Lomo Amigo Diet en haar eigen foto expositie

1

Het grote moment was aangebroken voor onze Lomo Amigo Diet. Wat eigenlijk ooit was begonnen met een grapje, mondde uit in een bijzonder mooie expositie met uiteraard een knallende opening.

Horace

Ruim een jaar geleden stelde Lomo Amigo Diet voor om een stapje verder te gaan met haar fotografie. Ze wilde een eigen fotoshoot. En niet zomaar een shoot – nee, ze wilde met niemand minder dan Horace Cohen samenwerken aan haar eerste echte serie. Horace vond het een stoere en dappere zet van Diet en werkte maar al te graag mee.

De shoot werd tot in de puntjes voorbereid. Diet besloot om haar favoriete camera’s (Lomo LC-A+, de Diana Mini en de Nikon F65) en film (de Lady Grey zwart-wit 400 iso) te gebruiken. Ook wist ze al meteen dat de shoot plaats moest vinden in een echt Amsterdams pand. Zo geschiedde en na een paar dagen had ze maar liefst 12 rollen aan waardevolle content bij elkaar gefotografeerd. Het maken van een selectie was de volgende stap. Na dagen van wikken en wegen was Diet eruit. De beelden mochten naar de drukker! Lees hier het hele avontuur van begin tot eind na voor meer details.

Het opbouwen van de serie was nog een flinke klus. Gelukkig heeft Store Manager Jos Diet heel hard geholpen. Hier een paar digitale beelden van de opbouw:

Vrijdag 21 september 2012 was de grote dag – de opening van Diets allereerste eigen expositie. Het hele team van de Lomography Gallery Store was apetrots. Net als de mensen van het AFK, Horace zelf natuurlijk en alle vrienden van Diet die speciaal naar de Herengracht waren gekomen. De foto’s hingen er prachtig bij en het feestje was zeer geslaagd.

Horace en Diet openen samen de opening.

Wij hebben uiteraard een paar analoge plaatjes geschoten:

Credits: lomographybenelux

Was jij er ook bij en heb je analoge foto’s gemaakt? Deel ze dan door de links naar je foto’s of album in een reactie onderaan dit artikel te plaatsen. Was je er niet bij? Kom dan gauw een keer langs. Diets expositie zal tot 21 oktober aanstaande blijven hangen.

Ben je benieuwd naar de aankomende evenementen in onze Lomography Gallery Store? Check dan deze stukjes.

Lomography Gallery Store Amsterdam
Herengracht 298, 1016 BX Amsterdam
Tel. 020 4205902 | store.amsterdam@lomography.com

OPENINGSTIJDEN STORE
Zondag: 12:00h – 19:00h
Maandag: 12:00h – 19:00h
Dinsdag: 11:00h – 19:00h
Woensdag: 11:00h – 19:00h
Donderdag: 11:00h – 21:00h
Vrijdag: 11:00h – 19:00h
Zaterdag: 11:00h – 19:00h

Volg ons op Twitter en Facebook en natuurlijk met je LomoHome, bekijk filmpjes op onze Vimeo en YouTube kanalen en check bij ons in met Foursquare!

geschreven door mrmaart op 2012-09-25 in #nieuws #art #boy #man #amsterdam #nederland #lomoamigo #serie #diet-roseboom #expositie #evenement #lomography-gallery-store-amsterdam #earl-grey #horace-cohen #eigen-werk #jongen #beroemd

Meer interessante artikelen