De schietkraam: Schiet de beste kermisfoto's

Doe mee! Check deze tips en tricks en win een geweldige prijs: vette kermisfoto’s!

Credits: sixsixty

Naar de kermis gaan betekent één en al gezelligheid. Het zijn magische plekken met heerlijk gefrituurd eten, enge en wilde attracties, nooit-te-winnen spellen en plezier waar al je geld aan op gaat. Het is ook een goede plek om analoog vast te leggen! Volg deze tips en je krijgt memorabele foto’s.

Eerst wat waarschuwingen:

  • Let goed op je spullen; vooral als je een attractie bezoekt. Als je je camera veilig bij je wilt houden is een pols- of nekkoordje een goede aankoop.
  • Zorg ervoor dat je genoeg drinkt en bescherm je tegen de zon.
  • Blijf niet te lang dezelfde mensen fotograferen. Je wilt niet dat iedereen gaat denken dat je één of andere engerd bent.
Credits: sixsixty

Begin vroeg en opgewekt aan je kermisavontuur. Zo kun je geweldig kleurrijke beelden schieten met een blauwe lucht op de achtergrond. Loop wat rond en leer de locatie goed kennen. Ga bijvoorbeeld bij iedere attractie op zoek naar de beste hoek om vanuit te fotograferen. Er zijn eigenlijk altijd wel dingen die een goede foto kunnen ‘verpesten’: afvalbakken, telefoonhuisjes en hekken bijvoorbeeld. Probeer dit soort dingen te vermijden.

Credits: sixsixty

Voorbeelden van slechte foto’s:

Credits: sixsixty

Het is vaak erg warm tijdens de zomerkermissen. Ik stop altijd fotorolletjes met een ISO-waarde van 100 in mijn camera’s, hier kun je namelijk goed de details en kleuren van een zomerse dag mee vastleggen. Let op: er is meer te zien dan de attracties! Let ook op alle kleurrijke dingen om je heen en probeer ook een beetje te genieten. Wie weet win je wel een prijs bij één van de leuke kansspellen.

Credits: sixsixty

Maar de echte magie ontstaat natuurlijk zodra het donker is en de lichten aangaan! Begin eens met een overzichtsfoto van de hele kermis.

Credits: sixsixty

Ga vervolgens voor de hoofdprijs! Het is handig om hier een statief voor te hebben, maar het is niet erg als je die niet hebt. Adem dan gewoon even diep in en uit, houd je camera superstil en schiet er lekker op los. Ook met een ISO 100 rolletje kun je ’s nachts prima schieten, als je maar voor de B-modus van je camera kiest. Probeer verschillende sluitertijden uit maar onthoud: des te langer de sluitertijd, des te verrassender het resultaat!

Credits: sixsixty

Waar je ook vette nachtshots mee kunt maken is Lomography Redscale XR 50-100. Deze film geeft een vlammend resultaat wanneer je je camera op ISO 50 instelt en je kunt er goede lange sluitertijdbeelden mee schieten. Vergeet dus niet een rolletje of twee hiervan mee te nemen.

Credits: sixsixty

Met zwart-witfilm kun je ook bijzondere resultaten bereiken. Je moet er alleen wel van houden.

Credits: sixsixty

Nog wat laatste tips:

  • Maak foto’s vanuit een attractie! Vanuit het reuzenrad krijg je bijvoorbeeld een mooi vogelperspectief.
  • Probeer een suikerspin als filter te gebruiken. Zoete beelden gegarandeerd!
  • Heb jij vaak geluk? Probeer dan vooral nog wat prrrrrijzen te winnen!

geschreven door sixsixty op 2012-08-22 in #gear #tutorials #night #carnival #fair #rides #slide #long-exposure #tips #lights #camera #neon #roller #games #ferris-wheel #coaster #tipster #prizes #swings #netherlands #kermis #nederland #dutch #holland #nacht #reuzenrad #avond #nld #prijzen #glijbaan #lange-sluitertijd #lichten #attracties #spellen #achtbaan #schommels
vertaald door marissa

Meer interessante artikelen