Mijn baby: mijn eerste ervaringen met de Diana Baby 110

Ik heb een baby! Een Diana Baby 110..... Toen ik haar zag staan bij de Lomography Store tijdens een stedentrip in Keulen was ik op slag verliefd. En wat is er nou leuker dan tijdens een stedentrip een nieuwe camera uitproberen?

Eigenlijk heb ik camera’s genoeg. Dat zeg ik elke keer tegen mezelf als ik weer eens op het punt sta te bezwijken voor een nieuw analoog speeltje. Maar een 110 camera had ik nog niet, en dat was een goed excuus om tijdens een stedentrip naar Keulen de plaatselijke Lomographywinkel binnen te stappen. En daar stond ze: de Diana Baby 110. Het was liefde op het eerste gezicht. Ik moest haar hebben! Met de Diana Baby 110 Camera and Lens Package onder mijn arm liep ik naar de kassa. Een kleuren- en een zwart-witfilmpje erbij en het feest kon beginnen.

Een stedentrip is natuurlijk een prima gelegenheid om een nieuwe camera te testen. Ik haalde mijn Diana uit de verpakking, las de gebruiksaanwijzing, en laadde de eerste film. Hiervoor moest ik wel de achterkant verwijderen. Dat ging in het begin lastig, maar al snel had ik het voor elkaar. De camera komt standaard met een 24 mm lens. Bij het uitgebreide pakketje krijg je er ook nog een 12mm wide angle lens bij. Gewapend met mijn Diana met Color Tigerfilm en de extra lens ging ik op pad.

Het grote voordeel van de camera is dat je niet scherp hoeft te stellen. Je hoeft dus alleen maar te zorgen dat je de lensdop niet vergeet. In de zoeker van de camera is een klein vierkantje aangegeven. Dat geeft aan wat het bereik is van de 24mm lens. Als je de 12mm lens gebruikt, kun je de hele zoeker gebruiken. Het wisselen van de lenzen is een fluitje van een cent.

Het toestel heeft een N- en een B-setting. N is net als bij de grote zus Diana de “normale” stand. B is de “bulb”-stand voor langere sluitertijden. De Dom van Keulen was een goede gelegenheid om de B-stand eens uit te proberen.

Verder kun je met de Diana Baby 110 ook dubbele of meervoudige belichtingen maken. Dat gaat op dezelfde manier als bij haar grote zus: je maakt een foto en zonder door te draaien maak je er nog een. Dat moest natuurlijk meteen uitgeprobeerd worden.

Zijn er ook nadelen aan de camera? Tja, het ligt eraan hoe je het bekijkt. Mijn camera kwam zonder nekband. Geen probleem, want de camera is zo klein dat ze bij wijze van spreken in je broekzak past (of in mijn geval: in je handtas). Het popperige formaat zorgt ervoor dat je veel bekijks hebt. En een nekband kun je gemakkelijk zelf maken als je handig bent.

Ik moest vooral wennen aan het kijken in de zoeker. Het vakje voor de 24mm lens is wel heel klein om te zien wat er allemaal in je beeld komt. Daarom heb ik eigenlijk direct de 12mm lens op de camera gezet en de hele zoeker gebruikt. Maar als je graag uit de heup schiet, is de 24mm lens prima geschikt om te fotograferen.

De knop om af te drukken zodat je camera een foto maakt, ging een beetje stroef. Dit is waarschijnlijk de nieuwigheid, dus daar maak ik me niet zo druk om.

De eerste ervaringen met mijn Diana Baby 110 zijn erg positief. Ik vond de kwaliteit van de lens verbazingwekkend goed. Het is en blijft natuurlijk een plastic camera met dito lens, maar ik vond de foto’s die ik maakte behoorlijk scherp. Ook het 110 formaat film was prettig om mee te werken. De Diana Baby 110 heeft mijn hart gestolen en ik koester haar als trotse moeder!

geschreven door frau_inga op 2012-09-18 in #reviews #requested-post #review #110-formaat #camera #diana #diana-baby-110 #baby #lomography-color-tiger-110

Meer interessante artikelen

  • New York - de beste stad om LomoChrome Turquoise uit te testen

    geschreven door zonderbar op 2014-11-17 in #nieuws
    New York - de beste stad om LomoChrome Turquoise uit te testen

    Twee jaar geleden beloofde ik mezelf: ik kom snel terug! Afgelopen oktober was het moment daar en vloog ik voor de tweede keer naar New York City om mijn lieve collega's van de Lomography Gallery Store in New York te bezoeken. Wat ik alleen niet zag aankomen was de mogelijkheid om tijdens mijn reis een nieuwe geheime film te testen!

  • De magie die nog moet komen: Deel 5

    geschreven door Lomography op 2014-09-06 in #nieuws
    De magie die nog moet komen: Deel 5

    Vorige week ontving ik iets vreemds in mijn brievenbus. Het was een kaartje met op 1 kant een foto. Op de foto zie je mij bij de zee zitten tijdens mijn vakantie afgelopen jaar. Maar ik heb echt geen idee wie deze foto heeft gemaakt - daarom ben ik hier, om jullie hulp te vragen bij mijn zoektocht naar deze mysterieuze fotograaf en zijn/haar raadsel. Help je me?

