Analoog inpakken

Nu je je volgende avontuur hebt gepland, denk je waarschijnlijk over manieren om al je favoriete films, camera’s en accessoires in te pakken. Ik kom je helpen met een aantal basic tips die misschien nuttig zijn, of je nou een beginner of professionele analoge reiziger bent.

Credits: 0live

In mijn vorige tipster gaf ik je een aantal tips die ik toepas wanneer ik op reis wil met mijn camera's en film. De eerste stap op weg naar avontuur is echter altijd het inpakken van je tassen. Of je nou een doorgewinterde analoge reiziger bent of voor het eerst op reis gaat met jet analoge schatjes, deze simpele inpaktips helpen je misschien op je volgende trip.

Deze tas lijkt het meest op degene die ik heb, maar die van mij heeft ook bevestigingspunten voor een verstelbare schouderband. Hiermee hoef ik geen grote tas mee te nemen en er eindeloos in te rommelen als ik een wandeling maak. Foto via Not on the High Street

Gebruik koeltasen als tijdelijke cameratassen

Wat als je je realiseert dat je een cameratas nodig hebt, maar niet de tijd hebt om op pad te gaan en er een te kopen? Misschien heb je de tijdelijke oplossing wel in je keukenkastjes liggen.

De eerste paar keer dat ik met mijn camera’s op pad ging was de cameratas één van de dingen waar ik moeite mee had. Ik kon er geen één vinden die aan mijn eisen voldeed, namelijk: 1. precies het juiste formaat; 2. betaalbaar; 3. niet saai. Ik vond toen ineens de oplossing: koeltassen. Degene die ik vond was een vierkante tas die aan de bovenkant opent en een verstelbare schouderband heeft. Mijn basiscamera’s en een paar rolletjes film pasten er prima in, en voor scheidingswandjes gebruikte ik gewoon vilten strips. De isolatielaag is ook een plus: hij beschermt je camera’s tegen extreme temperaturen.

Foto by Ronironic on Flickr

Haal de filmrolletjes uit hun doosjes voor je ze inpakt.

Doosjes nemen extra ruimte in je bagage in, en zonder doosjes nemen je films minder ruimte in. Stop de rolletjes in tasjes of ziplock-zakjes en stop ze in een hoekje van (hand)bagage.

Neem twee extra ziplock-zakjes mee—label de ene voor ongebruikte- en de andere voor gebruikte film

Ik kwam erachter dat het enorm helpt om op reis je gebruikte- en ongebruikte filmrolletjes te scheiden. Allereerst voorkom je dat je per ongeluk je gebruike film (als de eindjes nog uitsteken na het terugdraaien van de film) in je camera stopt en onbedoelde dubbele belichtingen krijgt. Ten tweede weet je zo meteen welke rolletjes je in je cameratas mee moet nemen zodat je de rest in je bagage kunt laten wanneer je op pad gaat.

Foto via One Man's Blog

Wikkel je camera’s in bubbelplastic.

Als je bubbelplastic ziet, houd je dan in om ze kapot te drukken, want het is erg handig om mee te nemen op reis! Wikkel je camera’s in bubbelplastic voor je ze inpakt; ze zullen je dankbaar zijn!

Stop lenzen, flitsers en andere losse onderdelen in sokken en mutsen .

De meeste doorgewinterde reizigers hebben dit waarschijnlijk allang ontdekt, maar ik zeg het toch nog maar eens. Je sokken en mutsen zijn perfect om lenzen, flitsers en andere accessoires in te beschermen en ervoor te zorgen dat ze tijdens de reis niet in de bagage gaan rondslingeren.

De analoge reizigers onder jullie hebben vast ook andere handige inpaktips. Laat ze hier onder in een reactie achter, we kijken ernaar uit ze te lezen!

geschreven door plasticpopsicle op 2012-10-29 in #gear #tutorials #travel #tips #luggage #tipster #lomography #netherlands #nederland #dutch #packing #nederlands #travel-tips #nld
vertaald door keos-sophie

De Diana Instant Square brengt een iconische esthetiek naar instant fotografie in vierkant formaat en vult frames met sterke, verzadigde kleuren en rijke, humeurige vignettering. Onze nieuwste innovatie, gebouwd om je inspiratie de vrije loop te laten, is voorzien van een Multiple Exposure modus, een Bulb modus voor lange belichtingen, een hot-shoe adapter en nog veel meer! Je kunt 'm zelfs gebruiken met alle lenzen die voor de Diana F+ zijn gemaakt, zodat je je perspectief altijd en overal kunt veranderen. Geen enkele foto zal hetzelfde zijn. Steun ons nu op Kickstarter!

Meer interessante artikelen