Boris is master

Sotu the Traveller maakte deze week zijn naam in ieder geval waar: voor een draaisessie vloog hij naar Istanbul – en Boris de DoorgeefLomo mocht mee!

Credits: borisdedoorgeeflomo

Bij wie is Boris nou weer beland en hoe ziet zijn leven eruit?
Boris was deze week bij mij beland! Ik ben Baris Akardere, a.k.a Sotu the Traveller. Ik ben producer en DJ. Ik maak muziek voor mezelf en voor anderen, bijvoorbeeld voor films of commercials. Mijn leven is over het algemeen best wel saai, normaal zit ik in de studio en ga ik af en toe naar school. Maar deze week was leuk voor Boris omdat ik naar Istanbul ben geweest om te draaien. Daarna heb ik in Nederland weer gedraaid bij een filmlancering, omdat ik daar muziek voor had gemaakt. Het was bijna te druk voor Boris!

Credits: borisdedoorgeeflomo

Hoe is Boris bij jou terechtgekomen en wat was de opdracht die je kreeg?
Ik heb Boris de DoorgeefLomo gekregen van Friso a.k.a Freshco, hij is een goede vriend van mij. Ik zit met zijn broertje in een reggae sound system. Friso maakt ook altijd flyers en logo’s voor events die ik doe.

Als opdracht moest ik met Boris het toeristje uithangen in Amsterdam – als in langs Madame Tussauds of de Hooters. Boris heeft eigenlijk vooral het toeristje uitgehangen in Istanbul, maar is toch ook even langs Madame Tussauds gelopen.

Credits: borisdedoorgeeflomo

Ben je bekend met Lomography of is dit helemaal nieuw voor je?
Om heel eerlijk te zijn is Lomography helemaal nieuw voor me. Ik heb ook nog nooit met een analoge camera geschoten. Ik heb er geen ervaring mee. Maar het was cool. Ik ben dus heel benieuwd naar de resultaten!

Hoe vond je het om Boris op bezoek te hebben?
Het was master. Hij was wel af en toe een beetje vervelend omdat hij zo groot is. Maar het was een vet weekje met Boris.

Op welke manier is Boris onderdeel geworden van jouw leven de afgelopen week?
Boris was eigenlijk altijd bij me. Hij zat niet in z’n houten doosje, maar bijna constant in mijn hand. Dat was dus heel gezellig!

Wat vond je leuk om met Boris vast te leggen?
Ik heb best vaak momenten gehad dat ik een foto wou maken maar dit toen niet heb gedaan, omdat Boris een zwart-wit rolletje in zich had. Ik dacht dat dit niet overal zou lukken. Er is wel een foto waarvan ik echt hoop dat die gelukt is. Toen ik in Istanbul was heb ik een klein jochie op straat gefotografeerd. Hij verkocht mosselen. Volgens mij is die foto wel cool geworden, daar heb ik een beetje mijn hoop op gevestigd. Ook omdat hij stiekem poseerde voor de foto.

Credits: borisdedoorgeeflomo

Wat vonden de mensen om je heen van Boris?
Het was wel heel vet om te zien dat mensen het zagen zodra ik met Boris foto’s aan het maken was. Sommigen pakten gelijk hun camera om ook een foto te maken! Iedereen had interesse. Dat komt denk ik ook omdat Boris niet standaard is. Eigenlijk kan je dus wel zeggen dat Boris een beetje een trendsetter is.

Credits: borisdedoorgeeflomo

Zou je nog vaker willen experimenteren met Boris of een andere Lomography camera?
Sowieso! Ook omdat ik het volgens mij wel nodig heb om er iets meer mee te oefenen. Ik heb echt de neiging om 10 rollen vol te schieten. Ik denk ook dat mijn foto’s dan vetter zijn.

Waar zou je Boris nog heel graag mee naartoe willen nemen?
Ik denk dat ik Boris nog wel een weekje bij me zou willen hebben als ik niet zo’n drukke week heb. Dan zou ik alleen maar thuis of in mijn studio zitten en dingen fotografen die ik dagelijks doe of zie. Dat geeft misschien een wat echter beeld van mijn leven.

Credits: borisdedoorgeeflomo

Wat is de opdracht voor de volgende host van Boris?
Ik zag dat Bat Country de opdracht van Willem de Bruin hadden gekregen om naaktfoto’s te schieten, en dat was een beetje zuinig. Dus bij deze wil ik die opdracht nog eens inzetten, met de voorwaarde dat er minstens twee naakte mensen op moeten staan waarvan het liefst eigenlijk één sowieso een vrouw moet zijn!

Credits: borisdedoorgeeflomo

Bekijk hier alle foto’s die Baris met Boris heeft geschoten. Elke drie weken lees je in ons magazine uitgebreid verslag met foto’s van Boris zijn ervaringen bij diverse mensen. Ben je ongeduldig en kan je hier niet op wachten? Word dan snel vriendjes met Boris op Facebook of volg hem op Twitter.

De avonturen van Boris op een rij:

  1. Levensgenieter en menselijke sneeuwbal Omar Kbiri
  2. Nederlandse lomografe Pien van Dis
  3. Beeldgenie Lize Korpershoek a.k.a. Lizepietje
  4. Tekstwolkjes-master Kakhiel
  5. Copywriter Ilse Beekhof
  6. Rapper Willem de Bruin
  7. Band Bat Country
  8. Grafisch ontwerper Freshco

Boris is natuurlijk heel stiekem gewoon een Lomo LC-A+, die wereldberoemd is geworden door zijn geweldige features: automatische belichting, uitgebreid ISO bereik en de mogelijkheid tot meervoudige en lange belichtingen. Wil jij ook je eigen Boris a.k.a. Lomo LC-A+? Bestel hem dan nu in de online shop!

geschreven door anna-lomo op 2012-09-19 in #nieuws #interview #camera #host #amsterdam #lc-a #lomo-lc-a #boris #nld #doorgeeflomo #borisdedoorgeeflomo

Meer interessante artikelen