Boris was een analoge gift

Aukje Dekker, kunstenaar én directeur van een museum. Ze nam Boris de DoorgeefLomo een weekje mee in haar leven. Boris liet haar inzien hoe leuk en gezellig haar leven is – check de foto’s en lees haar verhaal!

Credits: borisdedoorgeeflomo

Bij wie is Boris nou weer beland en hoe ziet haar leven eruit?
Ik ben Aukje Dekker, ik ben kunstenaar en directeur van het Eddie the Eagle museum (samen met Sieto & Arthur) in de Tolhuistuin in Amsterdam Noord. Nu zijn we een tijdscapsule aan het maken; een soort document waarin alles zit wat bewaard zou moeten worden voor de toekomst. We hebben een fabriek gebouwd in zeecontainers waarin alles gemaakt wordt door iedereen die de fabriek bezoekt.

Credits: borisdedoorgeeflomo

Hoe is Boris bij jou terechtgekomen en wat was de opdracht die je kreeg?
Ik heb Boris de DoorgeefLomo gekregen van Patricia, de vorige host van Boris. De opdracht die ik kreeg: maak 1 onmogelijke foto in een onmogelijke positie. Vooralsnog breek ik er m’n hoofd over – zou een goeie zijn. Sorry Patricia!

Credits: borisdedoorgeeflomo

Ben je bekend met Lomography of is dit helemaal nieuw voor je?
Ik heb voor het laatst analoog geschoten toen ik 16 ofzo was. Verder altijd digitaal en met spiegelreflex. Ik heb ook wel met polaroid geschoten en daar doet deze Lomo LC-A+ camera me aan denken. Het heeft iets heel exclusiefs.

Hoe vond je het om Boris op bezoek te hebben?
Heel tof. Ik weet niet wat de uitkomst is: er is geen ‘quickfix’ bij analoge fotografie. Het gaat eigenlijk om de foto’s die je niet maakt. Je bent selectief. Verder heb ik ook geen iPhone ofzo, dus om dagelijks een camera bij me te hebben was ook leuk. Ik besef hoe leuk m’n leven is de hele tijd – zo gezellig!

Op welke manier is Boris onderdeel geworden van jouw leven de afgelopen week?
Mijn relatie is achteruit gegaan omdat Boris heel veel aandacht heeft gekregen. Van m’n vriend mocht hij niet meer mee naar bed (tussen ons in) want hij vond het ziek.

Credits: borisdedoorgeeflomo

Wat vond je leuk om met Boris vast te leggen?
Ik heb Boris eerst meegenomen naar een lezing in drukkerij de Raddraaier over hoe het internet de boekdrukkunst overneemt. Ik hoop dat die ‘cumbaja’ foto gelukt is. Daarna ging ik naar een café in de Pijp, toen naar OT301 met Supercity en toen naar bed. De volgende dag ging ik naar Rembo&Rembo en naar de studio in Utrecht waar Laurens zijn album aan het afmaken is. Daarna ging ik naar het Kröller Müller museum en naar het concert van Radiohead. Daarna naar huis en naar het Eddie the Eagle museum. En toen was het alweer mijn laatste dag.

Credits: borisdedoorgeeflomo
Credits: borisdedoorgeeflomo

Wat is de opdracht voor de volgende host van Boris?
De opdracht voor de volgende host is dat hij een foto maakt van iets of iemand die hij verafschuwt, en dat dan ook zo lelijk mogelijk op de foto zet.

Credits: borisdedoorgeeflomo

Bekijk hier alle foto’s die Aukje met Boris heeft geschoten. Elke drie weken lees je in ons magazine uitgebreid verslag met foto’s van Boris zijn ervaringen bij diverse mensen. Ben je ongeduldig en kan je hier niet op wachten? Word dan snel vriendjes met Boris op Facebook of volg hem op Twitter.

De avonturen van Boris op een rij:

 1. Levensgenieter en menselijke sneeuwbal Omar Kbiri
 2. Nederlandse lomografe Pien van Dis
 3. Beeldgenie Lize Korpershoek a.k.a. Lizepietje
 4. Tekstwolkjes-master Kakhiel
 5. Copywriter Ilse Beekhof
 6. Rapper Willem de Bruin
 7. Band Bat Country
 8. Grafisch ontwerper Freshco
 9. DJ en producer Sotu the Traveller
 10. Beeldend kunstenaar Roxanne Dekker
 11. Ontwerper Patricia Hofstede

Boris is natuurlijk heel stiekem gewoon een Lomo LC-A+, die wereldberoemd is geworden door zijn geweldige features: automatische belichting, uitgebreid ISO bereik en de mogelijkheid tot meervoudige en lange belichtingen. Wil jij ook je eigen Boris a.k.a. Lomo LC-A+? Bestel hem dan nu in de online shop!

geschreven door anna-lomo op 2012-10-17 in #nieuws #interview #camera #host #amsterdam #lc-a #lomo-lc-a #boris #nld #doorgeeflomo #borisdedoorgeeflomo

Kickstarter

De Diana Instant Square brengt een iconische esthetiek naar instant fotografie in vierkant formaat en vult frames met sterke, verzadigde kleuren en rijke, humeurige vignettering. Onze nieuwste innovatie, gebouwd om je inspiratie de vrije loop te laten, is voorzien van een Multiple Exposure modus, een Bulb modus voor lange belichtingen, een hot-shoe adapter en nog veel meer! Je kunt 'm zelfs gebruiken met alle lenzen die voor de Diana F+ zijn gemaakt, zodat je je perspectief altijd en overal kunt veranderen. Geen enkele foto zal hetzelfde zijn. Steun ons nu op Kickstarter!

Meer interessante artikelen