Lomography Color X-Pro Sunset Strip 100 35mm

Mijn eerste ervaring met de nieuwe Lomography Sunset Strip film was perfect getimed.. De herfst heeft zoveel warme tinten! Er zaten een paar (aangename) verrassingen tussen de foto’s toen ik ze terugkreeg, en die wil ik graag met jullie delen!

Deze nieuwe film van Lomography zou moeten zorgen voor ‘plaatjes met een donkerblauwe en bruine gloed’. Om de één of andere reden dacht ik dat, aangezien het midden van de film geel voorgekleurd is, alle foto’s een soort gele tint zouden krijgen, zoals met een zonsondergang. Of ik verwachtte een soort redscale film, maar dan met een geel-sepia-achtige kleur. Maar de film voldeed niet aan mijn verwachtingen, het was zelfs beter! Sommige foto’s hadden een meer blauwe gloed, zoals met de Lomography Chrome film, wat ik erg kon waarderen.

Voor een 100 ISO film vond ik een aantal van de donkere of binnenshots erg korrelig in vergelijking met de 100 ISO Lomography X-Pro chrome film. Ik denk niet dat dit per sé slecht is, aangezien dat is waarom we allemaal hier zijn, om te experimenteren en om de ​​echte filmlook te krijgen. Wat is nou meer film dan korreligheid?

Tijdens het foto’s maken met mijn LC-A met mijn eerste rolletje was ik hard op zoek naar iets geels, omdat ik dacht dat de film deze kleur er echt zou laten uitspringen en ik was heel tevreden dat dat was gelukt. De herfst is sowieso al een mooi jaargetijde om foto’s te maken, maar het experimenteren met iets nieuws vond ik helemaal leuk. Vooral aangezien ik erg blij ben met de resultaten!
Redscale film blijft mijn favoriet, maar ik heb me erg vermaakt met Sunset Strip uitproberen. Ik ben heel benieuwd hoe deze film uitpakt in mijn Spinner 360, zodat ik de verschillen kan zien tussen het voorgekleurde gedeelte en het originele stukje film tussen de sprocketgaatjes.

geschreven door erinwoodgatesphotography op 2013-01-05 in #gear #park #nature #35mm #review #canada #sunset #yellow #grain #fall #dia #lomography #netherlands #100iso #nederland #dutch #holland #zonsondergang #geel #hues #natuur #herfst #nld #recensie #sunsetstrip #color-x-pro
vertaald door pinkpix

De Diana Instant Square brengt een iconische esthetiek naar instant fotografie in vierkant formaat en vult frames met sterke, verzadigde kleuren en rijke, humeurige vignettering. Onze nieuwste innovatie, gebouwd om je inspiratie de vrije loop te laten, is voorzien van een Multiple Exposure modus, een Bulb modus voor lange belichtingen, een hot-shoe adapter en nog veel meer! Je kunt 'm zelfs gebruiken met alle lenzen die voor de Diana F+ zijn gemaakt, zodat je je perspectief altijd en overal kunt veranderen. Geen enkele foto zal hetzelfde zijn. Steun ons nu op Kickstarter!

Meer interessante artikelen