Boris is Bat Country proof

Boris en een week vol rock&roll. Repetities, bier en als afsluiter een gig in Paradiso. Hij heeft het overleefd en is nu officieel Bat Country proof. Lees hier het interview met de boys van Bat Country.

Credits: borisdedoorgeeflomo

Bij wie is Boris nou weer beland en hoe ziet hun leven eruit?
Wij zijn Bat Country en maken muziek. Je hebt Bonne (zanger), Joost (drummer), Floor (bassist) en Mick (gitarist). We zijn een stel vrienden die opeens bedachten dat we maar een band moesten beginnen. Bonne kon altijd wel zingen, en deed dat ook best wel vaak gewoon voor de grap. Na fucking lang nadenken over een naam, is Bat Country het geworden. Waarom? We vonden het wel vet dat het iets met country is, en daarnaast het woord bat voor een metal-achtige, donkere vibe. Ook bekend van de film Fear and Loathing in Las Vegas, wat weer een beetje psychedelisch is. We zijn nu zo’n 2,5 jaar bezig en hebben meestal twee optredens per week.

Hoe is Boris bij jullie terechtgekomen en wat was de opdracht die jullie kregen?
We hebben Boris de Doorgeeflomo van Willem de Bruin gekregen. Bonne had net een fotoshoot gestyled voor Willem. Dat ging wel lekker en op die manier is Boris bij ons terecht gekomen. Hij vond de vorige opdrachten een beetje te kuis dus wij hadden de opdracht gekregen naakt op de foto’s te krijgen. Dat zijn we een beetje vergeten maar we hebben uiteraard foto’s zonder T-shirts, tijdens het drummen enzo.

Credits: borisdedoorgeeflomo

Zijn jullie bekend met Lomography of is dit helemaal nieuw voor jullie?
We zijn allemaal wel bekend met analoge fotografie. Joris, onze manager, maakt wel eens foto’s van ons met z’n Yashica T5. Ook heeft Floor ooit eens een Holga gekocht.

Hoe vond jullie het om Boris op bezoek te hebben?
Hoe we dat vonden? Boris is opgenomen in de Bat Country familie! Hij was erbij en mocht overal mee naartoe. De lucky bastard.

Op welke manier is Boris onderdeel geworden van jullie leven de afgelopen week?
We hebben afgelopen tijd verschillende dingen gedaan. We zijn allemaal net terug van vakantie dus het was tijd voor een goed gesprek. We hebben gepraat over welke kant we als band nu op gaan, maar we wijden liever niet verder uit in details. Beetje eten erbij, rustig alles bespreken, een kleine brainstormsessie – daar was Boris als eerste bij. Daarna hebben we vooral gerepeteerd. Er was een optreden gepland in een park in Haarlem maar die werd gecanceld door slechte weervoorspellingen. Beetje jammer, het was de hele dag mooi weer en waren stoked om foto’s te maken tijdens die zonnige avond. Alleen ging het dus opeens keihard regenen en stormen, dus achteraf maar goed dat we er niet stonden. Later die week hadden we een optreden in the one and only Paradiso. Boris was daar natuurlijk bij om deze memorabele avond vast te leggen.

Credits: borisdedoorgeeflomo

Wat vonden jullie leuk om met Boris vast te leggen?
Veel foto’s hebben we geschoten binnen “de familie”. Niet veel andere mensen om ons heen, alleen wij als band. Dat is wel cool.

Wat vonden de mensen om jullie heen van Boris?
Onze manager loopt wel vaker met een analoge camera dus het was niet heel opvallend. Toch willen mensen altijd even kijken wat je in je hand hebt. Met de flitser erbij is het niet echt een pocketsize camera. Als je Boris eenmaal doorhebt is het wel een mooi dingetje. We waren even bang dat Boris misschien kapot zou gaan omdat hij van plastic is, maar eigenlijk kan hij echt wel wat hebben.

Credits: borisdedoorgeeflomo

Zouden jullie nog vaker willen experimenteren met Boris of een andere Lomography camera?
Zeker! Ook omdat we vaak niet nagedacht hebben aan alle mogelijkheden die je hebt met dit soort camera’tjes. Dan vergeet je bijvoorbeeld weer dat de flitser kleurenfilters heeft die je kan gebruiken. Dat soort dingen hebben we nog niet gedaan. Ja, Boris is een dope camera.

