Foto's van je kinderen maken

Eigenlijk zou het voor alle ouders belangrijk moeten zijn om een hele hoop foto’s van hun kinderen te maken. Dit zijn namelijk, misschien, wel de beste en leukste cadeaus die we ze ooit kunnen geven.

Kinderen zijn gewoon zo schattig! Ze zijn zorgeloos, grappig, vol levenslust en staan ver buiten de lasten en problemen van het volwassen leven. Helaas zijn ze niet voor altijd kinderen en komen ze snel genoeg in aanraking met verdriet, financiële moeilijkheden, en belangrijke verantwoordelijkheden. Als ouders zijnde is het vastleggen van de kids op jonge leeftijd daarom het allerleukste. Later kunnen ze met elkaar terug denken aan al die mooie herinneringen van toen. In dit artikel geven we jullie enkele suggesties om het de beste foto’s van je kinderen te maken.

De eerste dag op aarde

De eerste jaren van het kind staat vol met mijlpalen, maar persoonlijk denk dat geen enkel moment te vergelijken is met het moment dat ze geboren worden. Mocht je in verwachting zijn van een kindje. vergeet dan nooit om je camera mee te nemen naar het ziekenhuis!

Kom heel dichtbij

Staren en gluren naar je pas geboren kindje, elk klein detail in je opnemen, en ruziën met je partner over waar die mooie ogen van je baby vandaan komen. Dit alles komt vast heel bekend voor. Neem daarom close-up foto’s van alle kenmerkende eigenschappen (voetjes, handjes en zijn gezicht) van je baby met behulp van een macro lens of een vergrootglas.

Quality Time

Het hebben van kinderen staat garant voor een strakke planning en veel gehaast. Neem daarom altijd je camera overal mee naartoe en koester de momenten dat je samen bent. Met name de traditionele feestdagen, kerst en Sinterklaas. Dit zijn dé kostbare momenten om foto’s van je kids te maken.

Oud en jong

Het leeftijdsverschil tussen kinderen en ouders blijft fascinerend. Het is alsof je kijkt naar de levenscyclus. Je krijgt voor het eerst een beeld van je ouders, en hoe zij voor jou hebben gezorgd. Neem dan ook samen met je ouders en baby een foto van dit moment.

De lach van een kind

Het is niet zo moeilijk om kinderen aan het lachen te maken. Wat voor gekke bekken je ook trekt, het is allemaal de moeite waard. Doe het ‘Gang Nam’ dansje of doe alsof je struikelt over de vloer – een glimlach van je kind gegarandeerd. Zorg dat je je camera in handbereik hebt om zo de meest pure vorm van geluk in de wereld vast te leggen.

Spelende kinderen

Zodra ze beginnen te kruipen, lopen en klimmen kun je maar beter klaar staan om er achteraan te rennen met je camera. Zorg ervoor dat je de energie hebt, want kinderen zijn net als Duracell konijntjes. Ze hebben namelijk nog geen duidelijk begrip van wat moeheid is. Bij dit punt is het ook weer belangrijk om niet te vergeten foto’s te maken.

Slapende kinderen

Spelen en gek doen houdt ooit een keer op. Je kind is moe en valt in slaap. Terwijl ze vredig in hun bedje liggen, vraag je je af waar ze over dromen en hoe jij al die dromen kunt laten uitkomen. In sommige culturen wordt het niet aangeraden om foto’s van slapende mensen te nemen, maar soms is het goed om toch even toe te geven aan deze verleiding.

Zondagskind

Verschillende gelegenheden en verschillende kledij. Bijvoorbeeld het naar de kerk gaan of zondag, of het zijn van een bloemenmeisje op de bruiloft van een familielid. Deze momenten mogen absoluut niet ontbreken in je foto’s.

Maak van je kind een Lomograaf

Het is nooit te vroeg om je camera’s te delen met je kinderen. Ze zullen waarschijnlijk niet weten hoe het allemaal precies werkt, maar je kan ze wel al de wondere wereld van analoge fotografie meegeven. Hoe fijn zou het zijn als we later oud zijn, dat we dan samen met onze kleinkinderen spelen terwijl onze kinderen de foto’s maken.

geschreven door renenob op 2012-12-08 in #gear #tutorials #analogue #camera #children #child #tipster #lomography #advice #potraits #kinderen
vertaald door wkreukniet

Kickstarter

De Diana Instant Square brengt een iconische esthetiek naar instant fotografie in vierkant formaat en vult frames met sterke, verzadigde kleuren en rijke, humeurige vignettering. Onze nieuwste innovatie, gebouwd om je inspiratie de vrije loop te laten, is voorzien van een Multiple Exposure modus, een Bulb modus voor lange belichtingen, een hot-shoe adapter en nog veel meer! Je kunt 'm zelfs gebruiken met alle lenzen die voor de Diana F+ zijn gemaakt, zodat je je perspectief altijd en overal kunt veranderen. Geen enkele foto zal hetzelfde zijn. Steun ons nu op Kickstarter!

Meer interessante artikelen