Ilford onthult twee nieuwe zwart-wit wegwerpcamera's

Heb je het al gehoord? Ilford heeft net twee nieuwe zwart-wit wegwerpcamera’s uitgebracht! Oh yeah!

Dit laatste jaar is best lastig geweest voor de analoge fotografieindustrie, met bedrijven en filmvarianten die links en rechts tot een einde werden gebracht.

Maar te midden van al deze misère, heeft fotobedrijf Ilford eerder deze week twee nieuwe zwart-wit wegwerpcamera’s gelanceerd. Dit is wat ze te zeggen hebben over de Ilford XP2 Super en de Ilford HP5 Plus camera’s voor eenmalig gebruik:

Foto via PetaPixel

De ILFORD XP2 Super Single Use Camera heeft het voordeel te kunnen worden ontwikkeld […] met C41 negatief kleurontwikkeling […] Dit kan ofwel bijna neutrale zwart-wit prints, ofwel met kleur getinte monochrome prints opleveren. Het is dus ideaal om te beslissen welke negatieven je wil printen op zwart-wit papier.

De ILFORD HP5 Plus Single Use Camera is bedoeld voor ontwikkeling op locaties met standaard zwart-wit filmontwikkeling- en printchemie, resulterend in waarheidsgetrouwe, onvervalste zwart-wit prints die een unieke indruk opwekken omdat ze op zilverhoudend papier worden gedrukt.

Beide camera’s omvatten ongeveer 27 opnames van 400 ISO en de prijs bedraagt zo’n €11.

Alle informatie voor dit artikel komt uit de Ilford Press Room.

geschreven door geegraphy op 2012-12-19 in #nieuws #ilford #wegwerpcamera #nieuws #zwart-wit #analoge-camera
vertaald door undiscovered

De Diana Instant Square brengt een iconische esthetiek naar instant fotografie in vierkant formaat en vult frames met sterke, verzadigde kleuren en rijke, humeurige vignettering. Onze nieuwste innovatie, gebouwd om je inspiratie de vrije loop te laten, is voorzien van een Multiple Exposure modus, een Bulb modus voor lange belichtingen, een hot-shoe adapter en nog veel meer! Je kunt 'm zelfs gebruiken met alle lenzen die voor de Diana F+ zijn gemaakt, zodat je je perspectief altijd en overal kunt veranderen. Geen enkele foto zal hetzelfde zijn. Steun ons nu op Kickstarter!

Meer interessante artikelen