Ik droom van Afrika: een korte introductie in mystiek Marokko

In december 2011 reisden mijn vriend en ik naar Marokko waar we in een typisch klein hotel zonder warm water verbleven. De hoognodige verandering van atmosfeer zorgde ervoor dat wij konden genieten van elkaar en de zon, in de schitterende natuur, met muntthee en couscous.

Credits: nike-liscaljet

Wanneer je wegdroomt bij de gedachte aan Afrika, zie je direct de zuidelijke landen van dat continent voor je, met hun oorspronkelijke bevolking, olifanten, leeuwen en giraffen. Maar mijn eerste reiservaring in Afrika was naar Marokko. Op zoek naar een uitweg uit onze drukke dagelijkse beslommeringen, boekten mijn vriend en ik aan het eind van het jaar een last-minute naar Marrakesh.

De eerste dagen in Marrakesh bezochten we de oude binnenstad met haar historische gebouwen, de souk (markt), joodse begraafplaats en een aantal musea. Het stof in de stad maakt snel dorstig, maar dan kun je uitwijken naar één van de vele dakterrassen en van het uitzicht genieten, of een geurend bord couscous.
Maison de la Photographie (huis van de fotografie) is een aanrader voor alle lomografen. Het is een fotografiemuseum met een klein cafe met het hoogste dakterras van de stad.

Uitzicht op Marrakesh – Nike

Een andere aanrader om even te ontsnappen aan het stof en de drukte van de oude binnenstad is de Jardin Majorelle. Deze botanische tuin werd ontworpen door de Franse artiest Majorelle, naar wie later ook de typische blauwe kleur die in deze tuin gebruikt is vernoemd werd. Het is een rustgevende plek met veel exotische bloemen en planten, en een paar schildpadden.

Jardin Majorelle – Nike

Tijdens ons verblijf zijn wij op twee excursies naar de woestijn gegaan. Tijdens de eerste excursie wandelden wij door het mystieke Atlasgebergte en bezochten wij afgelegen dorpjes waar wij verse muntthee dronken met de vriendelijke bevolking en kamelen aaiden. We waanden ons meer en meer in één of andere 1001 nacht film. Dit werd nog eens versterkt met een bezoek aan Ouarzazate, de film studio’s in het Atlasgebergte, waar films als Lawrence of Arabia, Kingdom of Heaven, Babel, etc. werden opgenomen.

Atlasgebergte en Ouarzazate – Nike

Tijdens deze reis ontdekten wij diverse kanten van Afrika, een mystiek land waar bier wordt vervangen door verse muntthee en waar ze weten hoe je met verse kruiden de meest heerlijke gerechten kunt maken, wat ik als vegetariër zeer waardeer! Ik vond het geweldig om hier foto’s te maken met redscale film in mijn Diana, vanwege de felle zon en de zandgele gebouwen. Je zou het ook eens moeten proberen en dan voor jezelf bepalen of Marokko in jouw dromen over Afrika terugkomt.

Als je meer foto’s wilt zien van deze reis, ga dan naar mijn album Winter in Marrakech in mijn Lomohome.

geschreven door nike-liscaljet op 2012-11-06 in #places #location #arabie-exotisch-woestijn-marrakech-kamelen-botanische-tuin-cactus-film-studio-redscale
vertaald door nike-liscaljet

Meer interessante artikelen