Boris hield het Fresh(co) deze week

Het zat er een keer aan te komen. Het eerste weekje dat Boris de Doorgeeflomo bij Friso Blankevoort a.k.a Freshco logeerde bleek hij ziek te zijn – te ziek om ook maar één foto te belichten. Daar zit toch een voordeel aan: Boris was nog een weekje langer welkom bij Freshco! Lees en check hier meer over hun zwart-witte avonturen!

Credits: borisdedoorgeeflomo

Bij wie is Boris nou weer beland en hoe ziet zijn leven eruit?
Boris was afgelopen week bij mij! Ik ben Friso Blankevoort, ook wel bekend als Freshco! Ik ben vormgever, illustrator, kunstenaar en sinds kort ook fotograaf.

Credits: borisdedoorgeeflomo

Hoe is Boris bij jou terechtgekomen en wat was de opdracht die je kreeg?
Boris kwam bij mij terecht via drummer Joost, van Bat Country. Na een avondje skaten vertelde hij me over Boris de Doorgeeflomo en vroeg of ik niet een weekje op hem zou willen letten..en zo geschiedde!
Mijn opdracht was om een herkenningspunt/aandachtspunt vast te leggen van de tocht naar mijn werk, die ik elke dag moet afleggen – dat is een fietstocht van een half uur namelijk.

Credits: borisdedoorgeeflomo

Ben je bekend met Lomography of is dit helemaal nieuw voor je?
Een paar jaar geleden heb ik mijn vriendin een Supersampler gegeven, voordat we naar New York gingen. Dat was wel leuk om mee te spelen, alleen hadden we bij de meeste foto’s iets te enthousiast bewogen, waardoor de vier frames naast elkaar steeds weinig met elkaar te maken leken te hebben..

Hoe vond je het om Boris op bezoek te hebben?
Ik vond het erg leuk met Boris, hij mag wel vaker langskomen!

Op welke manier is Boris onderdeel geworden van jouw leven de afgelopen week?
Boris is de afgelopen twee weken bijna de hele tijd bij me geweest. Het leuke is dat je daardoor niet per se beter om je heen kijkt, maar ik vroeg me wel bij veel dingen af: ‘Zou dit niet leuk zijn om vast te leggen?’, waardoor je dus wat meer gaat nadenken over alles wat je tegenkomt.

Wat vond je leuk om met Boris vast te leggen?
Ik denk dan toch wel het kleine jongetje met het kleine skateboardje! Ik ben benieuwd hoe die foto is geworden.

Credits: borisdedoorgeeflomo

Wat vonden de mensen om je heen van Boris?
De meeste mensen vonden hem eigenlijk vooral interessant als ze hoorden dat Boris zijn eigen blog had op Lomography.nl. Het idee van het doorgeven vond iedereen wel tof.

Zou je nog vaker willen experimenteren met Boris of een andere Lomography camera?
Ik had boris gekregen met een eigen zwempak erbij, de Krab Underwater Housing. Het was de tweede week alleen lang niet meer zulk warm weer, dus ben ik jammer genoeg niet gaan zwemmen. Maar dat zou ik zeker nog wel een keer willen doen – ook om te experimenten met kleurenfilm!

Waar zou je Boris nog heel graag mee naartoe willen nemen?
Het lijk me leuk als Boris mij juist een keer mee zou nemen, naar zijn geboorteplaats in Rusland.

Credits: borisdedoorgeeflomo

Wat is de opdracht voor de volgende host van Boris?
Boris wilde graag nog een keer naar de Hooters of Madame Tussauds, lekker het toeristje uithangen dus!

Credits: borisdedoorgeeflomo

Bekijk hier alle foto’s die Freshco met Boris heeft geschoten. Elke drie weken lees je in ons magazine uitgebreid verslag met foto’s van Boris zijn ervaringen bij diverse mensen. Ben je ongeduldig en kan je hier niet op wachten? Word dan snel vriendjes met Boris op Facebook of volg hem op Twitter.

De avonturen van Boris op een rij:

  1. Levensgenieter en menselijke sneeuwbal Omar Kbiri
  2. Nederlandse lomografe Pien van Dis
  3. Beeldgenie Lize Korpershoek a.k.a. Lizepietje
  4. Tekstwolkjes-master Kakhiel
  5. Copywriter Ilse Beekhof
  6. Rapper Willem de Bruin
  7. Band Bat Country

Boris is natuurlijk heel stiekem gewoon een Lomo LC-A+, die wereldberoemd is geworden door zijn geweldige features: automatische belichting, uitgebreid ISO bereik en de mogelijkheid tot meervoudige en lange belichtingen. Wil jij ook je eigen Boris a.k.a. Lomo LC-A+? Bestel hem dan nu in de online shop!

geschreven door anna-lomo op 2012-08-21 in #nieuws #interview #camera #host #amsterdam #lc-a #lomo-lc-a #boris #nld #doorgeeflomo #borisdedoorgeeflomo

Meer interessante artikelen