Boris is master

Sotu the Traveller maakte deze week zijn naam in ieder geval waar: voor een draaisessie vloog hij naar Istanbul - en Boris de DoorgeefLomo mocht mee!

Credits: borisdedoorgeeflomo

Bij wie is Boris nou weer beland en hoe ziet zijn leven eruit?
Boris was deze week bij mij beland! Ik ben Baris Akardere, a.k.a Sotu the Traveller. Ik ben producer en DJ. Ik maak muziek voor mezelf en voor anderen, bijvoorbeeld voor films of commercials. Mijn leven is over het algemeen best wel saai, normaal zit ik in de studio en ga ik af en toe naar school. Maar deze week was leuk voor Boris omdat ik naar Istanbul ben geweest om te draaien. Daarna heb ik in Nederland weer gedraaid bij een filmlancering, omdat ik daar muziek voor had gemaakt. Het was bijna te druk voor Boris!

Credits: borisdedoorgeeflomo

Hoe is Boris bij jou terechtgekomen en wat was de opdracht die je kreeg?
Ik heb Boris de DoorgeefLomo gekregen van Friso a.k.a Freshco, hij is een goede vriend van mij. Ik zit met zijn broertje in een reggae sound system. Friso maakt ook altijd flyers en logo’s voor events die ik doe.

Als opdracht moest ik met Boris het toeristje uithangen in Amsterdam – als in langs Madame Tussauds of de Hooters. Boris heeft eigenlijk vooral het toeristje uitgehangen in Istanbul, maar is toch ook even langs Madame Tussauds gelopen.

Credits: borisdedoorgeeflomo

Ben je bekend met Lomography of is dit helemaal nieuw voor je?
Om heel eerlijk te zijn is Lomography helemaal nieuw voor me. Ik heb ook nog nooit met een analoge camera geschoten. Ik heb er geen ervaring mee. Maar het was cool. Ik ben dus heel benieuwd naar de resultaten!

Hoe vond je het om Boris op bezoek te hebben?
Het was master. Hij was wel af en toe een beetje vervelend omdat hij zo groot is. Maar het was een vet weekje met Boris.

Op welke manier is Boris onderdeel geworden van jouw leven de afgelopen week?
Boris was eigenlijk altijd bij me. Hij zat niet in z’n houten doosje, maar bijna constant in mijn hand. Dat was dus heel gezellig!

Wat vond je leuk om met Boris vast te leggen?
Ik heb best vaak momenten gehad dat ik een foto wou maken maar dit toen niet heb gedaan, omdat Boris een zwart-wit rolletje in zich had. Ik dacht dat dit niet overal zou lukken. Er is wel een foto waarvan ik echt hoop dat die gelukt is. Toen ik in Istanbul was heb ik een klein jochie op straat gefotografeerd. Hij verkocht mosselen. Volgens mij is die foto wel cool geworden, daar heb ik een beetje mijn hoop op gevestigd. Ook omdat hij stiekem poseerde voor de foto.

Credits: borisdedoorgeeflomo

Wat vonden de mensen om je heen van Boris?
Het was wel heel vet om te zien dat mensen het zagen zodra ik met Boris foto’s aan het maken was. Sommigen pakten gelijk hun camera om ook een foto te maken! Iedereen had interesse. Dat komt denk ik ook omdat Boris niet standaard is. Eigenlijk kan je dus wel zeggen dat Boris een beetje een trendsetter is.

Credits: borisdedoorgeeflomo

Zou je nog vaker willen experimenteren met Boris of een andere Lomography camera?
Sowieso! Ook omdat ik het volgens mij wel nodig heb om er iets meer mee te oefenen. Ik heb echt de neiging om 10 rollen vol te schieten. Ik denk ook dat mijn foto’s dan vetter zijn.

Waar zou je Boris nog heel graag mee naartoe willen nemen?
Ik denk dat ik Boris nog wel een weekje bij me zou willen hebben als ik niet zo’n drukke week heb. Dan zou ik alleen maar thuis of in mijn studio zitten en dingen fotografen die ik dagelijks doe of zie. Dat geeft misschien een wat echter beeld van mijn leven.

Credits: borisdedoorgeeflomo

Wat is de opdracht voor de volgende host van Boris?
Ik zag dat Bat Country de opdracht van Willem de Bruin hadden gekregen om naaktfoto’s te schieten, en dat was een beetje zuinig. Dus bij deze wil ik die opdracht nog eens inzetten, met de voorwaarde dat er minstens twee naakte mensen op moeten staan waarvan het liefst eigenlijk één sowieso een vrouw moet zijn!

