verleiding van een heerlijk ontbijtje niet weerstaan en gingen daarna naar het Museum voor Fotografie, Helmut Newton Foundation (#252). Als je niet houdt van het werk van Newton, dan heb je er eigenlijk niets te zoeken. Maar als je zijn werk wel geweldig vindt, dan is dit de hemel op aarde! In het museum is naast een nagebouwde versie van de werkkamer van Newton inclusief camera’s ook een replica van zijn appartement te zien met kleding, brieven en eerbetonen van na zijn dood. De eerste verdieping is gewijd aan zijn fotografie; je kunt er een documentaire kijken en zijn vrouw heeft een kamer waar zij haar eigen eerbetoon aan Newton heeft. Op de tweede verdieping is een erg interessante tentoonstelling over de beginjaren van de reis- en antropologische fotografie. De museumwinkel is de natte droom van elke fotograaf, tot de nok toe gevuld met boeken en leuke cadeautjes. En je kunt er de Lomography Berlin City Guide kopen als je die nog niet hebt!

Bij Double Eye (#145) hebben we de beste koffie van Berlijn gedronken. Die was erg lekker! Je kunt merken dat er veel aandacht aan het koffiemaken besteed wordt. Double Eye is een heel schattig klein cafeetje.

The Story of Berlin (#115) in Charlottenburg was onze laatste halte. Het is een geweldig interactief museum over de geschiedenis van Berlijn. Voor kinderen is het ook geweldig, omdat het de geschiedenis op een erg leuke manier tot leven brengt. Trek er wel een paar uur voor uit, want er is veel te zien en te doen.

We vonden het erg jammer dat we weer naar huis moesten, maar we hadden wel geweldige herinneringen aan Berlijn. Ik kan niet wachten om terug te gaan. Er is nog veel meer te ontdekken, en ik zou het leuk vinden om dit ook aan andere mensen te laten zien. Ik raad je zeker aan de Lomography City Guide Berlijn te kopen, als je dingen wil ontdekken die niet direct toeristisch zijn. Hou er wel rekening mee dat Berlijn een stad in beweging is, en dat sommige dingen in de gids er inmiddels niet meer zijn. Het voordeel is dat je telkens weer op nieuwe dingen stuit als je zoekt naar dingen uit de gids, en alles is fotogeniek. Berlijn is echt wel de tofste stad van Europa!

geschreven door ellierose1989 op 2013-01-07 in #places #nikon #location #diana #citytrip #city-guide #friedrichshain #ostel #duitsland #berlijn #analoge-vakantie
vertaald door frau_inga

Meer interessante artikelen