Een creatief weekje met Roxanne

Boris zat tussen de glitters, verf, pennen en knipsels - hij logeerde een weekje bij illustrator en beeldend kunstenaar Roxanne. Zij is altijd in de weer, dus het was een vol weekje. Lees hier meer!

Credits: borisdedoorgeeflomo

Bij wie is Boris nou weer beland en hoe ziet haar leven eruit?
Ik ben Roxanne Dekker. Ik ben net 30 geworden. Ik leef in Amsterdam en werk thuis als kunstenaar en illustrator. Ik ben al 5,5 jaar verliefd op Yousef en al zo’n 15 jaar verliefd op mijn beste vriendinnen. Ik ben altijd in de weer – ik zit nooit stil. En ’s avonds ben ik een keer per week DJ van Pony Peaches.

Credits: borisdedoorgeeflomo

Hoe is Boris bij jou terechtgekomen en wat was de opdracht die je kreeg?
Boris de DoorgeefLomo is naar mij toegekomen doordat ik Baris a.k.a Sotu the Traveller tegenkwam na hem lang niet te hebben gezien. We kletsten over Boris de DoorgeefLomo en ik was erg geïnteresseerd. Mijn opdracht was om een naaktfoto te schieten, Willem de Bruin heeft ooit die opdracht gegeven aan Bat Country – maar Baris vond het wat zuinig, dus kreeg ik de kans.

Credits: borisdedoorgeeflomo

Ben je bekend met Lomography of is dit helemaal nieuw voor je?
Ik kende het al, maar fotografeerde nooit als Lomograaf. Ik wilde het wel eens doen dus dit project kwam goed uit!

Hoe vond je het om Boris op bezoek te hebben?
Ik vond het heel erg leuk. Vroeger fotografeerde ik elke dag – ik had altijd een camera in mijn tas en daarom was dit heerlijk! De soort camera, een Lomo LC-A+, is heel erg leuk en ik heb genoten van de dubbele belichtingen mx-functie: meerdere foto’s over elkaar, dat werkte echt verslavend.

Op welke manier is Boris onderdeel geworden van jouw leven de afgelopen week?
Boris is op verschillende manieren onderdeel geworden van mijn leven:

 • Boris was altijd bij me
 • Ik heb actiever om mij heen gekeken dan normaal
 • Ik heb extra genoten van de natuur, mensen, vrienden en zelfs de normale dagelijkse bezigheden
 • Ik kreeg heel veel leuke reacties

Wat vond je leuk om met Boris vast te leggen?
Ik heb veel speciale dingen gefotografeerd. Zo heb ik een foto gemaakt van mijn hoogzwangere vriendin, ik heb foto’s gemaakt op maar liefst 3 verjaardagen, ik heb dildo’s gefotografeerd in de Jimmy toen in daar aan het draaien was en ik heb mijn werkplek gefotografeerd. Ook van de knipbeurten van mijn vrienden, de baby-katjes van Erin, de regen & zon en de kunst bij expo’s heb ik foto’s geschoten!

Credits: borisdedoorgeeflomo

Wat vonden de mensen om je heen van Boris?
Ik heb Boris altijd bij me gehad en kreeg heel erg veel leuke reacties!

Credits: borisdedoorgeeflomo

Zou je nog vaker willen experimenteren met Boris of een andere Lomography camera?
Boris had deze week een zwart-wit rolletje, dus ik zou graag nog eens in kleur schieten. Ik heb nou eenmaal veel passie voor kleur!

Credits: borisdedoorgeeflomo

Wat is de opdracht voor de volgende host van Boris?
Maak een 4-luik over jezelf:

1. Een foto van jouw verleden
2. Een foto van jouw heden
3. Een foto van jouw toekomst
4, Een foto van hoe je jezelf het liefst ziet

En dit mag je geheel vrij interpreteren!

