Doe-het-zelftasje voor je Diana Mini

Op dit moment heb ik nogal last van knutselkoorts als het om cameratasjes gaat. Omdat ik altijd bang ben voor mijn cameraschatjes in mijn grote tas, komt dat eigenlijk wel goed uit. Nu heb ik een tasje gemaakt voor mijn Diana Mini.

Omdat mijn La Sardina vilttasje zo goed ontvangen werd, dacht ik ook maar even met jullie te delen hoe ik een tasje voor mijn Diana Mini heb gemaakt.

Je hebt nodig:

  • vilt in een kleur die je mooi vindt (mijn tasje is roze en ongeveer 2,5 mm dik. Ik zou geen dunner vilt gebruiken!)
  • een schaar
  • wol in een kleur die je mooi vindt (bij mij is dat turquoise en roze voor de band)
  • Drukkers en normale knopen
  • naaigaren in de kleur van het vilt
  • naainaald en knopspelden
  • liniaal

Ik heb mijn Diana Mini opgemeten en van papier een voorbeeld gemaakt, om te kijken hoe ik het tasje het best vorm kon geven. Ik wilde in ieder geval dat mijn mijn camera in het onderste gedeelte van het tasje zou blijven zitten, zoals je ook bij veel oude cameratassen ziet.

De onderkant van het tasje is zo klaar. Ik heb er wel voor gezorgd dat er ruimte is om alle hendeltjes van de camera te bedienen. Je kunt dus gewoon foto’s maken zonder dat het vilt in de weg zit.

De moeilijkheid zat hem in het volgende: Hoe blijft het tasje om mijn camera zitten, maar krijg ik mijn camera er toch gemakkelijk uit om er een nieuw filmpje in te doen? Na even nadenken kwam ik op het idee om van wol een bandje te vlechten, dat over de camera te laten lopen en het met een lus om een knoop vast te maken.

Tot slot maakte ik een bovenkant voor het tasje. Aan de onderkant zitten drukkers die ik met naaigaren heb vastgemaakt.

Ook handig: achter de camera in het tasje passen nog een pen of potlood en de print van de tabel uit deze tipster.

De instructie voor het maken van een tasje voor je La Sardina vind je in deze tipster. Misschien heb je daar nog wat aan.

Knutsel ze!

geschreven door pearlgirl77 op 2012-08-24 in #gear #tutorials #diy #tipster #diana-mini #handwerk #zelfgemaakt #knutselen #tasje #naaien #vilt
vertaald door frau_inga

Meer interessante artikelen