Satomi & de Belair X 6-12: Een hemelse analoge combinatie

Lomography coryfee Satomi was een van onze testers voor de Belair X 6-12. Wil jij weten waarom zij nu al hevig verliefd is op deze nieuwe medium formaat magiër? Gewoon verder lezen! Oh en we hebben ook een primeurtje met vette Belair X 6-12 foto’s!

Hey Satomi!

Wat vind jij nou het vetste aan de Belair X 6-12?

Ik denk dat iedereen die de Belair X 6-12 in zijn knuistjes heeft gehad het met me eens is: De automatische belichting is de shizzle! Ik heb altijd al een medium formaat camera willen hebben die de belichting voor me regelt maar vaak zijn ze niet te betalen. Ik had nooit gedacht dat een camera met zulke gave mogelijkheden zo goedkoop op de markt zou kunnen komen!

Welke feature maakt deze camera echt uniek in vergelijking met andere Lomography camera’s?

Nou ja, die automatische belichting natuurlijk! En niet alleen dat, maar de Belair X 6-12 heeft ook nog eens de beschikking over 3 formaten waarin je je plaatjes schiet. Dat is op zich niet uniek (kijk maar naar de LC-Wide) maar dan gaat de prijs van de Belair weer meetellen.

Welke van de 3 versies vind jij het leukste en waarom?

Tja, ik ben een enorme fan van “limited editions”, dus de Globetrotter roept het hardste mijn naam. Maar het simpele van de City Slicker en het retro jasje van de Jetsetter zijn ook mega vet. Maar goed, ik speel ook graag op safe en om er voor te zorgen dat mijn camera bij alles matcht zou ik dus het eerste voor een effen zwarte gaan. Maar ja…. De Jetsetter blijft ook lekker neutraal en mooi. Dat wordt hem! (kiezen is zo niet mijn ding!)

Welke van de 3 formaten vind je zelf het prettigste om te gebruiken?

6×6! Vierkantjes hebben zo’n lekkere balans, dus daar ga ik al snel voor! Plaatjes worden gewoon 10 keer mooier als ze vierkant zijn. En er passen meer plaatjes op een rol op die manier. Maar als ik bezig ben met landschapsfotografie dan zijn 6×9 en 6×12 ook een uitkomst.

Wie is die gast in de gouden broek? Iedereen wil weten waar deze kerel vandaan komt!

Hahahahaha! :D Sexy, toch? het is mijn vriend, Patrick en hij is zelf ook actief in de lomografische wereld. Zijn lomohome is lomosexual_manboy en ik heb hem een make-over gegeven voor deze fotosessie. Eerlijk is eerlijk, die gouden broek had hij al in de kast hangen!

Heb je nog tips voor ons?

Niet lachen, maar vergeet niet je afstand in te stellen op de Belair. Ik ben het zelf een paar keer vergeten waardoor je foto’s niet helemaal geweldig worden. Deze camera geeft je een superscherp beeld, maar dan moet je wel op de goede afstand scherpstellen.

En waarom moeten we de Belair X 6-12 hebben?

Serieus? Dat vraag je me nog? Alle functies die hij heeft, de kwaliteit van het materiaal en de fijne prijs. Deze camera kun je echt niet aan je voorbij laten gaan.

Als je de JetSetter overal mee naar toe kon nemen, waar zou je dan heen gaan?

Mijn eerste Euro-trip komt er aan en ik kan niet wachten tot ik foto’s kan maken met deze vette nieuwe camera!,

Nog iets spannends gebeurd terwijl je met de Belair X 6-12 schoot?

Veel mensen kwamen vragen wat ik aan het doen was en wat voor camera het was. Indertijd was het nog enorm geheim dus ik loog en zei dat het een oude camera was. Bijna iedereen trapte daar in!,

geschreven door webo29 op 2012-11-22 in #lifestyle #black-and-white #square #analogue-photography #6x6 #nl #netherlands #dutch #6x12 #satomi #belair #analogue-cameras #color-negatives #nederlands #nld #hollands #vertaling #120-films #belair-x-6-12 #belairx6-12 #belair-users
vertaald door pretletterp

Meer interessante artikelen