Boris is Bat Country proof

2012-08-15

Boris en een week vol rock&roll. Repetities, bier en als afsluiter een gig in Paradiso. Hij heeft het overleefd en is nu officieel Bat Country proof. Lees hier het interview met de boys van Bat Country.

Credits: borisdedoorgeeflomo

Bij wie is Boris nou weer beland en hoe ziet hun leven eruit?
Wij zijn Bat Country en maken muziek. Je hebt Bonne (zanger), Joost (drummer), Floor (bassist) en Mick (gitarist). We zijn een stel vrienden die opeens bedachten dat we maar een band moesten beginnen. Bonne kon altijd wel zingen, en deed dat ook best wel vaak gewoon voor de grap. Na fucking lang nadenken over een naam, is Bat Country het geworden. Waarom? We vonden het wel vet dat het iets met country is, en daarnaast het woord bat voor een metal-achtige, donkere vibe. Ook bekend van de film Fear and Loathing in Las Vegas, wat weer een beetje psychedelisch is. We zijn nu zo’n 2,5 jaar bezig en hebben meestal twee optredens per week.

Hoe is Boris bij jullie terechtgekomen en wat was de opdracht die jullie kregen?
We hebben Boris de Doorgeeflomo van Willem de Bruin gekregen. Bonne had net een fotoshoot gestyled voor Willem. Dat ging wel lekker en op die manier is Boris bij ons terecht gekomen. Hij vond de vorige opdrachten een beetje te kuis dus wij hadden de opdracht gekregen naakt op de foto’s te krijgen. Dat zijn we een beetje vergeten maar we hebben uiteraard foto’s zonder T-shirts, tijdens het drummen enzo.

Credits: borisdedoorgeeflomo

Zijn jullie bekend met Lomography of is dit helemaal nieuw voor jullie?
We zijn allemaal wel bekend met analoge fotografie. Joris, onze manager, maakt wel eens foto’s van ons met z’n Yashica T5. Ook heeft Floor ooit eens een Holga gekocht.

Hoe vond jullie het om Boris op bezoek te hebben?
Hoe we dat vonden? Boris is opgenomen in de Bat Country familie! Hij was erbij en mocht overal mee naartoe. De lucky bastard.

Op welke manier is Boris onderdeel geworden van jullie leven de afgelopen week?
We hebben afgelopen tijd verschillende dingen gedaan. We zijn allemaal net terug van vakantie dus het was tijd voor een goed gesprek. We hebben gepraat over welke kant we als band nu op gaan, maar we wijden liever niet verder uit in details. Beetje eten erbij, rustig alles bespreken, een kleine brainstormsessie – daar was Boris als eerste bij. Daarna hebben we vooral gerepeteerd. Er was een optreden gepland in een park in Haarlem maar die werd gecanceld door slechte weervoorspellingen. Beetje jammer, het was de hele dag mooi weer en waren stoked om foto’s te maken tijdens die zonnige avond. Alleen ging het dus opeens keihard regenen en stormen, dus achteraf maar goed dat we er niet stonden. Later die week hadden we een optreden in the one and only Paradiso. Boris was daar natuurlijk bij om deze memorabele avond vast te leggen.

Credits: borisdedoorgeeflomo

Wat vonden jullie leuk om met Boris vast te leggen?
Veel foto’s hebben we geschoten binnen “de familie”. Niet veel andere mensen om ons heen, alleen wij als band. Dat is wel cool.

Wat vonden de mensen om jullie heen van Boris?
Onze manager loopt wel vaker met een analoge camera dus het was niet heel opvallend. Toch willen mensen altijd even kijken wat je in je hand hebt. Met de flitser erbij is het niet echt een pocketsize camera. Als je Boris eenmaal doorhebt is het wel een mooi dingetje. We waren even bang dat Boris misschien kapot zou gaan omdat hij van plastic is, maar eigenlijk kan hij echt wel wat hebben.

Credits: borisdedoorgeeflomo

Zouden jullie nog vaker willen experimenteren met Boris of een andere Lomography camera?
Zeker! Ook omdat we vaak niet nagedacht hebben aan alle mogelijkheden die je hebt met dit soort camera’tjes. Dan vergeet je bijvoorbeeld weer dat de flitser kleurenfilters heeft die je kan gebruiken. Dat soort dingen hebben we nog niet gedaan. Ja, Boris is een dope camera.

Waar zouden jullie Boris nog heel graag mee naartoe willen nemen?
Wij zouden het wel sick vinden dat als we bijvoorbeeld op tour gaan, we dat vastleggen met zo’n Lomo LC-A + camera en heel veel filmrolletjes. Of als we eens een weekendje chillen in een huis met z’n allen. Het zou tof zijn om de avontuurlijke kant van ons als band vast te leggen. Dan kom je ook gelijk wat meer naakt tegen!

