Kiekjes van eten

Pssst...hier een paar tips voor het maken van overheerlijke kiekjes van eten!

Tegenwoordig is een maaltijd niet compleet zonder dat je er eerst een foto van hebt gemaakt. Elke keer als ik op social network sites inlog, vliegen de foto’s van wat iedereen voor lunch heeft gegeten mij om de oren. Waarom, blijft mijn grote vraag? Willen we simpelweg met anderen delen wat we aan het nuttigen zijn? Worden we geraakt door de artistieke presentatie? Zijn we veel bezig met wat we eten en willen we dat in de gaten houden? Als je er toch aan gaat beginnen, heb ik hieronder een paar tips:

markten

Waarom wachten tot dat er eten op je bord ligt als je het gelijk op de foto kan zetten als je aan het inslaan bent? De groente en fruit afdeling is mijn favoriet, zoals je misschien wel kan zien.

Terwijl we wachten…

Wachten op je (voor)gerecht is het perfecte moment om de mooie tafel waar je aan zit vast te leggen, zeker waneer je op een receptie bent op of de haute cuisine tour gaat.

De kunst van het opmaken

Wanneer we een bord voor onze neus krijgen, is het eerste waar we op letten de manier hoe het gepresenteerd wordt. Dit is een kunst op zich, en verdient dan ook fotografische aandacht.

De thuiskok

Niet iedereen kan het zich veroorloven om altijd buiten de deur te eten, maar geen nood! Een gerecht in een restaurant kan vaak simpelweg niet tippen aan het plezier dat een goede huisgemaakte pot ons kan geven. Zelf gemaakte gerechten hebben altijd een magisch extra ingrediënt: liefde. Ze kunnen zich dan wel niet meten aan de kunstwerken die je in restaurants krijgt voorgeschoteld, maar ze smaken minstens even goed – of zelfs beter! Wees trots op je eigen creaties en leg die heerlijkheden vast op de gevoelige plaat.

Lokale kiekjes

Een intressant gegeven van cultuur is het soort eten dat we nuttigen. Laat je camera daarom lokale delicatessen vastleggen en deel ze met je wereldwijde publiek.

Genieten van eten

Aan eten waar mensen niet van kunnen genieten heb je eigenlijk niks. Neem niet zomaar foto’s van eten – maar betrek de mensen die er van genieten. Zo weet je zeker dat het eten er niet alleen mooi uitziet, maar ook nog eens verdomd lekker smaakt.

Ik heb inmiddels rammelende honger gekregen van het schrijven van dit artikel, dus ik ga maar eens kijken wat mijn koelkast mij te bieden heeft. Ik kan mijn camera maar beter niet vergeten.

geschreven door renenob op 2012-12-04 in #gear #tipster #camera #fotografie #geniet #film #yum #lomography #koken #analoog #eten #scanning #tipster #eet
vertaald door joers

Meer interessante artikelen

 • Een geheim van de kosmos: het lanceren van het nieuwste Lomography Product

  geschreven door Lomography op 2016-01-19 in #gear #nieuws
  Een geheim van de kosmos: het lanceren van het nieuwste Lomography Product

  Pssst! We hebben een geheimpje dat op je afkomt met de snelheid van het licht! We zijn zo mysterieus als de kosmos zelf over ons nieuwe product. Maar de verduistering zal passeren en binnenkort zullen de sterren stralen. Tot die tijd moeten er een aantal vragen rondzweven in het universum, toch? Nou, je hoeft niet naar naar de sterren te kijken om het antwoord te vinden! Blijf op Lomography's golflengte, laat je fantasie omhoogschieten en kijk of je onze bovenaardse aanwijzingen kunnen ontcijferen!

 • Een verzameling toffe Konstruktor snapshots

  geschreven door shhquiet op 2015-05-18 in #gear #lifestyle
  Een verzameling toffe Konstruktor snapshots

  Niks geeft meer voldoening dan het nemen van fantastische foto's met een camera die je zelf hebt gebouwd. Altijd al indruk willen maken op je vrienden met je gekke DIY vaardigheden? Scoor dan een Konstruktor Camera Kit en laat zien wat je in huis hebt! Oh, en de Konstruktor neemt ook prachtige foto's - bekijk deze galerie en zie wat we bedoelen!

 • We introduceren de New Lomo'Instant Wide — 's Werelds meest cratieve Instant Wide camera & lens systeem

  geschreven door Lomography op 2015-10-13 in #gear #nieuws #videos
  We introduceren de New Lomo'Instant Wide — 's Werelds meest cratieve Instant Wide camera & lens systeem

  Ze zeggen dat er voor alles een eerste keer is en dit geldt zeker voor de Lomo'Instant Wide. We hebben vakmanschap gecombineerd met veelzijdige functies en hierdoor is de Lomo'Instant Wide de instant camera voor iedereen die smelt bij het vastleggen van mooie, bizarre en verbijsterende momenten op een creatieve, super wijde, haarscherpe en perfect belichte manier.

 • Shop Nieuws

  Bundels voor beginners

  Bundels voor beginners

  Speciaal voor de beginnende lomograaf hebben we een aantal bundels samengesteld. Inclusief een fijne korting!

