Lieve Diana F+, gefeliciteerd met je verjaardag!

Onze geliefde Diana F+ viert vandaag haar vijfde verjaardag! Hoog tijd om terug te blikken op vijf lange jaren met prachtige dromerige foto’s van onze plastic middenformaat koningin!

Credits: jeabzz

Lang lang geleden in de jaren ‘60, kwam een klein bedrijfje in Hong Kong genaamd “The Great Wall Plastics Factory” met een spotgoedkoop 120 camera’tje genaamd “Diana” op de markt. Volledig gemaakt uit plastic en met een prijskaartje van ongeveer één dollar was deze camera eigenlijk al meteen een flop.

Maar aangezien een cultcamera zoals deze in onze ogen absoluut niet vergeten mag worden, hebben wij in 2007 besloten om de Diana nieuw leven in te blazen. Voila, de Diana F+ was geboren.

Wat de Diana zo speciaal maakt is het avant-garde gevoel wat veel lo-fi fotografen bij deze camera hebben. Zij zijn dol op de zachte en dromerige plaatjes, de verzadigde kleuren en de onverwachte resultaten die je met deze camera maakt. Diana-shots zijn rauw en hebben stuk voor stuk een eigen karakter. Met andere woorden – de Diana is voor velen een pionier in de wereld van analoge camera’s!

Bij deze reproductie van de oorspronkelijke Diana camera zijn alle eigenschappen bewaard gebleven. De soft-focus, de volledige plastic body en de simpele sluiter. Maar daarnaast heeft de nieuwe Diana camera een aantal fijne features erbij gekregen. Bijvoorbeeld de pinhole functie en de mogelijkheid om eindeloze panorama’s te maken. Hiermee zijn de mogelijkheden van de Diana daadwerkelijk eindeloos!

Credits: tracyvmoore, lisa-lisa, megustastu, catarella, barns, ghuido, itisanormalname, bujidubabi, susielomovitz, satomi, -dakota-, alexandretaira, danny_moon, scorpie, isabel_mebarak, goonies, muddie08, montserratgh, monoflow, moodification, edwinchau, asya, talking_head, emimei, bethsut, lluiso12, jeansman, sprofishgel, andrejrusskovskij, brendamanthe, tyler_durden, colinusmaximus, chalchiuhtlicue, adambradc, lacame, sasko, crojasvives, sebastianerras, smu, herrspecht, maltacat, zerstortezelle, featureshoot, shoujoai, mybluewristband, phil2k90 & haydee

geschreven door webo29 op 2012-09-14 in #nieuws #classic #analogue-photography #analogue-cameras #120-films #diana-5
vertaald door mrmaart

De Diana Instant Square brengt een iconische esthetiek naar instant fotografie in vierkant formaat en vult frames met sterke, verzadigde kleuren en rijke, humeurige vignettering. Onze nieuwste innovatie, gebouwd om je inspiratie de vrije loop te laten, is voorzien van een Multiple Exposure modus, een Bulb modus voor lange belichtingen, een hot-shoe adapter en nog veel meer! Je kunt 'm zelfs gebruiken met alle lenzen die voor de Diana F+ zijn gemaakt, zodat je je perspectief altijd en overal kunt veranderen. Geen enkele foto zal hetzelfde zijn. Steun ons nu op Kickstarter!

Meer interessante artikelen