20 jaar werken aan analoge fotografiegeschiedenis: een terugblik in foto's van 2000-2012

Deze maand is Lomography twintig jaar oud, en hoe kunnen we dat beter vieren dan terugkijken op een aantal grote analoge mijlpalen? Check een paar van onze fotogalleries uit het archief, dat zich uitstrekt tot het verre Peking, het Londen World Congress, de Photokina en nog verder….

Lomography World Congres Peking
Juni 2004

Het Lomography World Congress was een wilde, kleurrijke en uitdagende aaneenschakeling van Lomografen en analoge liefhebbers uit alle uithoeken van de aarde. Een evenement dat een hele week duurde met veel toffe activiteiten en ontelbaar veel geschoten foto’s in de verboden stad en zelfs de Chinese Muur!

Lomography x Ferrari

Lomography World Congress Londen

De zevende editie van het Lomography World Congress vond plaats in Londen, Engeland — en viel samen met de opening van de eerste Gallery Store in Londen! DJ-sets, workshops en LomoMissies, allemaal waren ze een week lang te vinden in het mistige Londen. Het congres viel tegelijkertijd ook samen met de officiële lancering van de klassieke Diana F+ camera.

De LC-A+ in China
2007

Toen de Russische makers van de iconische Lomo LC-A besloten om de productie helemaal stop te zetten, besloot Lomography om een andere producent te vinden die de fotografische erfenis van de LC-A in stand kon houden. Het was een grote uitdaging, maar de oprichters vonden een oplossing: verkassen naar China! Deze reis oostwaarts bracht de Lomo LC-A+ voort, met een recreatie van de klassieke Minitar lens en tegelijkertijd nieuwe functionaliteit. Dit ‘oude merk in een nieuw jasje’ blijft trouw aan de prachtige vignetten en in het oog springende kleuren die analoge liefhebbers zowel in het verleden als heden weten te bekeren.

Lomography bij Photokina
2008

In 2008 werd Lomography voor de vijfde keer uitgenodigd om deel te nemen aan het grootste foto-evenement wereldwijd. In datzelfde jaar ging de Lomographic Society helemaal los, want de community had inmiddels meer dan een miljoen leden! Er werd een gigagrote LomoWall gemaakt, met meer dan 100.000 afbeeldingen van Lomografen van over de hele wereld.

2009 en verder

Met de herlancering van het Lomography Magazine en de uitbreiding van Gallery Stores wereldwijd zijn we inmiddels met orkaansnelheid beland in een serie van evenementen en mijlpalen die een zonnige analoge toekomst laten zien.

Check onze eventmenten pagina voor Lomography activiteiten bij jou in de buurt!

geschreven door kazarareta op 2012-11-12 in #lifestyle #lomohome #lomography-gallery-store #workshops #evenementen #analoge-cameras #lomography-20 #exposities #twintigste-verjaardag
vertaald door joers

Meer interessante artikelen