Mijn baby: mijn eerste ervaringen met de Diana Baby 110

Ik heb een baby! Een Diana Baby 110..... Toen ik haar zag staan bij de Lomography Store tijdens een stedentrip in Keulen was ik op slag verliefd. En wat is er nou leuker dan tijdens een stedentrip een nieuwe camera uitproberen?

Eigenlijk heb ik camera’s genoeg. Dat zeg ik elke keer tegen mezelf als ik weer eens op het punt sta te bezwijken voor een nieuw analoog speeltje. Maar een 110 camera had ik nog niet, en dat was een goed excuus om tijdens een stedentrip naar Keulen de plaatselijke Lomographywinkel binnen te stappen. En daar stond ze: de Diana Baby 110. Het was liefde op het eerste gezicht. Ik moest haar hebben! Met de Diana Baby 110 Camera and Lens Package onder mijn arm liep ik naar de kassa. Een kleuren- en een zwart-witfilmpje erbij en het feest kon beginnen.

Een stedentrip is natuurlijk een prima gelegenheid om een nieuwe camera te testen. Ik haalde mijn Diana uit de verpakking, las de gebruiksaanwijzing, en laadde de eerste film. Hiervoor moest ik wel de achterkant verwijderen. Dat ging in het begin lastig, maar al snel had ik het voor elkaar. De camera komt standaard met een 24 mm lens. Bij het uitgebreide pakketje krijg je er ook nog een 12mm wide angle lens bij. Gewapend met mijn Diana met Color Tigerfilm en de extra lens ging ik op pad.

Het grote voordeel van de camera is dat je niet scherp hoeft te stellen. Je hoeft dus alleen maar te zorgen dat je de lensdop niet vergeet. In de zoeker van de camera is een klein vierkantje aangegeven. Dat geeft aan wat het bereik is van de 24mm lens. Als je de 12mm lens gebruikt, kun je de hele zoeker gebruiken. Het wisselen van de lenzen is een fluitje van een cent.

Het toestel heeft een N- en een B-setting. N is net als bij de grote zus Diana de “normale” stand. B is de “bulb”-stand voor langere sluitertijden. De Dom van Keulen was een goede gelegenheid om de B-stand eens uit te proberen.

Verder kun je met de Diana Baby 110 ook dubbele of meervoudige belichtingen maken. Dat gaat op dezelfde manier als bij haar grote zus: je maakt een foto en zonder door te draaien maak je er nog een. Dat moest natuurlijk meteen uitgeprobeerd worden.

Zijn er ook nadelen aan de camera? Tja, het ligt eraan hoe je het bekijkt. Mijn camera kwam zonder nekband. Geen probleem, want de camera is zo klein dat ze bij wijze van spreken in je broekzak past (of in mijn geval: in je handtas). Het popperige formaat zorgt ervoor dat je veel bekijks hebt. En een nekband kun je gemakkelijk zelf maken als je handig bent.

Ik moest vooral wennen aan het kijken in de zoeker. Het vakje voor de 24mm lens is wel heel klein om te zien wat er allemaal in je beeld komt. Daarom heb ik eigenlijk direct de 12mm lens op de camera gezet en de hele zoeker gebruikt. Maar als je graag uit de heup schiet, is de 24mm lens prima geschikt om te fotograferen.

De knop om af te drukken zodat je camera een foto maakt, ging een beetje stroef. Dit is waarschijnlijk de nieuwigheid, dus daar maak ik me niet zo druk om.

De eerste ervaringen met mijn Diana Baby 110 zijn erg positief. Ik vond de kwaliteit van de lens verbazingwekkend goed. Het is en blijft natuurlijk een plastic camera met dito lens, maar ik vond de foto’s die ik maakte behoorlijk scherp. Ook het 110 formaat film was prettig om mee te werken. De Diana Baby 110 heeft mijn hart gestolen en ik koester haar als trotse moeder!

geschreven door frau_inga op 2012-09-18 in #reviews #diana #requested-post #110-formaat #camera #baby #diana-baby-110 #review #lomography-color-tiger-110

Meer interessante artikelen

  • New York - de beste stad om LomoChrome Turquoise uit te testen

    geschreven door zonderbar op 2014-11-17 in #nieuws
    New York - de beste stad om LomoChrome Turquoise uit te testen

    Twee jaar geleden beloofde ik mezelf: ik kom snel terug! Afgelopen oktober was het moment daar en vloog ik voor de tweede keer naar New York City om mijn lieve collega's van de Lomography Gallery Store in New York te bezoeken. Wat ik alleen niet zag aankomen was de mogelijkheid om tijdens mijn reis een nieuwe geheime film te testen!

  • De magie die nog moet komen: Deel 5

    geschreven door Lomography op 2014-09-06 in #nieuws
    De magie die nog moet komen: Deel 5

    Vorige week ontving ik iets vreemds in mijn brievenbus. Het was een kaartje met op 1 kant een foto. Op de foto zie je mij bij de zee zitten tijdens mijn vakantie afgelopen jaar. Maar ik heb echt geen idee wie deze foto heeft gemaakt - daarom ben ik hier, om jullie hulp te vragen bij mijn zoektocht naar deze mysterieuze fotograaf en zijn/haar raadsel. Help je me?

