Een lomografisch tripje naar Berlijn, deel 5

Nadat ik in een opwelling de Lomography City Guide Berlijn kocht, werd ik ontzettend verliefd op de wereld die in de gids werd geschetst, en aangezien ik al een tijdje erg veel zin had om te gaan reizen vroeg ik een paspoort aan en haalde mijn vriendin Sarah over om met me mee te gaan. Mijn eigenzinnige droom werd werkelijkheid! Hier is deel vijf van onze avonturen in Berlijn!

Dag 5 We gingen naar Prenzlauer Berg en bezochten daar het Monument van de Berlijnse Muur (#014). Van de muur is niet veel meer over, maar je kunt naar boven gaan en van bovenaf zien hoe het was. Je kunt je bijna niet voorstellen hoe het in die tijd geweest moet zijn, en welk effect de muur had op het leven van mensen. Een klein museum vertelt de verhalen van de mensen die gestorven zijn bij hun vlucht over de muur. Ik weet zeker dat ik aan sommige verhalen nog vaak terug moet denken. Kleine metalen schijfjes op de stoepen laten zien waar iemand gestorven is tijdens zijn vlucht. Hoewel het gruwelijke gebeurtenissen zijn, is het ook goed om te zien dat Berlijn niet wegloopt voor de donkere periodes uit de geschiedenis van de 20e eeuw.

De temperatuur liep snel op en we gingen naar een café aan de Kastanienallee 94 dat Pasta Fresca heet. Daar aten we een grote tonijnsalade met een kan water erbij. We liepen over de Kastanienallee en kochten een ijsje, waarna we besloten dat het te warm was om wat te doen. De strandbar met zijn ligstoelen en ijskoude biertjes bood uitkomst. Daar bleven we tot het koeler werd, en we weer de toerist uit konden hangen. We gingen naar de Brandenburger Tor, de Reichstag en vervolgens naar de Alexanderplatz voor een curryworst. Ik moet trouwens zeggen dat ik de Brandenburger Tor indrukwekkender vond dan ik vooraf had gedacht.

Bij de Druide Absinthe Bar (#201) begonnen we de avond met een Long Island Iced Tea, en stapten daarna over op absinth! Dat schonken ze op de traditionele manier, door een suikerklontje aan te steken en het daarna met wat water door de absinth te roeren. Het was best lekker, maar ook erg sterk, en we waren best wel snel dronken! In de U-Bahn zat ik per ongeluk hand in hand met een vreemde man…. We gingen terug naar Kreuzberg en kwamen een straatmuzikant tegen die erg goed speelde. Ze heette Alice Hills en veel mensen stonden naar haar te luisteren. De rest van de nacht brachten we door bij Madame Claude. Wat een geweldige bar!

Wordt vervolgd!

geschreven door ellierose1989 op 2013-01-06 in #places #nikon #location #diana #citytrip #city-guide #friedrichshain #ostel #duitsland #berlijn #analoge-vakantie
vertaald door frau_inga

De Diana Instant Square brengt een iconische esthetiek naar instant fotografie in vierkant formaat en vult frames met sterke, verzadigde kleuren en rijke, humeurige vignettering. Onze nieuwste innovatie, gebouwd om je inspiratie de vrije loop te laten, is voorzien van een Multiple Exposure modus, een Bulb modus voor lange belichtingen, een hot-shoe adapter en nog veel meer! Je kunt 'm zelfs gebruiken met alle lenzen die voor de Diana F+ zijn gemaakt, zodat je je perspectief altijd en overal kunt veranderen. Geen enkele foto zal hetzelfde zijn. Steun ons nu op Kickstarter!

Meer interessante artikelen