Credits: borisdedoorgeeflomo

Bekijk hier alle foto’s die Baris met Boris heeft geschoten. Elke drie weken lees je in ons magazine uitgebreid verslag met foto’s van Boris zijn ervaringen bij diverse mensen. Ben je ongeduldig en kan je hier niet op wachten? Word dan snel vriendjes met Boris op Facebook of volg hem op Twitter.

De avonturen van Boris op een rij:

 1. Levensgenieter en menselijke sneeuwbal Omar Kbiri
 2. Nederlandse lomografe Pien van Dis
 3. Beeldgenie Lize Korpershoek a.k.a. Lizepietje
 4. Tekstwolkjes-master Kakhiel
 5. Copywriter Ilse Beekhof
 6. Rapper Willem de Bruin
 7. Band Bat Country
 8. Grafisch ontwerper Freshco

Boris is natuurlijk heel stiekem gewoon een Lomo LC-A+, die wereldberoemd is geworden door zijn geweldige features: automatische belichting, uitgebreid ISO bereik en de mogelijkheid tot meervoudige en lange belichtingen. Wil jij ook je eigen Boris a.k.a. Lomo LC-A+? Bestel hem dan nu in de online shop!

written by anna-lomo on 2012-09-19 in #news #lc-a #borisdedoorgeeflomo #nld #amsterdam #doorgeeflomo #boris #host #camera #interview #lomo-lc-a

More Interesting Articles

 • Boris de Doorgeeflomo op reis: week 28 - Michelle

  written by anna-lomo on 2014-05-08 in #news
  Boris de Doorgeeflomo op reis: week 28 - Michelle

  Michelle (a.k.a bellslomography) uit Haarlem liet onze Boris niet stilzitten. Zo ging hij mee longboarden, mee naar het strand, mee naar het bos.. hij heeft zijn ogen uitgekeken! En dat werd dan ook vastgelegd op de geliefde LomoChrome Purple film. Check hier de toffe foto's en het interview!

 • Boris de Doorgeeflomo op reis: week 30 - Petra

  written by anna-lomo on 2014-06-27 in #news
  Boris de Doorgeeflomo op reis: week 30 - Petra

  Boris heeft een culinair weekje achter de rug. Lomograaf pretletterp nam hem mee naar de Rollende Keukens in Amsterdam, en kreeg de opdracht fruit te fotograferen. Dat is gelukt! Check de foto's en lees het interview hier.

 • Boris de Doorgeeflomo op reis: week 29 - Leo

  written by anna-lomo on 2014-06-19 in #news
  Boris de Doorgeeflomo op reis: week 29 - Leo

  Boris logeerde afgelopen week bij lomograaf leolensen in Amsterdam. Van Michelle kreeg hij de uitdagende opdracht om de vier elementen (aarde, water, vuur en wind) te fotograferen. Check hier de verrassende resultaten!

 • Shop News

  Gratis Diana F+

  Gratis Diana F+

  Je krijgt deze Diana F+ Love Letters helemaal gratis als je voor EUR 99,- of meer aan 120 film besteed in de online shop. Deze actie is geldig t/m 26 maart.

 • Brock Scott ging in Panama op pad met de nieuwe Petzval lens

  written by zonderbar on 2014-04-07 in #lifestyle
  Brock Scott ging in Panama op pad met de nieuwe Petzval lens

  Kunstenaar Brock Scott, frontman van de band Little Tybee, is gebaseerd in Atlanta. Tijdens zijn reis door Panama, met als doel de opname van een video voor een TEDx event, bracht hij een bezoek aan Kalu Yala -- een duurzaam jungle project voor ondernemers en tropische cowboys. Een bijzondere gelegenheid als deze smeekte om een bijzondere lens, en Brock bracht niets minder dan de nieuwe Petzval met zich mee.

 • Boris de Doorgeeflomo op reis: week 27 - Vincent

  written by anna-lomo on 2014-04-17 in #news
  Boris de Doorgeeflomo op reis: week 27 - Vincent

  Vincent, beter bekend als lomograaf playstoppause, komt uit Leiden en legt het liefst zoveel mogelijk verhalen vast met zijn analoge camera's - en deze week was Boris aan de beurt. Check de resultaten en lees het interview hier!