Credits: borisdedoorgeeflomo

Bekijk hier alle foto’s die Roxanne met Boris heeft geschoten. Elke drie weken lees je in ons magazine uitgebreid verslag met foto’s van Boris zijn ervaringen bij diverse mensen. Ben je ongeduldig en kan je hier niet op wachten? Word dan snel vriendjes met Boris op Facebook of volg hem op Twitter.

De avonturen van Boris op een rij:

 1. Levensgenieter en menselijke sneeuwbal Omar Kbiri
 2. Nederlandse lomografe Pien van Dis
 3. Beeldgenie Lize Korpershoek a.k.a. Lizepietje
 4. Tekstwolkjes-master Kakhiel
 5. Copywriter Ilse Beekhof
 6. Rapper Willem de Bruin
 7. Band Bat Country
 8. Grafisch ontwerper Freshco
 9. DJ en producer Sotu the Traveller

Boris is natuurlijk heel stiekem gewoon een Lomo LC-A+, die wereldberoemd is geworden door zijn geweldige features: automatische belichting, uitgebreid ISO bereik en de mogelijkheid tot meervoudige en lange belichtingen. Wil jij ook je eigen Boris a.k.a. Lomo LC-A+? Bestel hem dan nu in de online shop!

written by anna-lomo on 2012-10-02 in #news

More Interesting Articles

 • Yousef, Roxanne en de Lomo LC-Wide: 1 filmrolletje, 2 keer volgeschoten

  written by anna-lomo on 2014-03-14 in #people #lomoamigos
  Yousef, Roxanne en de Lomo LC-Wide: 1 filmrolletje, 2 keer volgeschoten

  We kennen Roxanne al via onze Boris de DoorgeefLomo en ze had zin in een nieuw avontuur - samen met haar vriend, Sef, schoot ze 1 filmrolletje vol: eerst zij, dan hij. Het resultaat is tof dus check hier het interview en de resultaten!

  1
 • Boris de Doorgeeflomo op reis: week 24 - Esther

  written by anna-lomo on 2014-03-07 in #news
  Boris de Doorgeeflomo op reis: week 24 - Esther

  Lomograaf sterestherster woont in Rotterdam en Boris mocht een weekje bij haar logeren. Wat ze samen gedaan hebben? Dieren fotograferen! Van vogels in de vogelopvang tot een lief konijntje. Lees het interview en check de resultaten hier!

 • Boris de Doorgeeflomo op reis: week 30 - Petra

  written by anna-lomo on 2014-06-27 in #news
  Boris de Doorgeeflomo op reis: week 30 - Petra

  Boris heeft een culinair weekje achter de rug. Lomograaf pretletterp nam hem mee naar de Rollende Keukens in Amsterdam, en kreeg de opdracht fruit te fotograferen. Dat is gelukt! Check de foto's en lees het interview hier.

 • Lomography workshops in Amsterdam: elke maand en op aanvraag!

  written by anna-lomo on 2014-09-25 in #news
  Lomography workshops in Amsterdam: elke maand en op aanvraag!

  Altijd al het plan gehad ooit ergens een workshop te volgen? Kom dan eens langs bij Lomography Store in Amsterdam. Onze eigen Store Manager Jos zegt altijd dat het de leukste winkel van Amsterdam is - en al hoewel hij misschien wat bevooroordeeld is geven we hem gelijk: het is er echt vaak gezellig met workshops, lomo meet-ups, af en toe een borrel of een feestje!

 • Boris de Doorgeeflomo op reis: week 25 - Kayleigh

  written by anna-lomo on 2014-03-14 in #news
  Boris de Doorgeeflomo op reis: week 25 - Kayleigh

  Kayleigh uit Beverwijk is student aan het Grafisch Lyceum en woont op kamers. Boris de DoorgeefLomo mocht een weekje bij haar logeren en ze kreeg de opdracht de wereld van onderen te bekijken. En dat deed ze! Check het interview en de resultaten hier.

