Lomography en de LomoMap van Duitsland op Photokina 2012

Van 18 tot 23 september kun je de Photokina in Keulen bezoeken. Dit is een internationale beurs die draait om alles wat met fotografie te maken heeft en Lomography vind je er natuurlijk ook! Samen met het Duitse “Das Telefonbuch” presenteert Lomography iets nieuws: een walk-in LomoMap.

Op het plein voor het station en naast de Dom van Keulen vind je tijdens de Photokina een enorme LomoMap. Dit is een LomoFloor van 1.000 m² die uit meer dan 170.000 foto’s bestaat. De LomoMap is een gigantische, analoge kaart van Duitsland – elk dorp, elke stad en elke regio wordt door de verschillende analoge foto’s vertegenwoordigt.

Voorbeeldtekening van de LomoMap van Duitsland

De foto’s werden onder andere via de wedstrijd Mensen vormen de stad verzameld. Deze wedstrijd is tot stand gekomen door de samenwerking tussen Lomography en Das Telefonbuch. De wedstrijd loopt nog tot eind juni en 183 Duitse plaatsen doen mee! Dus kijk snel of jouw stad ook meedoet en stuur je mooiste foto’s in!

De Duitse LomoFloor is het begin van het internationale LomoWorldMap project, waarmee Lomography een enorme wereldkaart van analoge foto’s hoopt te maken. Na de Photokina beurs gaat de LomoMap van Duitsland op wereldtournee!

Maar er is nog meer groot nieuws op Photokina: Lomography is 20 jaar geworden! Het thema van de Lomography kraam is dit jaar dan ook ‘Twentyversary’! Op 500 vierkante meter staan wij voor u klaar met dingen zoals: 'Pimp je eigen DIY La Sardina' en je kunt op verschillende manieren geweldige Lomography goodies winnen!

Meer informatie vind je op: Photokina en de website van Das Telefonbuch

geschreven door madame_maron op 2012-09-20 in #nieuws #photokina #map #photo #netherlands #messe #nederland #dutch #holland #wettbewerb #lomomap #nld #karte #beurs #keulen #menschen-und-berufe-deiner-stadt #photokina-2012 #deutschlandkarte #kaart-duitsland
vertaald door marissa

Meer interessante artikelen