  • Store Amsterdam: Workshops september 2014

    geschreven door lgsamsterdam op 2014-08-15 in #events
    Store Amsterdam: Workshops september 2014

    Pak je agenda er maar bij, want in september geven we weer drie workshops. Wegens groot succes geven we opnieuw de Handlettering-workshop! Ook voor de lomografen hebben we weer twee workshops gepland: een workshop over de Diana F+ en over haar kleine zusje, de Diana Mini. Altijd al benieuwd geweest naar een van deze camera's? Of wil je eerst een goede uitleg voordat je zelf aan de slag gaat? Lees dan verder!

  • Shop Nieuws

    Fuji Instax Mini Film Stripe

    Fuji Instax Mini Film Stripe

    Voeg wat strepen toe aan je frames met deze speciale Fuji Instax Mini film!

  • Emily Soto bij onze NYC Lomo Gallery Store

    geschreven door Samantha Norman op 2015-06-30 in #world #nieuws #events #lomoamigos
    Emily Soto bij onze NYC Lomo Gallery Store

    Reis naar New York gepland? Breng een avond door met NYC-based modefotograaf Emily Soto. Gelijktijdig met haar tentoonstelling in onze Gallery Store, "Petzval Porträts: Bloom," zal Emily haar werk en ervaring met de nieuwe Petzval Art Lens in haar werk bespreken. Verzamel inzicht in het creatieve proces van één van onze favoriete fotografen van New York. Dit evenement vindt plaats op 9 juli om 18:00u!

  • Lomo Essentials: De tropische vakantie

    geschreven door Kwyn Kenaz Aquino op 2015-06-29 in #gear #lifestyle
    Lomo Essentials: De tropische vakantie

    Je hebt recht op een vakantie en je hebt een aantal handige Lomography gear verdiend!

  • Photo Automat Amsterdam bij Hutspot

    geschreven door anna-lomo op 2015-06-24 in #people #nieuws #lifestyle
    Photo Automat Amsterdam bij Hutspot

    Omdat we helaas onze Gallery Store in de 9 Straatjes moesten sluiten, was het ook tijd om een nieuw thuis te zoeken voor onze photobooth van Photo Automat Amsterdam. Kom snel langs bij Hutspot en duik in onze photobooth!

  • Shop Nieuws

    Korting op een DIY camera!

    Korting op een DIY camera!

    Maak zachte groothoek beelden met de Pinhole Art DIY 135 camera. Zet hem in elkaar, en schiet met 35mm film. Nu met 40% korting!

  • De Lomo LC-A bezoekt Canada

    geschreven door givesmehell op 2015-06-23 in #world #locaties
    De Lomo LC-A bezoekt Canada

    Canada, ook bekend als de Great White North, is gelegen in het noordelijke deel van Noord-Amerika. Als tweede grootste land ter wereld, heeft Canada heel veel te bieden!

  • Terug in de tijd met de nieuwe Petzval 58 Bokeh Control Art Lens

    geschreven door antoniocastello op 2015-06-22 in #gear #lifestyle #events
    Terug in de tijd met de nieuwe Petzval 58 Bokeh Control Art Lens

    "Ik kan geen betere manier bedenken om een weekend in de stad door te brengen" - Bill Cunningham, The New York Times 2014

  • Klassieke shots met de Lomo Lubitel 166+

    geschreven door Kwyn Kenaz Aquino op 2015-06-22 in #gear #lifestyle
    Klassieke shots met de Lomo Lubitel 166+

    De Lomo Lubitel 166+ is een match met de klassieke charme van zwart-wit fotografie. Scènes van het stadsleven en de natuur krijgen de juiste hoeveelheid licht en schaduw dankzij de trouwe belichtingsinstellingen. De glazen lens, met zijn scherpe visie, helpt fotografen tonale en suggestieve beelden te schieten. Deze foto's van de wereldwijde community zijn goede voorbeelden.

  • Shop Nieuws

    Film Bundels

    Film Bundels

    Wil je geld besparen? Bekijk dan eens onze selectie speciale filmbundels en deals! Of je nou op zoek bent naar nieuwe spannende emulsies of gewoonweg je voorraad wilt bijvullen; wij hebben de ideale bundel voor je!

  • Dit is de nieuwe Lomo’Instant Havana!

    geschreven door shhquiet op 2015-06-18 in #gear #nieuws
    Dit is de nieuwe Lomo’Instant Havana!

    De zon schijnt voor instant fotografie! Met trots presenteren we het zonnigste lid van de Lomo’Instant Familie – de nieuwe Lomo’Instant Havana Edition. Met dit ultra-hete instant pakket ben je helemaal klaar voor creatieve Lomo avonturen! Neem klassieke instant snaps vol actie, probeer multiple exposure picknick snapshots te schieten of ga voor gesplitste zwembad scenes – de creatieve opties zijn eindeloos.

  • Op stap met de nieuwe Petzval 58 Bokeh Control Art Lens

    geschreven door jacobs op 2015-06-10 in #gear #nieuws
    Op stap met de nieuwe Petzval 58 Bokeh Control Art Lens

    Of je nou aan het chillen bent in het park, op het strand ligt, een wandeling door de straten van de stad maakt of ontspannen met vrienden een kop koffie drinkt; de nieuwe Petzval 58 is de perfecte metgezel. Check deze nieuwe video om te zien wat we bedoelen!

  • Lomopedia: de Lomo'Instant

    geschreven door Julien Matabuena op 2015-06-10 in #gear #reviews
    Lomopedia: de Lomo'Instant

    Met functies die de meeste instant camera's niet hebben, kunnen we de Lomo'Instant met trots en terecht 's werelds meest creatieve instant camera noemen.