Boris is master

Sotu the Traveller maakte deze week zijn naam in ieder geval waar: voor een draaisessie vloog hij naar Istanbul - en Boris de DoorgeefLomo mocht mee!

Credits: borisdedoorgeeflomo

Bij wie is Boris nou weer beland en hoe ziet zijn leven eruit?
Boris was deze week bij mij beland! Ik ben Baris Akardere, a.k.a Sotu the Traveller. Ik ben producer en DJ. Ik maak muziek voor mezelf en voor anderen, bijvoorbeeld voor films of commercials. Mijn leven is over het algemeen best wel saai, normaal zit ik in de studio en ga ik af en toe naar school. Maar deze week was leuk voor Boris omdat ik naar Istanbul ben geweest om te draaien. Daarna heb ik in Nederland weer gedraaid bij een filmlancering, omdat ik daar muziek voor had gemaakt. Het was bijna te druk voor Boris!

Credits: borisdedoorgeeflomo

Hoe is Boris bij jou terechtgekomen en wat was de opdracht die je kreeg?
Ik heb Boris de DoorgeefLomo gekregen van Friso a.k.a Freshco, hij is een goede vriend van mij. Ik zit met zijn broertje in een reggae sound system. Friso maakt ook altijd flyers en logo’s voor events die ik doe.

Als opdracht moest ik met Boris het toeristje uithangen in Amsterdam – als in langs Madame Tussauds of de Hooters. Boris heeft eigenlijk vooral het toeristje uitgehangen in Istanbul, maar is toch ook even langs Madame Tussauds gelopen.

Credits: borisdedoorgeeflomo

Ben je bekend met Lomography of is dit helemaal nieuw voor je?
Om heel eerlijk te zijn is Lomography helemaal nieuw voor me. Ik heb ook nog nooit met een analoge camera geschoten. Ik heb er geen ervaring mee. Maar het was cool. Ik ben dus heel benieuwd naar de resultaten!

Hoe vond je het om Boris op bezoek te hebben?
Het was master. Hij was wel af en toe een beetje vervelend omdat hij zo groot is. Maar het was een vet weekje met Boris.

Op welke manier is Boris onderdeel geworden van jouw leven de afgelopen week?
Boris was eigenlijk altijd bij me. Hij zat niet in z’n houten doosje, maar bijna constant in mijn hand. Dat was dus heel gezellig!

Wat vond je leuk om met Boris vast te leggen?
Ik heb best vaak momenten gehad dat ik een foto wou maken maar dit toen niet heb gedaan, omdat Boris een zwart-wit rolletje in zich had. Ik dacht dat dit niet overal zou lukken. Er is wel een foto waarvan ik echt hoop dat die gelukt is. Toen ik in Istanbul was heb ik een klein jochie op straat gefotografeerd. Hij verkocht mosselen. Volgens mij is die foto wel cool geworden, daar heb ik een beetje mijn hoop op gevestigd. Ook omdat hij stiekem poseerde voor de foto.

Credits: borisdedoorgeeflomo

Wat vonden de mensen om je heen van Boris?
Het was wel heel vet om te zien dat mensen het zagen zodra ik met Boris foto’s aan het maken was. Sommigen pakten gelijk hun camera om ook een foto te maken! Iedereen had interesse. Dat komt denk ik ook omdat Boris niet standaard is. Eigenlijk kan je dus wel zeggen dat Boris een beetje een trendsetter is.

Credits: borisdedoorgeeflomo

Zou je nog vaker willen experimenteren met Boris of een andere Lomography camera?
Sowieso! Ook omdat ik het volgens mij wel nodig heb om er iets meer mee te oefenen. Ik heb echt de neiging om 10 rollen vol te schieten. Ik denk ook dat mijn foto’s dan vetter zijn.

Waar zou je Boris nog heel graag mee naartoe willen nemen?
Ik denk dat ik Boris nog wel een weekje bij me zou willen hebben als ik niet zo’n drukke week heb. Dan zou ik alleen maar thuis of in mijn studio zitten en dingen fotografen die ik dagelijks doe of zie. Dat geeft misschien een wat echter beeld van mijn leven.

Credits: borisdedoorgeeflomo

Wat is de opdracht voor de volgende host van Boris?
Ik zag dat Bat Country de opdracht van Willem de Bruin hadden gekregen om naaktfoto’s te schieten, en dat was een beetje zuinig. Dus bij deze wil ik die opdracht nog eens inzetten, met de voorwaarde dat er minstens twee naakte mensen op moeten staan waarvan het liefst eigenlijk één sowieso een vrouw moet zijn!

