Lomography Beginners Gids: Ideeën per foto type

Dus, je wilt je eerste Lomography snapshot camera kopen. Gefeliciteerd! Er niet helemaal zeker van op welke camera je jezelf wil trakteren? Om te helpen, hebben wij een aantal suggesties voor je. Laat je door ons meenemen naar een aantal basisvragen om over na te denken - en als je een favoriete camera wil aanbevelen aan de nieuwe lomografen, plaats dan een reactie onderaan dit artikel!

Je eerste analoge camera kopen is een speciaal moment

“Welke film wil ik gaan gebruiken?”

Verschillende analoge camera’s schieten met verschillende soorten films. Sommige camera’s schieten met 35mm film; sommigen 110 film, en andere schieten met 120 film (ook wel medium formaat genoemd).

35 mm film zit in een busje en produceert rechthoekige foto’s; het is het soort film dat je kan kopen en ontwikkelen in de lokale supermarkt. Het zal je ook opvallen dat 35mm film kleinere perforaties langs de kant heeft, dit noemen we sprocket gaatjes. In tegenstelling is 120 groter en produceert meer gedetailleerde shots – 120 film heeft geen sprocket gaatjes. 110 film wordt gebruikt bij broekzakformaat camera’s en kan ook in de meeste foto labs ontwikkeld worden.

“Wat voor soort foto’s wil ik schieten?”

Je zult snel merken dat elke Lomography camera iets speciaals heeft. De Spinner 360° produceert 360° panorama foto’s. De Lomo LC-Wide maakt vette groothoek shots en geeft je de keuze uit 3 formaten. De Sprocket Rocket laat de sprocket gaatjes op elke foto zien. De Fisheye Baby 110 legt voor jou plezier vast, fisheye foto’s in een kleiner, draagbaar formaat. Bekijk eens alle camera’s en hun specialiteiten en kies degene die bij je past!

Ideeën per Foto Type

Dit spelletje is heel makkelijk – Kies een foto waarvan jij wel eens een soortgelijke foto van zou willen schieten, dan geven wij je een paar camera aanbevelingen!

Half Frame

Diana Mini – 35mm
LC-Wide – 35mm

Voor Half-Frame foto’s…

Fisheye

Fisheye One – 35mm
Fisheye Baby 110 Metal – 110

Voor Fisheye Photos

Groothoek

LC-Wide – 35mm
La Sardina – 35mm

Voor groothoek foto’s

Panoramisch

Spinner 360° – 35mm
Horizon Kompakt – 35mm

Voor panorama foto’s

Sprocket gaatjes

Sprocket Rocket – 35mm
Spinner 360° – 35mm

Voor Sprocket gaatjes foto’s

Multilens

Supersampler – 35mm
Actionsampler – 35mm

Voor Multilens foto’s

Vierkant

Diana F+ – 120
Diana Mini – 35mm

Voor vierkante foto’s

Heb je al een Lomography camera? Welke zou jij aanbevelen voor mensen die de community gaan joinen? Deel je suggesties als reactie hieronder!

Op zoek naar je eerste Lomography camera? Laat de Beginners Gids je helpen bij je droom naar analoge fotografie!

geschreven door tomas_bates op 2012-09-03 in #lifestyle #beginners-gids #ideeen-per-foto-type #aanbevelingen #suggesties #camera-suggesties #lomography-beginners-gids
vertaald door anna-lomo

Meer interessante artikelen

 • Trakteer jezelf op een camera en bespaar 30% op film!

  geschreven door jacobs op 2014-12-27 in #nieuws
  Trakteer jezelf op een camera en bespaar 30% op film!

  Je hebt weer een wilde kerstvakantie met vrienden, familie, eten en plezier overleefd - nu is het tijd om jezelf een gigantisch klopje op de rug te geven door jezelf te trakteren op een geweldige analoge camera. Bezoek de Online Shop en scoor 30% korting op ons uitgebreide collectie films. Je hebt geen kortingscode nodig!

 • De vijf stylishe jaren van de Diana Mini

  geschreven door shhquiet op 2014-08-18 in #nieuws
  De vijf stylishe jaren van de Diana Mini

  De Diana Mini wordt deze maand vijf! Door de jaren heen hebben we gezien hoe deze schattige 35mm camera van een klassieke analoge schoonheid transformeerde tot een blingbling snapshooter en alles wat daar tussen zit. Herinner je de Love Letters editie nog? Of de Premier Cru? Om je geheugen op te frissen check je hier een galerie van alle Diana Mini stijlen die we in de afgelopen vijf jaar hebben uitgebracht. Welke limited edition is jouw favoriet?

 • Emily Soto bij onze NYC Lomo Gallery Store

  geschreven door Samantha Norman op 2015-06-30 in #world #nieuws #events #lomoamigos
  Emily Soto bij onze NYC Lomo Gallery Store

  Reis naar New York gepland? Breng een avond door met NYC-based modefotograaf Emily Soto. Gelijktijdig met haar tentoonstelling in onze Gallery Store, "Petzval Porträts: Bloom," zal Emily haar werk en ervaring met de nieuwe Petzval Art Lens in haar werk bespreken. Verzamel inzicht in het creatieve proces van één van onze favoriete fotografen van New York. Dit evenement vindt plaats op 9 juli om 18:00u!

