75 Parisiennes: Portretten door Baudouin

“Elk portret is een kort verhaal”. Dit is de inleiding van het nieuwste werk van de franse fotograaf Baudouin: een boek dat een kijkje geeft in de woonkamers van Parijs haar meest levendige inwoners.

Foto’s door Baudouin via Le Journal de Photographie

Baudouin, een zeer bekende portretfotograaf in de franse media, moet wel door ontzettend veel deuren zijn gelopen, voordat hij bij deze selectie uitkwam. Van Sonia, een studente die poseert als Napoleon in haar klassiek ingerichte appartement, tot Vyva, een vrouw van een andere generatie zittend op een tijgerhoofd. Dit zijn de 75 vrouwen die Baudouin onthuld met zijn vierkante 6×6 camera: de moderne parijse vrouw. Elk van deze beelden bekijken we graag: wat merken we op, analyseren, vergelijken en roepen het uit. De poses van de onderwerpen liggen in lijn met de gekte van de fotograaf.

Volgens Baudouin is de " Parisienne" niet in tijd te vangen; ze uit zichzelf en zweeft door de eeuwen heen. Als puntje bij paaltje komt, is het de volgorde van al deze beelden dat dit boek maakt tot een pure momentopname uit het leven. (Le Journal de Photographie)

Photos door Baudouin via Le Journal de Photographie

Buiten dat het boek nu via Snoeck Publishers, te koop is, zullen de foto’s van 75 Parisiennes, Baudouin van 8 november tot 1 december 2012 geëxposeerd worden in de Galerie Clémentine de la Féronnière. De serie is geschoten door Baudouin met zijn Hasselblad 503CW film camera, waarin hij de helderheid, tijdloosheid en wereldwijsheid van medium formaat fotografie perfect weet af te beelden.

Maak dezelfde soort foto’s met de Belair X 6-12! De eerste camera op medium formaat, met automatische belichting en verwisselbare lenzen maakt het makkelijk om panoramische, rechthoekige en vierkante foto’s te maken van hoogstaande kwaliteit. Perfect voor portretten, reizen en allerlei creatieve fotografische experimenten.

Bezoek Baudouin voor meer informatie. Gebruikte bronnen zijn onder andere Le Journal de Photographie en Hasselblad USA.

geschreven door denisesanjose op 2012-11-21 in #nieuws #kunst #6x6 #hasselblad #belair #parijs #analoge-fotografie #medium-formaat #analoge-camera-s #baudouin #75-parisiennes #hasselblad-503cw
vertaald door joers

Meer interessante artikelen