Credits: borisdedoorgeeflomo

Bekijk hier alle foto’s die Baris met Boris heeft geschoten. Elke drie weken lees je in ons magazine uitgebreid verslag met foto’s van Boris zijn ervaringen bij diverse mensen. Ben je ongeduldig en kan je hier niet op wachten? Word dan snel vriendjes met Boris op Facebook of volg hem op Twitter.

De avonturen van Boris op een rij:

 1. Levensgenieter en menselijke sneeuwbal Omar Kbiri
 2. Nederlandse lomografe Pien van Dis
 3. Beeldgenie Lize Korpershoek a.k.a. Lizepietje
 4. Tekstwolkjes-master Kakhiel
 5. Copywriter Ilse Beekhof
 6. Rapper Willem de Bruin
 7. Band Bat Country
 8. Grafisch ontwerper Freshco

Boris is natuurlijk heel stiekem gewoon een Lomo LC-A+, die wereldberoemd is geworden door zijn geweldige features: automatische belichting, uitgebreid ISO bereik en de mogelijkheid tot meervoudige en lange belichtingen. Wil jij ook je eigen Boris a.k.a. Lomo LC-A+? Bestel hem dan nu in de online shop!

geschreven door anna-lomo op 2012-09-19 in #nieuws #boris #host #borisdedoorgeeflomo #lc-a #lomo-lc-a #nld #camera #interview #doorgeeflomo #amsterdam

Meer interessante artikelen

 • Lomography X Volkshotel: 24 uur op stap

  geschreven door anna-lomo op 2014-11-10 in #people #wedstrijden
  Lomography X Volkshotel: 24 uur op stap

  Lomography is fan van het Volkshotel, en zij van ons. En dus slaan we de handen ineen voor een hele toffe rumble: show ons je beste analoge shots en je maakt kans op een overnachting in het Volkshotel! Hoe, wat, wanneer? Check hier alle details en doe mee.

  2
 • Profiteer tijdelijk van gratis Express Verzending!

  geschreven door jacobs op 2014-12-19 in #nieuws
  Profiteer tijdelijk van gratis Express Verzending!

  Ben jij een echte procrastinator als het gaat om shoppen voor kerst? Misschien heb je net pas beseft dat wij de perfecte cadeaus voor jouw vrienden en familie hebben? Wat het geval ook is, wij trakteren je met onze gratis express verzending deals over de hele wereld! Afhankelijk vanuit welk land je een bestelling plaatst: bij orders boven de €150/£150/$200 kom je in aanmerking voor gratis verzending! Scroll naar beneden om de details van deze super aanbieding te bekijken.

 • Flitsen met Fritz the Blitz-kikker 2.0

  geschreven door wesco op 2014-12-12 in #reviews
  Flitsen met Fritz the Blitz-kikker 2.0

  De bekende Fritz the Blitz-flitser, de betrouwbare metgezel voor elke La Sardina camera, kreeg een tijdje terug een update naar versie 2.0. Bekijk mijn review voor de mogelijkheden van deze vernieuwde blitz-kikker en een aantal voorbeeldfoto's.

 • Shop Nieuws

  Lomo Instant Boston

  Instant fun met de nieuwe Lomo'Instant Boston camera. De foto's komen er direct uit en bij de camera krijg je 3 extra lenzen en de Lomo'Instant Splitzer.

 • Petzval LomoAmigo: Victoria Schofield

  geschreven door hannah_brown op 2014-10-15 in #people #lomoamigos
  Petzval LomoAmigo: Victoria Schofield

  Er werken veel getalenteerde mensen voor de Lomography Gallery Soho en Victoria Schofield is geen uitzondering op deze regel. Ze is een studente die al een uitgebreid portfolio van foto's heeft opgebouwd en is vooral geïnteresseerd in muziekfotografie. We leenden haar een Petzval lens uit voor het weekend en hier zijn de reslutaten.

 • New York - de beste stad om LomoChrome Turquoise uit te testen

  geschreven door zonderbar op 2014-11-17 in #nieuws
  New York - de beste stad om LomoChrome Turquoise uit te testen

  Twee jaar geleden beloofde ik mezelf: ik kom snel terug! Afgelopen oktober was het moment daar en vloog ik voor de tweede keer naar New York City om mijn lieve collega's van de Lomography Gallery Store in New York te bezoeken. Wat ik alleen niet zag aankomen was de mogelijkheid om tijdens mijn reis een nieuwe geheime film te testen!

