Het eerste Lomography Wereld Congres: Madrid

Zeg maar “¡Hola!” tegen het eerste Lomography Wereld Congres dat in 1997 in Spanje werd georganiseerd. Met onder andere een 120 meter lange LomoWall midden in het Atocha treinstation van Madrid lieten 80,000 mensen zich meeslepen door een gezonde overdosis aan creativiteit en cultuur, waar foto’s én flamenco moves werden tentoongesteld!

Nadat je de eerste LomoWall hebt gelanceerd en een expositie op touw hebt gezet in twee grote steden (bijvoorbeeld Moskou en New York), komen er vanzelf meer ideeën boven drijven voor nieuwe grote analoge projecten.

In oktober 1997 vond in één van de drukste kruispunten in Spanje, het Atocha treinstation, het eerste Lomography Wereld Congres plaats. Met een 120 meter lange LomoWall die meer dan 35.000 foto’s publiekelijk tentoonstelden, trok het tiendaagse evenement bijna 80,000 bezoekers.

Het was niet alleen een evenement waarin creatieve types hun werk aan het publiek konden laten zien – in dat jaar zagen we foto’s van Lomography Ambassades van over de hele wereld verenigd – of te discussiëren over fotografie, het was vooral een cultureel evenement voor iedereen die de stad wilde verkennen, een hapje tapas wilden proeven en flamenco wilde leren dansen.

Lomography organiseert nog steeds internationale conferenties, lokale evenementen en wekelijkse workshops voor zijn community leden zodat zij zich helemaal kunnen onderdompelen in de analoge levensstijl – en dat ook de komende jaren zal blijven doen!

*Bezoek de website van Lomography's twintigjarig bestaan*

geschreven door denisesanjose op 2012-11-17 in #lifestyle #madrid #1997 #analoge-fotografie #analoge-cameras #lomography-20 #lomography-world-congres
vertaald door joers

Meer interessante artikelen