Waar zouden jullie Boris nog heel graag mee naartoe willen nemen?
Wij zouden het wel sick vinden dat als we bijvoorbeeld op tour gaan, we dat vastleggen met zo’n Lomo LC-A + camera en heel veel filmrolletjes. Of als we eens een weekendje chillen in een huis met z’n allen. Het zou tof zijn om de avontuurlijke kant van ons als band vast te leggen. Dan kom je ook gelijk wat meer naakt tegen!

Wat is de opdracht voor de volgende host van Boris?
De volgende host van Boris is een skater, illustrator en vriend van ons. Hij moet elke dag een flink eind fietsen naar zijn atelier vlakbij het Vondelpark. Helemaal vanuit het Watergraafsmeer! Dus bij deze de volgende opdracht: laat aan Boris zien hoe je die reis ervaart. Dat kan dus van alles zijn – wat kom je tegen, wat vind je vreselijk of juist cool? Anything!

Credits: borisdedoorgeeflomo

Bekijk hier alle foto’s van Bat Country. Elke drie weken lees je in ons magazine uitgebreid verslag met foto’s van Boris’ ervaringen bij diverse mensen. Ben je ongeduldig en kan je hier niet op wachten? Word dan snel vriendjes met Boris op Facebook of volg hem op Twitter.

De avonturen van Boris op een rij:

 1. Levensgenieter en menselijke sneeuwbal Omar Kbiri
 2. Nederlandse lomografe Pien van Dis
 3. Beeldgenie Lize Korpershoek a.k.a. Lizepietje
 4. Tekstwolkjes-master Kakhiel
 5. Copywriter Ilse Beekhof
 6. Rapper Willem de Bruin

Boris is natuurlijk heel stiekem gewoon een Lomo LC-A+, die wereldberoemd is geworden door zijn geweldige features: automatische belichting, uitgebreid ISO bereik en de mogelijkheid tot meervoudige en lange belichtingen. Wil jij ook je eigen Boris a.k.a. Lomo LC-A+? Bestel hem dan nu in de online shop!

written by anna-lomo on 2012-08-15 in #news

More Interesting Articles

 • Yousef, Roxanne en de Lomo LC-Wide: 1 filmrolletje, 2 keer volgeschoten

  written by anna-lomo on 2014-03-14 in #people #lomoamigos
  Yousef, Roxanne en de Lomo LC-Wide: 1 filmrolletje, 2 keer volgeschoten

  We kennen Roxanne al via onze Boris de DoorgeefLomo en ze had zin in een nieuw avontuur - samen met haar vriend, Sef, schoot ze 1 filmrolletje vol: eerst zij, dan hij. Het resultaat is tof dus check hier het interview en de resultaten!

  1
 • Boris de Doorgeeflomo op reis: week 30 - Petra

  written by anna-lomo on 2014-06-27 in #news
  Boris de Doorgeeflomo op reis: week 30 - Petra

  Boris heeft een culinair weekje achter de rug. Lomograaf pretletterp nam hem mee naar de Rollende Keukens in Amsterdam, en kreeg de opdracht fruit te fotograferen. Dat is gelukt! Check de foto's en lees het interview hier.

 • Boris de Doorgeeflomo op reis: week 26 - Mentha

  written by anna-lomo on 2014-03-28 in #news
  Boris de Doorgeeflomo op reis: week 26 - Mentha

  Een paar verse batterijen en Boris de DoorgeefLomo kon er weer tegenaan! Samen met lomograaf Mentha bezocht hij Rotterdam. Nieuwsgierig? Het interview en de resultaten check je hier.

  1
 • Boris de Doorgeeflomo op reis: week 27 - Vincent

  written by anna-lomo on 2014-04-17 in #news
  Boris de Doorgeeflomo op reis: week 27 - Vincent

  Vincent, beter bekend als lomograaf playstoppause, komt uit Leiden en legt het liefst zoveel mogelijk verhalen vast met zijn analoge camera's - en deze week was Boris aan de beurt. Check de resultaten en lees het interview hier!