 • Lomo'Instant + Splitzer: alles is mogelijk!

  geschreven door bgaluppo op 2015-04-29 in #gear
  Lomo'Instant + Splitzer: alles is mogelijk!

  De Splitzer is een kleine accessoire waarmee je allerlei gekke dingen met je Lomo'Instant camera kunt doen. Voor deze galerij hebben we geëxperimenteerd met het splitsen van gezichten en de resultaten zijn hilarisch!

 • Lomo’Instant Wide Tip No. 5- Close-up Lens

  geschreven door Lomography op 2015-10-28 in #gear #tipster
  Lomo’Instant Wide Tip No. 5- Close-up Lens

  Wie zegt dat instant camera's niet verbluffende resultaten kunnen leveren? De Lomo'Instant Wide's Close-Up Lens geeft je een fantastische focus. Perfect voor het vastleggen van rustige scènes en opvallende texturen met veel detail en scherpte!

 • Surf Fotografie door Alex Laurel

  geschreven door Julien Matabuena op 2015-04-16 in #people #lifestyle
  Surf Fotografie door Alex Laurel

  De Franse surf-fotograaf Alex Laurel gaf onlangs een interview met onafhankelijke en internationale publicatie voor de in Berlijn gevestigde Freunde von Freunden, waarin hij sprak over zijn jeugd, het verhuizen van Anglet naar Gabon om gemakkelijk toegang te hebben tot Frankrijk's beste surf gebieden, de beste surf bestemmingen ter wereld en zelfs over zijn reis naar IJsland en Kamchatka.

  1
 • Shop Nieuws

  Lomo'Instant

  Lomo'Instant

  Verleg de grenzen van instant fotografie met 's werelds meest creatieve instant camera systeem boordevol functies - de Lomo'Instant Camera! De Lomo'Instant is van perfect formaat en schiet fantastisch creatieve foto's die je onmiddellijk met iedereen kan delen. Kies nu je favoriete kleur en ga aan de slag!

 • Creatieve Turquoise foto's van de community

  geschreven door lomographymagazine op 2015-12-21 in #gear #lifestyle
  Creatieve Turquoise foto's van de community

  De wilde kleurverschuivingen van de LomoChrome Turquoise gecombineerd met andere effecten van de camera en diverse accessoires zorgen voor nog meer out-of-the-box creaties. Check hier een handvol van de vele creatieve manieren waar onze community gebruik van maakt.

  1
 • Lomo’Instant Wide Tip No. 7- Gekleurde gelfilters voor een gekleurde flits

  geschreven door Lomography op 2015-10-28 in #gear #tipster
  Lomo’Instant Wide Tip No. 7- Gekleurde gelfilters voor een gekleurde flits

  Voeg met de gekleurde gelfilters spatten van kleur toe aan je Lomo'Instant Wide foto's. Mix en match ze tijdens het schieten van meerdere belichtingen voor unieke resultaten!

 • Lomo’Instant Wide Tip No. 11 - Multiple Exposures

  geschreven door Lomography op 2015-10-28 in #gear #tipster
  Lomo’Instant Wide Tip No. 11 - Multiple Exposures

  Wij houden van meerdere belichtingen, wat de gecombineerde scènes ook zijn: het eindresultaat is altijd spectaculair! Verdubbel (of verdrievoudig) jezelf in een zelfportret of experimenteer met verschillende patronen en voorwerpen en je zult geweldige creaties maken met de Lomo'Instant Wide!

 • Shop Nieuws

  35 mm verrassingspakket

  35 mm verrassingspakket

  Hou jij van een verrassing? Bestel dan nu ons 35mm verrassingspakket. We hebben speciaal verlopen en zeldzame film geselecteerd!

 • Word jij onze nieuwe Art Lens Amigo?

  geschreven door Anna Meijer op 2015-12-28 in #people #nieuws #lifestyle #reviews #lomoamigos
  Word jij onze nieuwe Art Lens Amigo?

  Tegen het einde van het jaar heeft Lomography een fantastische collecte Art Lenzen in het assortiment verzameld. Denk bijvoorbeeld aan onze nieuwe Petzval Lens. Ben je benieuwd hoe het is om met zo'n lens foto's te schieten? Today is your lucky day. We zoeken lomografen die onze lenzen willen testen! Check hier alle details.

 • Dit zijn de resultaten van onze caffenol workshop met Simply Slow!

  geschreven door Anna Meijer op 2015-12-09 in #people #events #reviews #tipster
  Dit zijn de resultaten van onze caffenol workshop met Simply Slow!

  Check hier de beste resultaten van onze caffenol workshop met Simply Slow. Deze foto's zijn het bewijs dat je een zwart-wit rolletje in koffie kunt ontwikkelen!

 • Lomopedia: Adox Color Implosion

  geschreven door Julien Matabuena op 2015-07-15 in #gear #reviews
  Lomopedia: Adox Color Implosion

  Onvoorspelbare resultaten die je doen denken aan kleurenfoto’s van een aantal eeuwen geleden. Adox Color Implosion is voor iedereen die graag experimenteert met de sfeer van hun foto’s.