Geslaagde ongelukjes: Eindelijk lichtlekken!

Lichtlekken: menig lomograaf heeft er een haat-liefdeverhouding mee. Maar alle camera’s waarmee ik schoot, waren altijd “te goed” om licht door te laten sijpelen. Tot ik een vintage Diana aanschafte…

Credits: marije

Lichtlekken zijn ongelukjes die zich eigenlijk nauwelijks laten manipuleren. Tuurlijk kun je wel “per ongeluk” je achterkantje even open maken en hopen dat er iets tofs uit komt, maar het leukste is het toch als de vlekken ontstaan simpelweg omdat je camera een beetje gammel is. Tot mijn grote spijt bleken al mijn camera’s van een dusdanige kwaliteit te zijn dat er geen lek mogelijk was. Die felbegeerde ongelukjes leken dus mooi aan mijn neus voorbij te gaan.

Enter een vintage Diana camera. Ik was zo verguld met mijn bejaarde plastic schatje dat ik helemaal niet dacht aan lichtlekken toen ik voor het eerst met haar ging schieten. Tot mijn verrassing én vreugde bleek de oude dame behoorlijk incontinent te zijn, op bijna al mijn frames zat wel zo’n spannend lek. Op bovenstaande foto geeft het zelfs een extra zonnig tintje aan dit picknicktafereeltje. Helemaal fijn.

Elke lomograaf maakt fouten. Je vergeet je lensdop eraf te halen. Je denkt er niet aan om door te draaien. Je maakt per ongeluk je achterkant open terwijl er nog een rolletje in je camera zit. Het overkomt iedereen en is het is flink balen. Maar soms leveren foutjes juist hele toffe foto’s op. “Happy little accidents”, om met Bob Ross te spreken. In deze nieuwe reeks zet magazine editor Marije elke week één van haar happy little accidents in het zonnetje.

geschreven door marije op 2012-09-10 in #lifestyle #vintage #netherlands #diana #nederland #dutch #holland #nld #lichtlekken #foto-s #marije #reeks #foutjes #geslaagde-ongelukjes

Meer interessante artikelen