Kiekjes van eten

2012-12-04

Pssst…hier een paar tips voor het maken van overheerlijke kiekjes van eten!

Tegenwoordig is een maaltijd niet compleet zonder dat je er eerst een foto van hebt gemaakt. Elke keer als ik op social network sites inlog, vliegen de foto’s van wat iedereen voor lunch heeft gegeten mij om de oren. Waarom, blijft mijn grote vraag? Willen we simpelweg met anderen delen wat we aan het nuttigen zijn? Worden we geraakt door de artistieke presentatie? Zijn we veel bezig met wat we eten en willen we dat in de gaten houden? Als je er toch aan gaat beginnen, heb ik hieronder een paar tips:

markten

Waarom wachten tot dat er eten op je bord ligt als je het gelijk op de foto kan zetten als je aan het inslaan bent? De groente en fruit afdeling is mijn favoriet, zoals je misschien wel kan zien.

Terwijl we wachten…

Wachten op je (voor)gerecht is het perfecte moment om de mooie tafel waar je aan zit vast te leggen, zeker waneer je op een receptie bent op of de haute cuisine tour gaat.

De kunst van het opmaken

Wanneer we een bord voor onze neus krijgen, is het eerste waar we op letten de manier hoe het gepresenteerd wordt. Dit is een kunst op zich, en verdient dan ook fotografische aandacht.

De thuiskok

Niet iedereen kan het zich veroorloven om altijd buiten de deur te eten, maar geen nood! Een gerecht in een restaurant kan vaak simpelweg niet tippen aan het plezier dat een goede huisgemaakte pot ons kan geven. Zelf gemaakte gerechten hebben altijd een magisch extra ingrediënt: liefde. Ze kunnen zich dan wel niet meten aan de kunstwerken die je in restaurants krijgt voorgeschoteld, maar ze smaken minstens even goed – of zelfs beter! Wees trots op je eigen creaties en leg die heerlijkheden vast op de gevoelige plaat.

Lokale kiekjes

Een intressant gegeven van cultuur is het soort eten dat we nuttigen. Laat je camera daarom lokale delicatessen vastleggen en deel ze met je wereldwijde publiek.

Genieten van eten

Aan eten waar mensen niet van kunnen genieten heb je eigenlijk niks. Neem niet zomaar foto’s van eten – maar betrek de mensen die er van genieten. Zo weet je zeker dat het eten er niet alleen mooi uitziet, maar ook nog eens verdomd lekker smaakt.

Ik heb inmiddels rammelende honger gekregen van het schrijven van dit artikel, dus ik ga maar eens kijken wat mijn koelkast mij te bieden heeft. Ik kan mijn camera maar beter niet vergeten.

geschreven door renenob op 2012-12-04 in #gear #tutorials #fotografie #geniet #lomography #koken #camera #analoog #scanning #film #yum #eten #tipster #eet
vertaald door joers

Meer interessante artikelen

 • LomoAmigo Stefan: klassieke Zenit shots

  geschreven door anna-lomo op 2016-07-29 in
  LomoAmigo Stefan: klassieke Zenit shots

  Stefan is mede-eigenaar van Photoautomat Amsterdam - die leuke analoge fotohokjes bij Hoxton, Hutspot en The Student Hotel - maar schiet zelf ook graag foto's. We gaven hem de Zenit camera om een paar zwart-wit foto's te maken. Check de resultaten en een paar van zijn favoriete foto's hier!

  2016-07-29
 • Spring in actie met de Lomo LC-Wide

  geschreven door Lomography op 2016-02-28 in #gear
  Spring in actie met de Lomo LC-Wide

  De dagen worden langer en het weer warmer; de perfecte tijd om je Lomo LC-Wide weer mee te nemen voor die roadtrips met vrienden, avonturen in het skate park, en luie picknicks in het park! Deze lente scènes vol warm licht en boeiende kleuren zijn het perfecte onderwerp voor deze veelzijdige 35mm camera. Bekijk hier een paar van onze favoriete lente-achtige community foto's gemaakt met de Lomo LC-Wide!

  2016-02-28
 • Hoe word je fotograaf: een korte vintage film

  geschreven door lomographymagazine op 2016-04-04 in #videos
  Hoe word je fotograaf: een korte vintage film

  Bekijk hier een korte documentaire over hoe je van fotografie je carrière kunt maken in de jaren 1940.

  2016-04-04
 • Shop Nieuws

  De prachtige Bellbrook rugtas

  De prachtige Bellbrook rugtas

  Schoonheid in eenvoud. De Bellbrook rugtas bewijst dat. Het minimalistische ontwerp biedt een stijlvolle en gestroomlijnde look, waardoor het de perfecte metgezel is voor al je dagelijkse taken. Nu verkrijgbaar in de Online Shop!

 • 16 December Advent Deal: Vul je voorraad bij met onze feestelijke 3 For 2 Deal! (Online Code: THREE4TWO)

  geschreven door Lomography op 2015-12-16 in #nieuws #gear
  16 December Advent Deal: Vul je voorraad bij met onze feestelijke 3 For 2 Deal! (Online Code: THREE4TWO)

  We maken je het vandaag een beetje makkelijker, want je kunt je favoriete Lomography films voor minder scoren!