 • De perfecte lentedag in Amsterdam - deel 1

  written by miss_madri on 2014-03-31 in #world #locations

  "Oh it's suuuuch a perfect day.." De dagen worden weer langer en de bomen groener. De terrasjes zitten weer vol en is het nou al rokjesdag geweest? Amsterdam komt weer tot leven in de lente en wat je ook doet, overal is het mooi en gezellig. Maar om je op weg te helpen, hier toch een paar tips voor de perfecte lentedag.

 • Lomography workshop én rondleiding in Museum Boijmans Van Beuningen!

  written by anna-lomo on 2014-03-21 in #events
  Lomography workshop én rondleiding in Museum Boijmans Van Beuningen!

  Van over de hele wereld toont Museum Boijmans Van Beuningen topstukken van drie van de meest invloedrijke kunstenaars van de twintigste eeuw: Constantin Brancusi, Medardo Rosso en Man Ray. Zij maakten in hun werk op vernieuwende wijze gebruik van fotografie. Met zo'n veertig sculpturen en ruim 100 foto’s van deze experimentele kunstenaars is deze tentoonstelling een must-see voor de lomograaf. Een leuk pluspunt is dat we een Lomography workshop organiseren in het museum! Check hier de details en schrijf je in.

 • Retail Therapy: hoe meer je uitgeeft, hoe meer gratis goodies je krijgt!

  written by shhquiet on 2014-09-22 in #news
  Retail Therapy: hoe meer je uitgeeft, hoe meer gratis goodies je krijgt!

  Het is weer die tijd van het jaar; we ontketenen een bak gratis goodies! Met Retail Therapy geldt hoe meer je shopt, hoe meer goodies je krijgt - dus begin maar alvast met het vullen van je winkelwagentje! Deze deal is geldig tot 28 september in de Lomography Online Shop.

 • Lomography X Volkshotel: 24 uur op stap

  written by anna-lomo on 2014-11-10 in #competitions
  Lomography X Volkshotel: 24 uur op stap

  Lomography is fan van het Volkshotel, en zij van ons. En dus slaan we de handen ineen voor een hele toffe rumble: show ons je beste analoge shots en je maakt kans op een overnachting in het Volkshotel! Hoe, wat, wanneer? Check hier alle details en doe mee.

  2
 • Store Amsterdam: Workshops september 2014

  written by lgsamsterdam on 2014-08-15 in #events
  Store Amsterdam: Workshops september 2014

  Pak je agenda er maar bij, want in september geven we weer drie workshops. Wegens groot succes geven we opnieuw de Handlettering-workshop! Ook voor de lomografen hebben we weer twee workshops gepland: een workshop over de Diana F+ en over haar kleine zusje, de Diana Mini. Altijd al benieuwd geweest naar een van deze camera's? Of wil je eerst een goede uitleg voordat je zelf aan de slag gaat? Lees dan verder!

 • Wat te fotograferen met de Russar+ Lens

  written by jillytanrad on 2014-04-18 in #lifestyle
  Wat te fotograferen met de Russar+ Lens

  Als de moeder van alle moderne groothoeklenzen schiet de nieuwe Russar+ Lens scherpe groothoekfoto's vol karakter. De vaste en compacte ultragroothoek 20mm lens kan worden gebruikt om nagenoeg alles te fotograferen, en is te gebruiken met een verscheidenheid aan film en digitale camera's. Je kunt het volledige potentieel benutten door je onderwerpen vanuit een creatief perspectief vast te leggen!

 • De Belair 35mm Back: gemaakt voor lekker weidse panorama's

  written by wesco on 2014-03-14 in #reviews
  De Belair 35mm Back: gemaakt voor lekker weidse panorama's

  Toen ik mijn Belair X 6-12 City Slicker bestelde, kocht ik hem als een bundel met de 35mm achterwand. Tijdens onze vakantie bij Venetië in Italië schoot ik mijn eerste rolletje er mee vol. Lees verder voor de foto's en mijn ervaringen!