  • Store Amsterdam: Workshops september 2014

    geschreven door lgsamsterdam op 2014-08-15 in #events
    Store Amsterdam: Workshops september 2014

    Pak je agenda er maar bij, want in september geven we weer drie workshops. Wegens groot succes geven we opnieuw de Handlettering-workshop! Ook voor de lomografen hebben we weer twee workshops gepland: een workshop over de Diana F+ en over haar kleine zusje, de Diana Mini. Altijd al benieuwd geweest naar een van deze camera's? Of wil je eerst een goede uitleg voordat je zelf aan de slag gaat? Lees dan verder!

  • Shop Nieuws

    Lomo Love op je huid

    Lomo Love op je huid

    Schreeuw het van de daken met deze (tijdelijke) lomo tattoos. We hebben 5 fantastische designs!

  • Perfecte Pinhole locatie: de Veilinghaven in Utrecht

    geschreven door wesco op 2014-05-03 in #world #locaties
    Perfecte Pinhole locatie: de Veilinghaven in Utrecht

    Een paar weken terug ging ik op pad om voor het eerst wat foto's te schieten met mijn Diana F+ camera. Deze camera kun je ook gebruiken voor pinhole foto's, en ik besloot het gebied rond de Veilinghaven in Utrecht te gaan verkennen.

  • Tintype celebrities - zo ziet dat eruit!

    geschreven door Kwyn Kenaz Aquino op 2015-04-15 in #world #lifestyle
    Tintype celebrities - zo ziet dat eruit!

    Victoria Will fotografeerde Kevin Bacon, Robert Redford, Ethan Hawke en Ewan McGregor in een moderne studio en ontwikkelde hun foto's met behulp van een proces dat dateert uit 1851.

  • Surf Fotografie door Alex Laurel

    geschreven door Julien Matabuena op 2015-04-16 in #people #lifestyle
    Surf Fotografie door Alex Laurel

    De Franse surf-fotograaf Alex Laurel gaf onlangs een interview met onafhankelijke en internationale publicatie voor de in Berlijn gevestigde Freunde von Freunden, waarin hij sprak over zijn jeugd, het verhuizen van Anglet naar Gabon om gemakkelijk toegang te hebben tot Frankrijk's beste surf gebieden, de beste surf bestemmingen ter wereld en zelfs over zijn reis naar IJsland en Kamchatka.

    1
  • Shop Nieuws

    Laat je film ontwikkelen door het LomoLAB

    Laat je film ontwikkelen door het LomoLAB

    Rolletje vol? Stuur ze naar het LomoLAB! We ontwikkelen kleur, zwartwit, 120 film, 110 film en 35mm film. En natuurlijk ook alle speciale formaten, met of zonder sprocket holes. Voor lomografen, door lomografen.

  • De Lomo LC-A+ in Hong Kong

    geschreven door anna-lomo op 2015-04-08 in #world #locaties
    De Lomo LC-A+ in Hong Kong

    De Lomo LC-A + is je beste vriend voor al je reizen en avonturen. Hong Kong ligt aan de zuidelijke kust van China en staat bekend als een metropool waar de Oosterse en Westerse culturen elkaar ontmoeten. Laat de LC-A + je meenemen en voel de drukte van een van de meest dichtbevolkte steden ter wereld!

  • Top 5 manieren om je Instant Shots te schieten

    geschreven door Kwyn Kenaz Aquino op 2015-04-02 in #world #lifestyle
    Top 5 manieren om je Instant Shots te schieten

    Instant hoeft niet altijd hetzelfde te zijn.

  • Lomography X Enterprise Rent-A-Car Nederland: analoog roadtrippen!

    geschreven door anna-lomo op 2015-03-27 in #world #wedstrijden
    Lomography X Enterprise Rent-A-Car Nederland: analoog roadtrippen!

    Wil jij een dag op roadtrip in een huurauto en onze Lomo'Instant camera mee? Dat kan! Hoe? Door mee te doen aan de winactie van Enterprise Rent-A-Car Nederland.

  • Shop Nieuws

    Fuji Instax Wide 300

    Fuji Instax Wide 300

    Wijdere en grotere foto's met het nieuwe model Fuji Instax Wide. De foto's zijn 2 keer zo groot als Fuji Instax Mini film dus al je vrienden passen erop!

  • De kunst van Shoutbox

    geschreven door pan_dre op 2015-02-04 in #nieuws

    Wat willen we? Shouts outs! Wanneer willen we het? NU! Check hier hoe onze nieuwe Shoutbox werkt...

  • Socializen op de site

    geschreven door pan_dre op 2015-02-04 in #nieuws
    Socializen op de site

    Surprise! Terwijl jij weg was, hebben we een klein beetje, nee wacht, HEEL WAT, gerenoveerd op je LomoHome. Check de handleiding hieronder!

  • Top traktatie: ontvang deze week gratis goodies bij jouw online bestelling!

    geschreven door shhquiet op 2015-01-26 in #nieuws
    Top traktatie: ontvang deze week gratis goodies bij jouw online bestelling!

    Er liggen een aantal verrukkelijke analoge traktaties voor het oprapen... Hoe krijg je die te pakken? Door voor 1 februari een online bestelling te plaatsen! Hoe meer je koopt, hoe meer gratis traktaties je krijgt. Je hebt geen kortingscode nodig - de freebies worden automatisch aan je winkelwagentje toegevoegd. Happy shopping!