Ringflitsen met de Belair

1

Van alle Lomography flitsers is de ringflits waarschijnlijk het leukste om mee te spelen. Nadat Lomo Amigo Nout zijn Belair binnen kreeg, ging de ringflits direct to the test. Lees hier zijn verhaal!

De Belair camera belooft heel veel goeds. Hij is groot, licht in gewicht en heeft de meest waanzinnige functies. Alleen de lichtmeter en het 6 × 12 formaat op 120 rolfilm maakt deze camera unieker dan ooit! Of zoals Lomo Amigo Nout mooi verwoorde:

De belair is in levende lijven nog mooier dan verwacht en geeft mij precies dat gevoel dat ik bij een analoge camera zoek. Ik krijg de neiging om meteen mijn Charlie Chaplin pak aan te trekken en met een doek over mij hoofd foto’s te gaan maken met een flits-plankje vol kruit.

De Belair wordt inmiddels door velen grondig getest. Maar nog niemand heeft iets geschreven over de ringflits in combinatie met de Belair. Daarom was Nout’s eerste test meteen een belangrijke – wat doet de Belair met de Lomography Ringflash?

De Lomography Ringflash

Deze super flitser past niet helemaal goed op de camera, maar met een beetje geknutsel past hij prima rondom de lens. Maar, het grote probleem is natuurlijk de lichtmeter. Die wordt voor een deel bedekt door de omvang van de flitser, alhoewel er ongeveer 2 cm ruimte tussen de lichtmeter en de flitser zit. Ondanks deze 2 cm ruimte zal de lichtmeter denken dat het vrij donker is, en daarom besluiten de sluiter langer open te houden dan je zelf eigenlijk wilt. Daar heeft Nout een trucje op bedacht.

  1. Laad de camera met een 100, 200 of 400 iso film.
  2. Zorg dat de camera op een statief staat als je een foto maakt (mag ook een muurtje of iets anders zijn – zolang hij maar stil staat!)
  3. Zet het wieltje van de lichtmeter op 1600
  4. Schiet de foto en zorg ervoor dat erg een bewegende objecten op de foto komen. Ja, dat is lastig!

Als je de camera niet stil houdt, bestaat de kans dat je foto’s een beetje shaky zijn. Check deze resultaten van Nout’s eerste rolletje maar:

Credits: sjaaknout

Het blijft tricky, maar als je deze stappen uitvoert is het zeker niet onmogelijk! We zijn benieuwd naar andere ringflits testers, dus deel je shots en schrijf er een tipster over.

written by mrmaart on 2012-11-28 #gear #tutorials #tipster #ringflash #belair #lomoamigo #nout #ringflits #sjaaknout #belairx612

One Comment

  1. dopa
    dopa ·

    Heb je ooit in de verleiding zonder de batterijen uit en foto's te nemen met de maximale sluitertijd van 1/125?

More Interesting Articles