Kiekjes van eten

Pssst…hier een paar tips voor het maken van overheerlijke kiekjes van eten!

Tegenwoordig is een maaltijd niet compleet zonder dat je er eerst een foto van hebt gemaakt. Elke keer als ik op social network sites inlog, vliegen de foto’s van wat iedereen voor lunch heeft gegeten mij om de oren. Waarom, blijft mijn grote vraag? Willen we simpelweg met anderen delen wat we aan het nuttigen zijn? Worden we geraakt door de artistieke presentatie? Zijn we veel bezig met wat we eten en willen we dat in de gaten houden? Als je er toch aan gaat beginnen, heb ik hieronder een paar tips:

markten

Waarom wachten tot dat er eten op je bord ligt als je het gelijk op de foto kan zetten als je aan het inslaan bent? De groente en fruit afdeling is mijn favoriet, zoals je misschien wel kan zien.

Terwijl we wachten…

Wachten op je (voor)gerecht is het perfecte moment om de mooie tafel waar je aan zit vast te leggen, zeker waneer je op een receptie bent op of de haute cuisine tour gaat.

De kunst van het opmaken

Wanneer we een bord voor onze neus krijgen, is het eerste waar we op letten de manier hoe het gepresenteerd wordt. Dit is een kunst op zich, en verdient dan ook fotografische aandacht.

De thuiskok

Niet iedereen kan het zich veroorloven om altijd buiten de deur te eten, maar geen nood! Een gerecht in een restaurant kan vaak simpelweg niet tippen aan het plezier dat een goede huisgemaakte pot ons kan geven. Zelf gemaakte gerechten hebben altijd een magisch extra ingrediënt: liefde. Ze kunnen zich dan wel niet meten aan de kunstwerken die je in restaurants krijgt voorgeschoteld, maar ze smaken minstens even goed – of zelfs beter! Wees trots op je eigen creaties en leg die heerlijkheden vast op de gevoelige plaat.

Lokale kiekjes

Een intressant gegeven van cultuur is het soort eten dat we nuttigen. Laat je camera daarom lokale delicatessen vastleggen en deel ze met je wereldwijde publiek.

Genieten van eten

Aan eten waar mensen niet van kunnen genieten heb je eigenlijk niks. Neem niet zomaar foto’s van eten – maar betrek de mensen die er van genieten. Zo weet je zeker dat het eten er niet alleen mooi uitziet, maar ook nog eens verdomd lekker smaakt.

Ik heb inmiddels rammelende honger gekregen van het schrijven van dit artikel, dus ik ga maar eens kijken wat mijn koelkast mij te bieden heeft. Ik kan mijn camera maar beter niet vergeten.

geschreven door renenob op 2012-12-04 in #gear #tutorials #film #camera #scanning #yum #tipster #lomography #fotografie #eten #analoog #koken #geniet #eet
vertaald door joers

Kickstarter

De Diana Instant Square brengt een iconische esthetiek naar instant fotografie in vierkant formaat en vult frames met sterke, verzadigde kleuren en rijke, humeurige vignettering. Onze nieuwste innovatie, gebouwd om je inspiratie de vrije loop te laten, is voorzien van een Multiple Exposure modus, een Bulb modus voor lange belichtingen, een hot-shoe adapter en nog veel meer! Je kunt 'm zelfs gebruiken met alle lenzen die voor de Diana F+ zijn gemaakt, zodat je je perspectief altijd en overal kunt veranderen. Geen enkele foto zal hetzelfde zijn. Steun ons nu op Kickstarter!

Meer interessante artikelen