Een lomografisch tripje naar Berlijn, deel 4

Nadat ik in een opwelling de Lomography City Guide Berlijn kocht, werd ik ontzettend verliefd op de wereld die in de gids werd geschetst, en aangezien ik al een tijdje erg veel zin had om te gaan reizen vroeg ik een paspoort aan en haalde mijn vriendin Sarah over om met me mee te gaan. Mijn eigenzinnige droom werd werkelijkheid! Hier is deel vier van onze avonturen in Berlijn!

Dag 4 We gingen naar het district Kreuzberg en bezochten daar het Joods Museum (#237). Het eerste gedeelte van het museum laat de gruwelen van de Holocaust zien aan de hand van persoonlijke bezittingen en verhalen. Dat geeft een verschrikkelijk én goed beeld. De architectuur van het museum is verbluffend en zorgt voor precies de goede sfeer bij wat er getoond wordt. De rest van het museum toont de belangrijkste zaken uit de Joodse geschiedenis, en hoewel dat een beetje saai was, was het ook heel interessant en informatief. De fotoafdeling vond ik erg interessant, alleen van de strenge beveiliging kreeg ik de kriebels.

Vervolgens gingen we naar Checkpoint Charlie. Hoewel het daar erg toeristisch is, was het wel gaaf om een stukje geschiedenis van Berlijn te zien. En je kunt er geweldige foto’s maken. Omdat het erg warm was, gingen we naar Aldemir Ice-Cream (#058), één van de beste ijszaken van Berlijn. Ik bestelde een grote coupe ijs met chocolade, banaan, chocoladebrownie, toffee- en latte-ijs. Die was fantastisch. Helaas kreeg Sarah niet de ijscoupe die zij bestelde, maar een hoorntje met ijs. Dat was erg jammer, maar misschien kwam het door de taalbarrière.

We liepen naar het Gorlitzer Park, waar Sarah voor het eerst in haar leven ging midgetgolfen. Glow in the dark midgetgolf (#132) is onder de grond en verlicht met uv-blacklight, en dat maakte het erg vet! Het was ook de moeilijkste midgetgolfbaan die ik ooit heb gespeeld – ze zijn heel creatief geweest met het aanleggen van de baan. Het was een warme avond en we besloten nog even in het park te blijven (#057). Mensen waren aan het barbecueën, er werd gefrisbeed en mensen maakten muziek; erg mooi en relaxed, en de perfecte plek om mensen te kijken.

Omdat we honger kregen, gingen we met frisse tegenzin weg om een pizza te eten. Daarna gingen we naar Madame Claude (#207), wat direct onze favoriete bar in Berlijn werd! Alle meubels hingen aan het plafond, en er hing een zwaar relaxte retrosfeer. Ze draaiden leuke rockmuziek met veel Sonic Youth en het bier was onwijs goedkoop. Een hele knappe vent uit Melbourne vroeg ons om een vuurtje en ik werd op slag een beetje verliefd op hem. Dat lag vast ook aan de bar – die nodigde uit flirten met een man van de andere kant van de wereld. We ontmoetten ook een heel aardige gast uit Portland, Oregon. Die probeerde met een belachelijk en grappig Engels accent te praten. Omdat de U-Bahn al gesloten was, liepen we terug naar de jeugdherberg. Onderweg hebben we voor de lol nog eens een poging gewaagd foto’s te maken in een fotohokje.

Wordt vervolgd!

geschreven door ellierose1989 op 2013-01-05 in #places #nikon #location #diana #citytrip #city-guide #friedrichshain #ostel #duitsland #berlijn #analoge-vakantie
vertaald door frau_inga

Meer interessante artikelen