Voorbereid de wereld rond met mijn Belair X 6-12 Globetrotter!

Na een lange tijd wachten is de Belair X6-12 Globetrotter Limited Edition eindelijk bij me. Laten we samen eens kijken hoe we de eerste rol moeten laden!

Ik ben het niet gewend om zulke sneak previews te schrijven, maar mijn enthousiasme gaat de hoogte in over deze Belair X6-12 Globetrotter Limited Edition, en dat wil ik met jullie delen. Daarnaast is het ook nog eens mijn eerste camera in de Lomography wereld!

Ik vond een doos toen ik thuis kwam. Wat! Is mijn kerscadeautje er al zo vroeg?!

Ik ben een van de lucky bastards die als een van de eerste de Belair mocht uitproberen. Dus, bij deze een tutorial over hoe je de eerste film moet laden.

Tekst op de ene kant van de doos.

Maak de doos voorzichtig open.

Daar issie dan, de camera! Het slangenleer patroon op de Belair X6-12 Globetrotter is ZO sexy!

Ja, dit is echt de Belair – hij heeft twee lenzen.

Nog helemaal niet echt over nagedacht, maar ik ben al de 218e lomograaf die de Belair heeft!

Weet je nog dat je eerst altijd twee LR44 batterijen moest kopen voordat je kon beginnen? Het batterij vakje zit aan de voorkant van de camera. Plaats één batterij met de + omhoog, en vervolgens een met de – omhoog, en test of het allemaal werkt als je een paar keer op de sluiter drukt.

*Note: ook zonder batterij kan de Belair schieten, met ‘N’ sluitertijd = 1/125s.

Laten we de Belair voor de eerste ronde laden met Lomography Color Negative 400 iso 120 film.

Trek aan de zwarte hendels aan de bodem van de camera links en rechts om de de achterkant los te maken.

Leg deze sexy achterkant weg, dan zie je het spoeltje rechts in de camera. Zet het masker er in met het gewenste formaat (dit is het 6×12 formaat).

Deze film lijkt stiekem op een snoepje!

Plaats het filmrolletje links in de camera. Druk op het onderste deel van de film en dus vervolgens voorzichtig het bovenste deel van de film in het vakje, net zoals op deze foto.

Trek de film naar rechts, en laat de filmrol niet los!

Plaats de film in het spoeltje rechts.

Als de film erin zit, draai dan tegen de klok in en zorg ervoor dat de film goed blijft zitten. Daarna is het tijd om de achterkant er weer op te plaatsen.

Check daarna in het filmraampje of het goed zit.

Draai de film verder en guess what? Niet veel later zie je de tekst ‘Don’t think just shot!’ verschijnen – en vervolgens de nummer “1”!

Omdat we in 6×12 formaat gaan schieten, moeten we doordraaien tot nummer 2 voordat we gaan beginnen. Na elk shot, moet je de film dus doordraaien tot even nummers (2、4、6、8、10、12). Bij de formaten 6×6 or 6×9, kun je gewoon doordraaien (1、2、3).

Je kunt van lenzen switchen ookal ben je pas halverwege je rolletje. Zorg alleen voor dat je niet de gevoelige sluiter aanraakt als je dit aan het doen bent.

Klaar! Je bent nu helemaal voorbereid om met de Belair weg te vliegen.

De Belair is vergeleken met andere middenformaat SLR camera’s: een kleinere camera met inklapbare bellow, die wel 5 tot 6 keer minder weegt!

Pak een rolletje film en reis de wereld rond met de Belair X 6-12 Globetrotter!

geschreven door zakof op 2012-12-06 in #gear #review #120-film #lomography #belair-x6-12-globetrotter
vertaald door anna-lomo

Meer interessante artikelen