Silhouetten in de herfst

Eén van mijn favoriete technieken, ongeacht wat ik op de foto zet, is het maken van silhouetten. En aangezien sommige van mijn lievelingsherfstfoto’s zijn genomen als silhouet, zal ik je laten zien hoe ik die heb gemaakt, zodat jij dit seizoen zelf ook dit soort foto’s kan maken.

Met de herfst komen ook de koudere dagen, langere nachten en prachtige kleuren. Eén manier om deze kleuren vast te leggen is door alles op de voorgrond als silhouet te fotograferen, of het nou gaat om een adembenemende zonsondergang, een portret of, passend bij deze tijd van het jaar, een boom is.

Ik ga er vanuit dat jullie in het verleden bewust of onbewust wel eens een silhouet op de foto hebben gezet, maar hier zijn een paar van mijn beste tips om je silhouetten eruit te laten springen.

1. Kies een duidelijk onderwerp
Bijna alles kan een silhouet vormen, maar sommige dingen zijn meer geschikt dan andere. Kies iets met een sterke en herkenbare vorm. Iets dat interessant genoeg is om de aandacht vast te houden van degene die naar je foto kijkt. Silhouetten moeten het niet hebben van hun kleur of textuur, dus de vorm is het allerbelangrijkste.

2. Zet je flitser uit
Elke camera die op automatisch staat en een flits heeft zal willen flitsen als je probeert een silhouet te schieten. Dus zorg dat je niet je eigen foto’s verziekt en zet de flits uit. Als dat niet kan, bedek hem dan met je hand.

3. De juiste belichting
Voor een silhouet moet je precies het tegenovergestelde doen van wat je normaal zou doen: het licht moet van achteren komen in plaats van de voorkant belichten. Het perfecte licht hiervoor is bij zonsop- en zonsondergang. Let op de tijd, want met deze korte dagen heb je het zo gemist.

Okee, na het geven van deze tips is het dan nu aan jou om zelf silhouetten te gaan creëren. Zorg dat je camera scherpstelt op het onderwerp en niet op de achtergrond, en speel met de belichting (of zelfs dubbele belichting)!

geschreven door erinwoodgatesphotography op 2012-10-24 in #gear #tutorials #red #analogue #tip #yellow #silhouette #camera #autumn #fall #expose #tipster #leaf #tree #netherlands #nederland #dutch #silhouet #herfst #nld
vertaald door pinkpix

Meer interessante artikelen