  2015-12-16
 • Stay Focused: we lanceren een nieuw Lomography Mystery Product

  geschreven door Lomography op 2016-04-04 in #nieuws #gear
  Stay Focused: we lanceren een nieuw Lomography Mystery Product

  Nee, je ogen houden je niet voor de gek. We zijn weer druk met de voorbereiding van de lancering van ons nieuwste mysterie product! Ga er voor zitten, verander je perspectief en blijf gefocust want hier en daar geven we een paar hints - voordat we ons geheimpje verklappen!

  2016-04-04
 • Een geheim van de kosmos: het lanceren van het nieuwste Lomography Product

  geschreven door Lomography op 2016-01-19 in #nieuws #gear
  Een geheim van de kosmos: het lanceren van het nieuwste Lomography Product

  Pssst! We hebben een geheimpje dat op je afkomt met de snelheid van het licht! We zijn zo mysterieus als de kosmos zelf over ons nieuwe product. Maar de verduistering zal passeren en binnenkort zullen de sterren stralen. Tot die tijd moeten er een aantal vragen rondzweven in het universum, toch? Nou, je hoeft niet naar naar de sterren te kijken om het antwoord te vinden! Blijf op Lomography's golflengte, laat je fantasie omhoogschieten en kijk of je onze bovenaardse aanwijzingen kunnen ontcijferen!

  2016-01-19
 • Shop Nieuws

  Categorie filters voor eenvoudig shoppen!

  Categorie filters voor eenvoudig shoppen!

  Ja, het is tegenwoordig moeilijk om films te vinden, maar de Lomography Shop heeft zojuist het online gedeelte handiger gemaakt - onder elke categorie, kun je nu filteren op merk en ISO.

 • Spring in actie met de Lomo LC-A+

  geschreven door Lomography op 2016-02-26 in #gear
  Spring in actie met de Lomo LC-A+

  Berg je winterjassen op, zoek je zonnebril en pak je Lomo LC-A+ - het is bijna lente! Leg deze zonovergoten taferelen en bloeiende bloemen met de karakteristieke vignetten en helder contrast vast met deze klassieke 35mm camera. Bekijk hier een paar van onze favoriete lente-achtige foto's van de community gemaakt met de Lomo LC-A +!

  2016-02-26
 • Ontmoet onze LomoGuru: Julia Holcomb (waggrad00)

  geschreven door lomography op 2016-03-21 in
  Ontmoet onze LomoGuru: Julia Holcomb (waggrad00)

  Vier jaar geleden, op Valentijnsdag, bloeide Julia Holcomb's liefde voor film fotografie. Het gebeurde allemaal tijdens een Lomography workshop waar ze een enthousiaste community van analoge shooters ontmoette die haar inspireerden om haar analoge camera weer te gebruiken.

  2016-03-21
 • Shine er op los: De iblazr 2

  geschreven door lomographymagazine op 2016-03-05 in #nieuws #gear
  Shine er op los: De iblazr 2

  Perfecte nachtopnamen zijn zeldzaam - een korrel is onvermijdelijk. Gelukkig hebben we een zakformaat gadget die foto's van je camera of telefoon net even wat levendiger maken.

  2016-03-05
 • Shop Nieuws

  Lomography Cadeaubon

  Lomography Cadeaubon

  Laat je geliefde het cadeau van hun dromen uitkiezen. Lomography Online Shop Cadeaubonnen zijn het perfecte cadeau voor elke analoge liefhebber!

 • Geselecteerde shipping deals voor Last Minute Shoppers!

  geschreven door Lomography op 2015-12-17 in #nieuws #gear
  Geselecteerde shipping deals voor Last Minute Shoppers!

  Moet je het perfecte cadeau voor je geliefden nog vinden? Of is het nu eindelijk tijd om jezelf te verwennen? Hoe dan ook, je hebt geluk — we hebben overal ter wereld holiday shipping deals! Afhankelijk vanuit welk land kan elke bestelling van meer dan €150/£150/$200 in aanmerking komen voor gratis express verzending voor de cut off data. Lees hier alle details!

  2015-12-17
 • We introduceren de New Lomo'Instant Wide — 's Werelds meest cratieve Instant Wide camera & lens systeem

  geschreven door Lomography op 2015-10-13 in #nieuws #videos #gear
  We introduceren de New Lomo'Instant Wide — 's Werelds meest cratieve Instant Wide camera & lens systeem

  Ze zeggen dat er voor alles een eerste keer is en dit geldt zeker voor de Lomo'Instant Wide. We hebben vakmanschap gecombineerd met veelzijdige functies en hierdoor is de Lomo'Instant Wide de instant camera voor iedereen die smelt bij het vastleggen van mooie, bizarre en verbijsterende momenten op een creatieve, super wijde, haarscherpe en perfect belichte manier.

  2015-10-13
 • Heel veel moois op Photokina 2016

  geschreven door anna-lomo op 2016-09-22 in
  Heel veel moois op Photokina 2016

  Gisteren ging Lomography Benelux een dagje naar Keulen om Photokina te bezoeken; een 2-jaarlijkse beurs voor alle fotografie-fanaten. Het Lomography hoofdkantoor had ook een stand, en daar was veel moois te zien.. Ontdek het hier!