Van hoog uit de lucht en dichtbij de grond: Ongelovelijke perspectieven bij interieurfotografie

We zijn altijd op zoek naar een bijzondere hoek om uit te fotograferen en net op het moment dat je denkt dat alles al gedaan is, komen er twee unieke kunstenaars die het tegendeel bewijzen.

De eerste kunstenaar waar we jullie kennis mee willen laten maken is de Berlijner Menno Aden. In de originele fotoreeks genaamd ‘Room Portaits’ heeft Aden verschillende interieuren vastgelegd door een camera op het plafond te bevestigen. Dit zorgt voor tweedimensionale en symetrische composities van de kamers.

De andere kunstenaar waar we jullie op willen wijzen is de Duitse Michael Rohde. Hij maakte een serie genaamd ‘From Below’, die aardig lijkt op Adens werk, maar eigenlijk totaal het tegenovergestelde is. Rohde laat zien hoe een ruimte er van onderaf gezien uitziet. Nog een kleine waarschuwing: kijk niet te lang naar de foto’s, want je kunt er een beetje duizelig van worden.

Over verschillende perspectieven gesproken. Wat vinden jullie ervan? Hebben jullie wel eens foto’s vanuit een onverwachte hoek gemaakt? Deel je resultaten en mening op deze pagina!

Alle informatie uit deze artikelen komt van iGNANT en van Menno Adens en Michael Rohdes websites.

geschreven door geegraphy op 2012-09-05 in #art #lifestyle #kunst #perspectives #lomography #netherlands #nederland #dutch #holland #analogue-lifestyle #nld #interieur #interior-photography #interieurfotografie #perspectieven
vertaald door marissa

Meer interessante artikelen