 • Shop Nieuws

  Gratis Diana F+

  Gratis Diana F+

  Je krijgt deze Diana F+ Love Letters helemaal gratis als je voor EUR 99,- of meer aan 120 film besteed in de online shop. Deze actie is geldig t/m 26 maart.

 • Lomo Essentials: De tropische vakantie

  geschreven door Kwyn Kenaz Aquino op 2015-06-29 in #gear #lifestyle
  Lomo Essentials: De tropische vakantie

  Je hebt recht op een vakantie en je hebt een aantal handige Lomography gear verdiend!

 • Photo Automat Amsterdam bij Hutspot

  geschreven door anna-lomo op 2015-06-24 in #people #nieuws #lifestyle
  Photo Automat Amsterdam bij Hutspot

  Omdat we helaas onze Gallery Store in de 9 Straatjes moesten sluiten, was het ook tijd om een nieuw thuis te zoeken voor onze photobooth van Photo Automat Amsterdam. Kom snel langs bij Hutspot en duik in onze photobooth!

 • De Lomo LC-A bezoekt Canada

  geschreven door givesmehell op 2015-06-23 in #world #locaties
  De Lomo LC-A bezoekt Canada

  Canada, ook bekend als de Great White North, is gelegen in het noordelijke deel van Noord-Amerika. Als tweede grootste land ter wereld, heeft Canada heel veel te bieden!

 • Shop Nieuws

  Probeer ons LomoLAB!

  Probeer ons LomoLAB!

  Wat je ook wil laten ontwikkelen, ons LomoLAB doet het voor je! Stuur je rolletjes op en je ontvangt je scans per e-mail en je negatieven en prints per post!

 • Terug in de tijd met de nieuwe Petzval 58 Bokeh Control Art Lens

  geschreven door antoniocastello op 2015-06-22 in #gear #lifestyle #events
  Terug in de tijd met de nieuwe Petzval 58 Bokeh Control Art Lens

  "Ik kan geen betere manier bedenken om een weekend in de stad door te brengen" - Bill Cunningham, The New York Times 2014

 • Klassieke shots met de Lomo Lubitel 166+

  geschreven door Kwyn Kenaz Aquino op 2015-06-22 in #gear #lifestyle
  Klassieke shots met de Lomo Lubitel 166+

  De Lomo Lubitel 166+ is een match met de klassieke charme van zwart-wit fotografie. Scènes van het stadsleven en de natuur krijgen de juiste hoeveelheid licht en schaduw dankzij de trouwe belichtingsinstellingen. De glazen lens, met zijn scherpe visie, helpt fotografen tonale en suggestieve beelden te schieten. Deze foto's van de wereldwijde community zijn goede voorbeelden.

 • Dit is de nieuwe Lomo’Instant Havana!

  geschreven door shhquiet op 2015-06-18 in #gear #nieuws
  Dit is de nieuwe Lomo’Instant Havana!

  De zon schijnt voor instant fotografie! Met trots presenteren we het zonnigste lid van de Lomo’Instant Familie – de nieuwe Lomo’Instant Havana Edition. Met dit ultra-hete instant pakket ben je helemaal klaar voor creatieve Lomo avonturen! Neem klassieke instant snaps vol actie, probeer multiple exposure picknick snapshots te schieten of ga voor gesplitste zwembad scenes – de creatieve opties zijn eindeloos.

 • Shop Nieuws

  Diana F+ Instant Camera

  Diana F+ Instant Camera

  Maak dromerige plaatjes met de Diana F+ Instant camera. De foto's komen er direct uit en omdat er een close-up lens bijzit, is ze ideaal voor portretten!

 • Op stap met de nieuwe Petzval 58 Bokeh Control Art Lens

  geschreven door jacobs op 2015-06-10 in #gear #nieuws
  Op stap met de nieuwe Petzval 58 Bokeh Control Art Lens

  Of je nou aan het chillen bent in het park, op het strand ligt, een wandeling door de straten van de stad maakt of ontspannen met vrienden een kop koffie drinkt; de nieuwe Petzval 58 is de perfecte metgezel. Check deze nieuwe video om te zien wat we bedoelen!

 • Lomopedia: de Lomo'Instant

  geschreven door Julien Matabuena op 2015-06-10 in #gear #reviews
  Lomopedia: de Lomo'Instant

  Met functies die de meeste instant camera's niet hebben, kunnen we de Lomo'Instant met trots en terecht 's werelds meest creatieve instant camera noemen.

 • Portretten met textuur met Lomography's nieuwe Petzval 58 Bokeh Control Art Lens

  geschreven door Kwyn Kenaz Aquino op 2015-06-09 in #gear #nieuws
  Portretten met textuur met Lomography's nieuwe Petzval 58 Bokeh Control Art Lens

  De lens van professor Joseph Petzval in 1840 veranderde de wereld van de portretkunst. Lomography brengt deze lens terug met de nieuwe Petzval 58 Bokeh Controle Art Lens. In combinatie met je analoge camera's produceert dit verfijnde model produceert een prachtig bokeh rond een gezicht in scherpe focus.