 • Verzoekjes voor augustus 2014

  written by pretletterp on 2014-08-01 in #news
  Verzoekjes voor augustus 2014

  Eindelijk zijn die zwoele zomerdagen er! Of, nou ja, we hebben er in ieder geval een paar meegemaakt in Juli! Daar hebben jullie vast, net als wij, enorm van genoten en gewapend met camera's zijn jullie op pad geweest. Toch? Mooi, want die foto's en artikelen die willen we hebben! Lees hier verder voor de verzoekjes van augustus!

 • Shop News

  Belair Camera

  Belair Camera

  Fan van middenformaat foto's? Deze parel van een Belair stelt nooit teleur tijdens het schieten van foto's op 120 film! Je kunt kiezen uit verschillende Belair edities.

 • Petzval Artist: James Nader

  written by hannah_brown on 2014-08-25 in #people #lomoamigos

  James Nader is een mode- en redactioneel fotograaf uit Engeland. Hij is zijn carrière begonnen met fotograferen op film en deze zelf verwerken en ontwikkelen. Nu werkt hij op chique modeshoots en heeft hij onder meer Dita Von Teese en Richard Branson gefotografeerd. James heeft nog altijd een passie voor film en analoge fotografie en gebruikt dit dan ook nog regelmatig. We leenden hem een Petzval lens om eens mee te experimenteren en hij gaf ons een volledig diepte-interview over deze mooie portretlens. Een warm welkom voor James Nader.

 • Lomography X Volkshotel: 24 uur op stap

  written by anna-lomo on 2014-11-10 in #people #competitions
  Lomography X Volkshotel: 24 uur op stap

  Lomography is fan van het Volkshotel, en zij van ons. En dus slaan we de handen ineen voor een hele toffe rumble: show ons je beste analoge shots en je maakt kans op een overnachting in het Volkshotel! Hoe, wat, wanneer? Check hier alle details en doe mee.

  2
 • Oostenrijks bureau Creative Director produceert zijn eerste Lomography X Zenit Petzval Art Lens video

  written by jillytanrad on 2014-04-11 in #news
  Oostenrijks bureau Creative Director produceert zijn eerste Lomography X Zenit Petzval Art Lens video

  De nieuwe Petzval lens is meer dan een messing schoonheid die je camera een opvallende look geeft. Ze levert bovenal hoogstaand beeldmateriaal af, zoals wordt bewezen door de vele fotografen en video-artiesten die deze knapperd inmiddels ontdekt hebben. Wij stellen je met plezier voor aan de Martin Lachmair van het Oostenrijkse bureau Creative Director. Kijk snel verder naar wat hij met onze lens voor elkaar krijgt!

 • Shop News

  Een gratis Diana Mini

  Een gratis Diana Mini

  Je krijgt deze camera helemaal gratis wanneer je voor EUR 99,- aan 35mm film besteed in onze online shop. Deze actie is geldig t/m 26 maart dus wees er snel bij!

 • Profiteer tijdelijk van gratis Express Verzending!

  written by jacobs on 2014-12-19 in #news
  Profiteer tijdelijk van gratis Express Verzending!

  Ben jij een echte procrastinator als het gaat om shoppen voor kerst? Misschien heb je net pas beseft dat wij de perfecte cadeaus voor jouw vrienden en familie hebben? Wat het geval ook is, wij trakteren je met onze gratis express verzending deals over de hele wereld! Afhankelijk vanuit welk land je een bestelling plaatst: bij orders boven de €150/£150/$200 kom je in aanmerking voor gratis verzending! Scroll naar beneden om de details van deze super aanbieding te bekijken.

 • Lomography X Poopy Cat: upload je analoge kattenplaatjes en win!

  written by anna-lomo on 2014-07-17 in #competitions
  Lomography X Poopy Cat: upload je analoge kattenplaatjes en win!

  Katten zijn hip en ook nog eens onwijs fotogeniek, vooral analoog! Met een fisheye lens, als panorama, dromerig op 120 film, noem het maar op. En jullie zijn gek op ze - het is niet zonder reden dat het een van de populairste tags van de community is! Daarom sluiten Poopy Cat en Lomography de handen ineen voor een leuke fotowedstrijd. Doe je mee?

  2
 • Flitsen met Fritz the Blitz-kikker 2.0

  written by wesco on 2014-12-12 in #reviews
  Flitsen met Fritz the Blitz-kikker 2.0

  De bekende Fritz the Blitz-flitser, de betrouwbare metgezel voor elke La Sardina camera, kreeg een tijdje terug een update naar versie 2.0. Bekijk mijn review voor de mogelijkheden van deze vernieuwde blitz-kikker en een aantal voorbeeldfoto's.