Boris is Bat Country proof

Boris en een week vol rock&roll. Repetities, bier en als afsluiter een gig in Paradiso. Hij heeft het overleefd en is nu officieel Bat Country proof. Lees hier het interview met de boys van Bat Country.

Credits: borisdedoorgeeflomo

Bij wie is Boris nou weer beland en hoe ziet hun leven eruit?
Wij zijn Bat Country en maken muziek. Je hebt Bonne (zanger), Joost (drummer), Floor (bassist) en Mick (gitarist). We zijn een stel vrienden die opeens bedachten dat we maar een band moesten beginnen. Bonne kon altijd wel zingen, en deed dat ook best wel vaak gewoon voor de grap. Na fucking lang nadenken over een naam, is Bat Country het geworden. Waarom? We vonden het wel vet dat het iets met country is, en daarnaast het woord bat voor een metal-achtige, donkere vibe. Ook bekend van de film Fear and Loathing in Las Vegas, wat weer een beetje psychedelisch is. We zijn nu zo’n 2,5 jaar bezig en hebben meestal twee optredens per week.

Hoe is Boris bij jullie terechtgekomen en wat was de opdracht die jullie kregen?
We hebben Boris de Doorgeeflomo van Willem de Bruin gekregen. Bonne had net een fotoshoot gestyled voor Willem. Dat ging wel lekker en op die manier is Boris bij ons terecht gekomen. Hij vond de vorige opdrachten een beetje te kuis dus wij hadden de opdracht gekregen naakt op de foto’s te krijgen. Dat zijn we een beetje vergeten maar we hebben uiteraard foto’s zonder T-shirts, tijdens het drummen enzo.

Credits: borisdedoorgeeflomo

Zijn jullie bekend met Lomography of is dit helemaal nieuw voor jullie?
We zijn allemaal wel bekend met analoge fotografie. Joris, onze manager, maakt wel eens foto’s van ons met z’n Yashica T5. Ook heeft Floor ooit eens een Holga gekocht.

Hoe vond jullie het om Boris op bezoek te hebben?
Hoe we dat vonden? Boris is opgenomen in de Bat Country familie! Hij was erbij en mocht overal mee naartoe. De lucky bastard.

Op welke manier is Boris onderdeel geworden van jullie leven de afgelopen week?
We hebben afgelopen tijd verschillende dingen gedaan. We zijn allemaal net terug van vakantie dus het was tijd voor een goed gesprek. We hebben gepraat over welke kant we als band nu op gaan, maar we wijden liever niet verder uit in details. Beetje eten erbij, rustig alles bespreken, een kleine brainstormsessie – daar was Boris als eerste bij. Daarna hebben we vooral gerepeteerd. Er was een optreden gepland in een park in Haarlem maar die werd gecanceld door slechte weervoorspellingen. Beetje jammer, het was de hele dag mooi weer en waren stoked om foto’s te maken tijdens die zonnige avond. Alleen ging het dus opeens keihard regenen en stormen, dus achteraf maar goed dat we er niet stonden. Later die week hadden we een optreden in the one and only Paradiso. Boris was daar natuurlijk bij om deze memorabele avond vast te leggen.

Credits: borisdedoorgeeflomo

Wat vonden jullie leuk om met Boris vast te leggen?
Veel foto’s hebben we geschoten binnen “de familie”. Niet veel andere mensen om ons heen, alleen wij als band. Dat is wel cool.

Wat vonden de mensen om jullie heen van Boris?
Onze manager loopt wel vaker met een analoge camera dus het was niet heel opvallend. Toch willen mensen altijd even kijken wat je in je hand hebt. Met de flitser erbij is het niet echt een pocketsize camera. Als je Boris eenmaal doorhebt is het wel een mooi dingetje. We waren even bang dat Boris misschien kapot zou gaan omdat hij van plastic is, maar eigenlijk kan hij echt wel wat hebben.

Credits: borisdedoorgeeflomo

Zouden jullie nog vaker willen experimenteren met Boris of een andere Lomography camera?
Zeker! Ook omdat we vaak niet nagedacht hebben aan alle mogelijkheden die je hebt met dit soort camera’tjes. Dan vergeet je bijvoorbeeld weer dat de flitser kleurenfilters heeft die je kan gebruiken. Dat soort dingen hebben we nog niet gedaan. Ja, Boris is een dope camera.

Waar zouden jullie Boris nog heel graag mee naartoe willen nemen?
Wij zouden het wel sick vinden dat als we bijvoorbeeld op tour gaan, we dat vastleggen met zo’n Lomo LC-A + camera en heel veel filmrolletjes. Of als we eens een weekendje chillen in een huis met z’n allen. Het zou tof zijn om de avontuurlijke kant van ons als band vast te leggen. Dan kom je ook gelijk wat meer naakt tegen!

Wat is de opdracht voor de volgende host van Boris?
De volgende host van Boris is een skater, illustrator en vriend van ons. Hij moet elke dag een flink eind fietsen naar zijn atelier vlakbij het Vondelpark. Helemaal vanuit het Watergraafsmeer! Dus bij deze de volgende opdracht: laat aan Boris zien hoe je die reis ervaart. Dat kan dus van alles zijn – wat kom je tegen, wat vind je vreselijk of juist cool? Anything!

Credits: borisdedoorgeeflomo

Bekijk hier alle foto’s van Bat Country. Elke drie weken lees je in ons magazine uitgebreid verslag met foto’s van Boris’ ervaringen bij diverse mensen. Ben je ongeduldig en kan je hier niet op wachten? Word dan snel vriendjes met Boris op Facebook of volg hem op Twitter.

De avonturen van Boris op een rij:

  1. Levensgenieter en menselijke sneeuwbal Omar Kbiri
  2. Nederlandse lomografe Pien van Dis
  3. Beeldgenie Lize Korpershoek a.k.a. Lizepietje
  4. Tekstwolkjes-master Kakhiel
  5. Copywriter Ilse Beekhof
  6. Rapper Willem de Bruin

Boris is natuurlijk heel stiekem gewoon een Lomo LC-A+, die wereldberoemd is geworden door zijn geweldige features: automatische belichting, uitgebreid ISO bereik en de mogelijkheid tot meervoudige en lange belichtingen. Wil jij ook je eigen Boris a.k.a. Lomo LC-A+? Bestel hem dan nu in de online shop!

geschreven door anna-lomo op 2012-08-15 in #nieuws #interview #camera #host #amsterdam #lc-a #lomo-lc-a #paradiso #boris #muziek #nld #doorgeeflomo #boris-de-doorgeeflomo #borisdedoorgeeflomo #bat-country #rock-en-roll

De Diana Instant Square brengt een iconische esthetiek naar instant fotografie in vierkant formaat en vult frames met sterke, verzadigde kleuren en rijke, humeurige vignettering. Onze nieuwste innovatie, gebouwd om je inspiratie de vrije loop te laten, is voorzien van een Multiple Exposure modus, een Bulb modus voor lange belichtingen, een hot-shoe adapter en nog veel meer! Je kunt 'm zelfs gebruiken met alle lenzen die voor de Diana F+ zijn gemaakt, zodat je je perspectief altijd en overal kunt veranderen. Geen enkele foto zal hetzelfde zijn. Steun ons nu op Kickstarter!

Meer interessante artikelen