Zie dingen monochroom: de Belair met zwart-witfilm

2012-11-28

Een van de leukste dingen aan analoge fotografie, is dat je de wereld op een creatieve manier kan veranderen. Crossprocessen zorgt ervoor dat je omgeving felle kleuren krijgt, maar met zwart-witfilm kun je ook veel kanten op. Check hier te gekke zwart-witfoto’s die met de Belair X 6-12 gemaakt zijn.

“Gargoyles, standing, in front of your gate, trying to tell me to wait.” is een stukje uit een hit van Lana Del Ray. Hoe heet dat nummer ook al weer? Oja! Bel Air! Het nummer bestaat uit een tekst die je een vreemd gevoel geeft. Nog een manier om dit soort gevoelens vast te leggen, is met analoge zwart-witfoto’s!

De meeste mensen zien de wereld niet zwart-wit. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat goede zwart-witfoto’s een klassieke en tijdloze uitstraling hebben.

Met de Belair X 6-12 kun je alle soorten middenformaat film gebruiken. Daar hoort zwart-witfilm natuurlijk ook bij! We hebben twee soorten zwart-witfilm waarmee je heerlijke Belair foto’s kunt schieten. De Lomography Earl Grey 100 en de Lomography Lady Grey 400 beschikken over een perfecte korrel en geven je foto’s een fijne vintage sfeer.

geschreven door bohlera op 2012-11-28 in #lifestyle #black-and-white #monochrome #classic #vintage #35mm-film #accessories #analogue-photography #120-film #landscapes #netherlands #nederland #dutch #holland #belair #analogue-cameras #accessoires #analoge-fotografie #nld #zwartwit #35mm-films #120-films #analoge-camera-s #belair-x-6-12 #bel-air-gallery #bel-air-gallerij
vertaald door marissa

Dit is ons nieuwste Kickstarter project: de Lomo’Instant Square. We hebben het over de eerste analoge camera ter wereld die vierkante Instax foto's produceert. Het beschikt over een 95mm glazen lens voor super scherpe foto's, een geavanceerde automatische modus die zorgt voor perfecte belichting, alle iconische Lomography functies — én een compact, vouwbaar ontwerp. De Lomo’Instant Square is gelanceerd op Kickstarter. Vier met ons mee op Kickstarter en bespaar zo'n 35% op de geplande verkoopprijs en ontvang allerlei extra goodies. Zorg ervoor dat je er op tijd bij bent. Be there and be square!

Meer interessante artikelen