Wat is de opdracht voor de volgende host van Boris?
De volgende host van Boris is een skater, illustrator en vriend van ons. Hij moet elke dag een flink eind fietsen naar zijn atelier vlakbij het Vondelpark. Helemaal vanuit het Watergraafsmeer! Dus bij deze de volgende opdracht: laat aan Boris zien hoe je die reis ervaart. Dat kan dus van alles zijn – wat kom je tegen, wat vind je vreselijk of juist cool? Anything!

Credits: borisdedoorgeeflomo

Bekijk hier alle foto’s van Bat Country. Elke drie weken lees je in ons magazine uitgebreid verslag met foto’s van Boris’ ervaringen bij diverse mensen. Ben je ongeduldig en kan je hier niet op wachten? Word dan snel vriendjes met Boris op Facebook of volg hem op Twitter.

De avonturen van Boris op een rij:

 1. Levensgenieter en menselijke sneeuwbal Omar Kbiri
 2. Nederlandse lomografe Pien van Dis
 3. Beeldgenie Lize Korpershoek a.k.a. Lizepietje
 4. Tekstwolkjes-master Kakhiel
 5. Copywriter Ilse Beekhof
 6. Rapper Willem de Bruin

Boris is natuurlijk heel stiekem gewoon een Lomo LC-A+, die wereldberoemd is geworden door zijn geweldige features: automatische belichting, uitgebreid ISO bereik en de mogelijkheid tot meervoudige en lange belichtingen. Wil jij ook je eigen Boris a.k.a. Lomo LC-A+? Bestel hem dan nu in de online shop!

geschreven door anna-lomo op 2012-08-15 in #nieuws #boris #rock-en-roll #paradiso #lomo-lc-a #boris-de-doorgeeflomo #borisdedoorgeeflomo #lc-a #nld #bat-country #camera #doorgeeflomo #interview #amsterdam #host #muziek

Meer interessante artikelen

 • De New York Public Library in foto's

  geschreven door lomographymagazine op 2016-04-26 in #videos
  De New York Public Library in foto's

  De New York Public Library heeft de tand des tijds doorstaan als een van de belangrijkste centra van cultuur, en is zelf een monument geworden. Check hier een video van de verzamelde beelden die het verhaal van de NYPL sinds haar bestaan vertellen.

  2016-04-26
 • LomoAmigo Danny: surrealistische zelfportretten

  geschreven door anna-lomo op 2016-06-16 in #people
  LomoAmigo Danny: surrealistische zelfportretten

  Onze oud stagiair Danny Griffioen is inmiddels afgestudeerd aan de Fotoacademie en opende onlangs zijn eigen expositie. Hoog tijd om hem officieel LomoAmigo te noemen - en wel met de Lomo'Instant Wide! Check het interview en zijn foto's hier.

 • Gijs en zijn 'Gewoon Koffie' project

  geschreven door Anna Meijer op 2016-01-15 in #people
  Gijs en zijn 'Gewoon Koffie' project

  Lomography Benelux organiseert om de zoveel tijd Caffenol workshops - caffenol is een speciaal ontwikkelproces. Ook Gijs is er mee bekend! Hij ontwikkelt zijn eigen afdrukken met Caffenol en is daarbij een leuk project begonnen: Gewoon Koffie. Check het interview en de foto's hier!

  2016-01-15
 • Shop Nieuws

  Ontdek de nieuwe Jupiter 3+

  Ontdek de nieuwe Jupiter 3+

  Een herleving van Russisch premium optiek met dezelfde elegantie en klassiek compact design. Verkrijgbaar in kleine hoeveelheden op een wie het eerst komt, het eerst maalt basis.

 • Master of Monotone: Zwart, Grijs, Wit

  geschreven door lomographymagazine op 2016-02-29 in
  Master of Monotone: Zwart, Grijs, Wit

  Spelen met zwart-wit film is de beste manier om je vaardigheid in het vastleggen van licht en schaduw te verbeteren. Check hier een aantal mooie voorbeelden van de Lomography community.

  2016-02-29
 • Portretten in de natuur met de Daguerreotype Achromat 2.9/64 Art Lens: Elvis Tang

  geschreven door Phyllis Chan op 2016-07-06 in #gear #people
  Portretten in de natuur met de Daguerreotype Achromat 2.9/64 Art Lens: Elvis Tang

  Elvis is een in Hongkong gevestigde fotograaf. Hij begon met fotografie omdat hij de laatste momenten van zijn tijd op de middelbare school vastleggen. Kort daarna ontmoette hij een aantal fotografen op Instagram en verkende zijn eigen fotografie stijl. Bekijk hier hoe hij foto's schiet met de Daguerreotype Achromat Lens.

