Creatief met kurk

Als na alle luxe dinertjes en vette feestjes overal kurken in je huis slingeren, gooi ze dan niet meteen weg. Hier onder een hele berg leuke ideeën en creatieve projecten om je kurk te hergebruiken!

Credits: luffyblu

Je hebt misschien wel de portretten van kurk door Scott Gundersen langs zien komen. Laat je niet afschrikken. Je kan vrij makkelijk je eigen kurkkunst creeren! Dus verzamel al die geknalde kurken en kijk hieronder of er iets tussenzit wat je zou willen maken:

Kurkdieren

Als je genoeg kurken heb, zou je kunnen proberen een kunstig kurkbeest te maken, zoals deze schattige giraf door Ashley Hackshaw. Gegarandeerd om een saaie slaapkamer of woonkamer een beetje op te vrolijken, en om (positieve) opmerkingen te krijgen van je vrienden en familie.

Kurkstempels

Ja, je kan ambachtelijke stempels maken van kurken, zoals die hieronder van Sandy Diaz. Het kost je een tijdje om er één te maken, maar daarna kun je ze elke keer weer gebruiken bij al je papieren projectjes. Bedenk wat ze kunnen doen met brieven, kaarten en plakboeken!

Versieringen

Kurken zijn ook uitermate geschikt om versieringen en bedels mee te maken, die je voor bijna elke gelegenheid kan gebruiken. Joseph Eitel laat op eHow zien hoe je dit soort versiersels kan maken en gebruiken om je kerstcadeaus extra bijzonder te maken, zoals die chique fles wijn.

Kurkpunaises

Wil je iets unieks hebben om je herinneringen op je prikbord in je kantoor of thuis mee op te hangen? Wooden Bee heeft zijn saaie punaises omgetoverd in prachtige kurkprikkers. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit project er heel mooi uit vind zien, en het is goed gevonden, zeker voor wijnofielen!

Kurken sleutelhangers

En dan het laatste idee, zeker ook de moeite waard: je kan altijd proberen om sleutelhangers te maken van kurk. Het fijne aan dit project is hoe je elk stuk aan kan passen aan de gelegenheid of je stemming. En de eindproducten kunnen ook gebruikt worden als cadeautjes aan je wijnliefhebbende vrienden, als prijs bij evenementjes of als souvenir.

N.B.: Voordat je begint met je kurkproject, kijk even hoe je het beste kurk kan snijden aangezien je dat waarschijnlijk vaak zal gaan doen.

Heb je je eigen creatief met kurk-project? Laat een reactie achter!

geschreven door plasticpopsicle op 2013-01-04 in #gear #tutorials #diy #tip #tipster #lomography #netherlands #art-project #nederland #dutch #holland #cork #arts-and-crafts #analogue-lifestyle #projects #nld #knutselen #doe-het-zelf #creatief #wine-cork #kurk
vertaald door pinkpix

Meer interessante artikelen