 • Agfa CT Precisa 100: Simpele perfectie voor straatfotografie

  geschreven door abecd op 2014-09-28 in #reviews
  Agfa CT Precisa 100: Simpele perfectie voor straatfotografie

  Veel recensies over deze film gaan over de verzadiging van de kleur blauw. Wat logisch is, want hij blinkt er echt in uit. Niet alleen die kleurenwissel is tof, de Precisia rollen zijn ook ontzettend geschikt voor straatfotografie.

 • Shop Nieuws

  Fuji Instax Wide 300

  Fuji Instax Wide 300

  Wijdere en grotere foto's met het nieuwe model Fuji Instax Wide. De foto's zijn 2 keer zo groot als Fuji Instax Mini film dus al je vrienden passen erop!

 • Hoe voorzie je de Diana Baby 110 van film?

  geschreven door chooolss op 2014-09-17 in #lifestyle #videos
  Hoe voorzie je de Diana Baby 110 van film?

  Hij mag dan wel klein zijn, de Diana Baby kan zijn mannetje staan naast zijn grote zussen Diana F+ en Mini. Neem de tijd om deze video te bekijken waarin je ziet hoe je een 110 cartridge in deze zakformaat-camera kan steken.

 • Surf Fotografie door Alex Laurel

  geschreven door Julien Matabuena op 2015-04-16 in #people #lifestyle
  Surf Fotografie door Alex Laurel

  De Franse surf-fotograaf Alex Laurel gaf onlangs een interview met onafhankelijke en internationale publicatie voor de in Berlijn gevestigde Freunde von Freunden, waarin hij sprak over zijn jeugd, het verhuizen van Anglet naar Gabon om gemakkelijk toegang te hebben tot Frankrijk's beste surf gebieden, de beste surf bestemmingen ter wereld en zelfs over zijn reis naar IJsland en Kamchatka.

  1
 • Lomography X Girl on Kicks: analoog sneakers spotten in Parijs!

  geschreven door anna-lomo op 2014-09-30 in #people #lomoamigos
  Lomography X Girl on Kicks: analoog sneakers spotten in Parijs!

  Blogger Sanne Poeze van Girl on Kicks nam onze La Sardina én Fisheye camera mee naar Sneakerness in Parijs, een event waar het allemaal draait om het schoeisel. Uiteraard dook ze de meest romantische stad van Frankrijk zelf ook even in. Check het interview en de resultaten hier!

 • Shop Nieuws

  Petzval Buddies

  Petzval Buddies

  De Petzval lens is ontworpen voor Canon of Nikon SLR mounts en je kunt kiezen uit een messing of zwarte editie. Schiet prachtig scherpe foto's met bokeh effect!

 • 3 december - Advent deal: op zoek naar een prachtige camera? (Online Code: BRIGHTDELIGHT15)

  geschreven door jacobs op 2014-12-03 in #nieuws
  3 december - Advent deal: op zoek naar een prachtige camera? (Online Code: BRIGHTDELIGHT15)

  We hebben weer een fantastische Advent deal! De Konstruktor, ideaal voor DIY fans, is nu met 15% korting verkrijgbaar en dat is niet het enige — al onze plastic camera's hebben deze korting! Ga nu naar de Online Shop.

 • Lomo'Instant + Splitzer: alles is mogelijk!

  geschreven door bgaluppo op 2015-04-29 in #gear
  Lomo'Instant + Splitzer: alles is mogelijk!

  De Splitzer is een kleine accessoire waarmee je allerlei gekke dingen met je Lomo'Instant camera kunt doen. Voor deze galerij hebben we geëxperimenteerd met het splitsen van gezichten en de resultaten zijn hilarisch!

 • De crew van Lomography Benelux - Sibel

  geschreven door anna-lomo op 2014-09-25 in #lifestyle
  De crew van Lomography Benelux - Sibel

  Lomography is een groot en wereldwijd bedrijf, maar hier in de Benelux werken we met een fijn klein team. Misschien heb je ons al eens ontmoet, misschien ook niet. Leer ons beter kennen in deze nieuwe serie, waarbij we elk met onze favoriete Lomography camera in een week een rolletje volschieten. Deze week ontmoet je Sibel!