Lomography Redscale 100 35mm

Als je dit lichthongerige beest weet te temmen, krijg je fantastische resultaten!

Redscale film is eigenlijk de achterkant van een normale film. Doordat ie omgedraaid in het rolletje zit, schiet je eigenlijk op de verkeerde kant van de film. Ik heb al zolang als ik lomograaf ben een haat-liefdeverhouding met Lomography Redscale 100 35mm film. Bijna al mijn camera’s hebben al eens een rolletje redscale gezien, maar van de resultaten werd ik niet blij. Ik snapte niet hoe andere lomografen wel zulke prachtige foto’s kregen. Mijn misbaksels heb ik maar vernietigd.

Gemaakt met de Canon AE-1

Wat ging er dan verkeerd?

Een paar lomografen die erg goed en behulpzaam zijn gaven me een tip: schiet op een heel laag isogetal. Zet je isogetal lager dan 100. Probeer het eens met iso 50 of zelfs 25. Geweldig advies!

Maar daar kwam nog iets bij: dat realiseerde ik toen ik zat te genieten van een aantal prachtige foto’s. Er was een camera die zo geweldig was in combinatie met redscale, een camera die zonder trucjes niet lager kon dan 100 iso. Dat was de LC-A+. Redscale heeft veel licht nodig, en de LC-A+ kan daar prima mee om gaan. De resultaten waren precies zoals ik ze wilde! Zijn redscale en de LC-A+ gemaakt voor elkaar? Dat wilde ik zelf nog even testen.

Credits: neanderthalis

Ik was er helemaal weg van. De lichtmeter wist precies hoeveel licht de film nodig had. Dat was mij tot nu toe nog niet gelukt. Toen ik daarna mijn LC-Wide kocht, wilde ik weten of die ook zo lekker combineerde met de redscale film. De resultaten waren overweldigend.

Credits: neanderthalis

Als jij ook een camera uit de LC-A-familie hebt, adviseer ik je een rolletje van deze eigenzinnige film te gebruiken. Geniet van de prachtige rode tinten!

Aloha

geschreven door neanderthalis op 2013-01-03 in #gear #test #review #redscale #hawaii #honolulu #mislukking #veel-licht-nodig
vertaald door frau_inga

Meer interessante artikelen