Een eerbetoon aan Neil Armstrong

2012-08-29

Op 20 juli 1969 landde Armstrong als commandant van de Apollo 11 om 02.56 uur op de maan. Hij sprak hierbij de historische woorden: “Een kleine stap voor de mens, een enorme sprong voor de mensheid.” De Amerikaanse astronaut is afgelopen zaterdag op 82-jarige leeftijd overleden. Om de herinnering aan hem levend te houden, schreven wij een eerbetoon.

Foto’s via Mashable

Neil Armstrong is op 5 augustus 1930 in Wapakoneta, Ohio geboren. Dit is ook de staat waar hij zijn carrière bij NASA begon. Hier werkte hij eerst als ingenieur, testpiloot en onderzoeker, maar hij is het bekendst geworden met zijn werk als astronaut.

Foto’s via Mashable
Foto’s via NASA

Op 20 juli 1969 landde Armstrong als commandant van de Apollo 11 op de maan. Zijn crew bestond uit de piloot van de Apollo commandomodule, Michael Collins, en de piloot van de maanmodule, Edwin E. Aldrin Jr..

De crew van de Apollo 11-missie (van links naar rechts): Neil A. Armstrong, Michael Collins en Edwin E. Aldrin Jr.. Foto via NASA
Foto’s via NASA

We kunnen ons allemaal wel voorstellen dat Armstrong voor zijn werk meerdere prijzen heeft mogen ontvangen. De officiële website van de NASA bevestigt dit: “Armstrong heeft in 17 landen een onderscheiding gekregen. Hij ontving onder andere de presidentiële vrijheidsmedaille, gouden medaille van het Congres, medaille van de Explorers Club, NASA Distinguished Service medaille, Harmon internationale ruimtevaart trofee, medaille van het Koninklijk Geografisch Genootschap, gouden medaille van de Fédération Aéronautique Internationale, American Astronautical Society Flight Achievement onderscheiding, Robert J. Collier trofee, Internationale Academie voor Ruimtevaart (IAA) onderscheiding, Octave Chanute onderscheiding en de John J. Montgomery onderscheiding.”

Foto’s via Mashable
Foto’s via NASA

De astronaut overleed op 82-jarige leeftijd aan complicaties van een hartoperatie. Hij laat zijn vrouw, twee zonen, een stiefzoon, stiefdochter, tien kleinkinderen, een broer en een zus achter.

Foto via Mashable

geschreven door ilkadj op 2012-08-29 in #lifestyle #moon #neil #netherlands #nasa #nederland #dutch #holland #armstrong #maan #aerospace #nld #neil-armstrong #first-man-on-the-moon #eerste-man-op-de-maan #ruimtevaart #maanreis #maanlanding
vertaald door marissa

Dit is ons nieuwste Kickstarter project: de Lomo’Instant Square. We hebben het over de eerste analoge camera ter wereld die vierkante Instax foto's produceert. Het beschikt over een 95mm glazen lens voor super scherpe foto's, een geavanceerde automatische modus die zorgt voor perfecte belichting, alle iconische Lomography functies — én een compact, vouwbaar ontwerp. De Lomo’Instant Square is gelanceerd op Kickstarter. Vier met ons mee op Kickstarter en bespaar zo'n 35% op de geplande verkoopprijs en ontvang allerlei extra goodies. Zorg ervoor dat je er op tijd bij bent. Be there and be square!

Meer interessante artikelen