 • Boris de Doorgeeflomo op reis: week 24 - Esther

  written by anna-lomo on 2014-03-07 in #news
  Boris de Doorgeeflomo op reis: week 24 - Esther

  Lomograaf sterestherster woont in Rotterdam en Boris mocht een weekje bij haar logeren. Wat ze samen gedaan hebben? Dieren fotograferen! Van vogels in de vogelopvang tot een lief konijntje. Lees het interview en check de resultaten hier!

 • Petzval Artist: James Nader

  written by hannah_brown on 2014-08-25 in #people #lomoamigos

  James Nader is een mode- en redactioneel fotograaf uit Engeland. Hij is zijn carrière begonnen met fotograferen op film en deze zelf verwerken en ontwikkelen. Nu werkt hij op chique modeshoots en heeft hij onder meer Dita Von Teese en Richard Branson gefotografeerd. James heeft nog altijd een passie voor film en analoge fotografie en gebruikt dit dan ook nog regelmatig. We leenden hem een Petzval lens om eens mee te experimenteren en hij gaf ons een volledig diepte-interview over deze mooie portretlens. Een warm welkom voor James Nader.

 • Boris de Doorgeeflomo op reis: week 28 - Michelle

  written by anna-lomo on 2014-05-08 in #news
  Boris de Doorgeeflomo op reis: week 28 - Michelle

  Michelle (a.k.a bellslomography) uit Haarlem liet onze Boris niet stilzitten. Zo ging hij mee longboarden, mee naar het strand, mee naar het bos.. hij heeft zijn ogen uitgekeken! En dat werd dan ook vastgelegd op de geliefde LomoChrome Purple film. Check hier de toffe foto's en het interview!

 • Dit is de nieuwe LC-A+ Instant Camera!

  written by shhquiet on 2014-08-01 in #news
  Dit is de nieuwe LC-A+ Instant Camera!

  De Lomo LC-A+ is niet zonder reden zo beroemd: hij levert een prachtig effect waardoor elke foto een uniek meesterwerk is. Nu kun je hier in slechts een oogwenk van genieten met de nieuwe LC-A+ Instant Camera!

 • Reisjournalist Sabine nam de La Sardina mee naar zonnig Curacao

  written by anna-lomo on 2014-08-01 in #people #lomoamigos
  Reisjournalist Sabine nam de La Sardina mee naar zonnig Curacao

  Sabine de Witte is reisjournalist en heeft een eigen blog, Your Ambassadrice. Ze vliegt de hele wereld over en legt dit zoveel mogelijk vast, dus waarom niet een keer met een Lomography camera? Ze nam de La Sardina mee naar Curacao - check het interview en de resultaten hier!

 • Trakteer jezelf op een camera en bespaar 30% op film!

  written by jacobs on 2014-12-27 in #news
  Trakteer jezelf op een camera en bespaar 30% op film!

  Je hebt weer een wilde kerstvakantie met vrienden, familie, eten en plezier overleefd - nu is het tijd om jezelf een gigantisch klopje op de rug te geven door jezelf te trakteren op een geweldige analoge camera. Bezoek de Online Shop en scoor 30% korting op ons uitgebreide collectie films. Je hebt geen kortingscode nodig!

 • De Konstruktor F: de Konstruktor Camera met flitser!

  written by shhquiet on 2014-08-11 in #news
  De Konstruktor F: de Konstruktor Camera met flitser!

  Van het moment dat je begint met het bouwen van deze geliefde spiegelreflexcamera tot het moment waarop je dromerige shots begint te schieten; het is een groot sensationeel avontuur! Dat wilden we naar een hoger level tillen, dus hebben we de Konstruktor een upgrade gegeven; je kunt nu een flitser inschakelen voor eindeloze creatieve mogelijkheden! Yes, ‘s werelds allereerste 35mm DIY spiegelreflexcamera heeft nu een flitser!

 • Lomography x URBNTR: rauwe kiekjes met de La Sardina!

  written by anna-lomo on 2014-07-29 in #people #lomoamigos
  Lomography x URBNTR: rauwe kiekjes met de La Sardina!

  URBNTR is een geprint magazine uit Amsterdam met alleen maar analoge fotografie, niks is digitaal. Natuurlijk zijn wij fan! Daarom gaven we oprichters Maxime en Bart een La Sardina camera en konden haast niet wachten op de resultaten. Ze zijn binnen, dus lees het interview en check de prachtige foto's hier!