  2016-07-06
 • In een Instant Flits: Nachtelijke glamour met de Lomo'Instant Automat

  geschreven door lomographymagazine op 2016-09-09 in
  In een Instant Flits: Nachtelijke glamour met de Lomo'Instant Automat

  Doorschijnend licht, het definiëren van schaduwen — niets spreekt luider dan een statement gedaan in flitsfotografie. Het heeft gewoon iets opens, openhartigs en eerlijks. Ruwe schoonheid van het onderwerp is direct bereikt, vooral wanneer je het gecombineerd met instant fotografie.

  2016-09-09
 • Shop Nieuws

  Gefeliciteerd Diana F+!

  Gefeliciteerd Diana F+!

  Vier 9 dromerige jaren van de wedergeboorte van de retro toffe Diana F+! Koop een Diana F+ camera en ontvang een gratis Diana sleutelhanger en 50% korting op alle Diana accessoires! Gebruik de promotiecode 9YEARSDIANA tijdens het afrekenen. Geldig tot 16 oktober.

 • Spring in actie met de Lomo LC-A+

  geschreven door Lomography op 2016-02-26 in #gear
  Spring in actie met de Lomo LC-A+

  Berg je winterjassen op, zoek je zonnebril en pak je Lomo LC-A+ - het is bijna lente! Leg deze zonovergoten taferelen en bloeiende bloemen met de karakteristieke vignetten en helder contrast vast met deze klassieke 35mm camera. Bekijk hier een paar van onze favoriete lente-achtige foto's van de community gemaakt met de Lomo LC-A +!

  2016-02-26
 • Simply Slow x On A Hazy Morning en een caffenol workshop

  geschreven door Anna Meijer op 2015-10-28 in #people #nieuws
  Simply Slow x On A Hazy Morning en een caffenol workshop

  Samen met Eva en Marije van Simply Slow en Joyce en Andres van On A Hazy Morning organiseerden we op 11 oktober een workshop. Het was een fantastische dag waarbij niet alleen een filmrolletje werd volgeschoten, maar ook direct werd ontwikkeld! Hoe dat er aan toe ging? Dat lees je hier.

  2015-10-28
 • LomoAmigo Randy ging op fotojacht in Berlijn

  geschreven door anna-lomo op 2016-09-29 in #people #places
  LomoAmigo Randy ging op fotojacht in Berlijn

  Randy uit Amsterdam was eerder dit jaar de winnaar van een van onze Instant Scavenger Hunts en vertelde dat ze mee ging doen aan de Urban Photo Race. Te gek, dacht wij, en gaven haar een Lomo'Instant camera mee om haar avonturen vast te leggen. Lees het interview en check de resultaten hier!

 • Shop Nieuws

  De Daguerreotype Achromat 2.9/64 Art Lens is nu verkrijgbaar als pre-order!

  De Daguerreotype Achromat 2.9/64 Art Lens is nu verkrijgbaar als pre-order!

  De Kickstarter campagne is afgelopen, maar de Daguerreotype Art Lens is vanaf nu verkrijgbaar als pre-order in onze Online Shop. Geschatte levering in januari 2017!

 • LomoAmigo's Céline en Marieke van Freshly Framed

  geschreven door anna-lomo op 2016-08-24 in
  LomoAmigo's Céline en Marieke van Freshly Framed

  Marieke en Céline, creatieve dames. Ze begonnen ooit samen met het illustratiemerk Freshly Framed maar zijn ondertussen druk bezig met vele andere avonturen in Amsterdam. We gaven ze een La Sadina DIY camera om hun leven analoog vast leggen. Nieuwsgierig? Check de resultaten en lees het interview hier!

  2016-08-24
 • Doe mee aan de fotowedstrijd van DIGIFOTOPRO en win de Lomo'Instant Reykjavik!

  geschreven door anna-lomo op 2016-03-16 in #people
  Doe mee aan de fotowedstrijd van DIGIFOTOPRO en win de Lomo'Instant Reykjavik!

  Het is lente! En daarom organiseert DIGIFOTOPRO een online fotowedstrijd met het thema 'voorjaar'. Je maakt kans op hele mooie prijzen, dus check hier de details en doe mee!

  2016-03-16
 • Long Exposures in Europa met de Minitar-1 Art Lens

  geschreven door antoniocastello op 2015-12-10 in #gear #places
  Long Exposures in Europa met de Minitar-1 Art Lens

  Een van de dingen die ik zo leuk vind aan de Minitar-1 Art is hoe scherp de focus kan zijn als je fotografeert met een klein diafragma. Dus als je een van degenen bent die graag 's nachts foto's schiet, pak dan een statief en wacht op een late donkere wintermiddag; je zult eindigen met een verzameling van mooie lange belichtingen. Dit zijn de resultaten van mijn laatste reis naar Europa!

  2015-12-10