Nooit meer B-stand ongelukjes!

Ik gok dat ik niet de enige ben die er na het maken van een aantal foto’s achter komt dat zijn Diana+ per ongeluk in de B-stand staat. De B-stand knop is vrij gevoelig en verschuift gemakkelijk zonder dat je het door hebt. Ik heb een oplossing bedacht voor dit probleem!

We weten waarschijnlijk allemaal dat de knop waarmee je kunt schakelen tussen de N- en B-stand bij de Diana F+ erg gevoelig is. Wanneer je een foto maakt moet je opletten dat de camera wel op de goede stand staat zodat je niet opgescheept zit met vage, bewogen of overbelichte foto’s.

Nadat mij dit een aantal keren overkomen is, had ik er genoeg van en ben ik gaan nadenken over een oplossing voor dit probleem. Ik wilde de schakelaar op de één of andere manier verbeteren. Uiteindelijk kwam ik op een schakelaar-blokkeerder die je erg gemakkelijk kunt maken.

Een voorbeeld van een foto per ongeluk in de B-stand

Benodigdheden:

- Plastic rietje
- Schaar
- Je Diana F+

Als eerste knip je een stukje van 3 cm van het rietje af. Neem het stukje tussen je vingers en zorg ervoor dat je het zo plat maakt dat het plat genoeg is om het in de gleuf links van de N/B-stand knop te schuiven wanneer je het beweegt.

Ten slotte knip je een schuin stukje van de zijkant van het rietje zodat het beter in de gleuf past…en klaar!

Om de schakelaar op een andere stand te zetten hoef je hem alleen maar te deblokkeren door het stukje van het rietje eruit te halen, de schakelaar te bewegen en het rietje weer terug te plaatsen in de gleuf zodat het weer geblokkeerd is.

geschreven door sibux op 2012-09-26 in #gear #tutorials #camera #b #bulb #tipster #truc #foto-s #makkelijk #normaal #snelle-trucs
vertaald door wieske

Meer interessante artikelen