Portretten gemaakt van computertoetsen

Veel van ons gooien zonder twijfel kapotte computertoetsen weg, maar de Australische kunstenaar WBK verzamelt ze juist. Waarom? Om geweldige portretten van te maken! Benieuwd naar hoe dat eruit ziet? Check het hier!

Is je toetsenbord kapot? Je wilde hem weggooien of niet soms? Kijk voor je dat doet eerst even naar het werk van de Australische kunstenaar Work By Night (WBK). Hij maakt namelijk te gekke kunst van oude computer- en typemachinetoetsen.

Foto’s via Work By Night on DeviantArt

WBK heeft inmiddels een gigantische verzameling van portretten die met kapotte toetsenborden gemaakt zijn. In zijn collectie kom je portretten van bijvoorbeeld John Lennon, Salvador Dali, Andy Warhol, Mark Twain, Bruce Lee en Marilyn Monroe tegen. Maar je ziet er ook wat recentere bekendheden zoals Tom Cruise, Jim Carrey, Jack Black, Amy Winehouse, Alicia Keys, Jack Nicholson en Johnny Depp. Maar kijk vooral ook even naar zijn portretten van Superman, Robocop en R2D2.

Zou hij een portret voor me willen maken als ik mijn oude toetsenborden doneer? Ik zou de toetsen er haast al afslopen uit nieuwsgierigheid…

Alle informatie uit dit artikel komt van Work By Night's pagina op DeviantArt en IncredibleThings.com.

geschreven door plasticpopsicle op 2012-10-26 in #art #lifestyle #kunst #portraits #keyboard #netherlands #nederland #dutch #holland #analogue-lifestyle #nld #analoog #portretten #work-by-night #wbk #keyboard-keys #computertoetsen #toetsen
vertaald door marissa

Meer interessante artikelen