Boris is Bat Country proof

Boris en een week vol rock&roll. Repetities, bier en als afsluiter een gig in Paradiso. Hij heeft het overleefd en is nu officieel Bat Country proof. Lees hier het interview met de boys van Bat Country.

Credits: borisdedoorgeeflomo

Bij wie is Boris nou weer beland en hoe ziet hun leven eruit?
Wij zijn Bat Country en maken muziek. Je hebt Bonne (zanger), Joost (drummer), Floor (bassist) en Mick (gitarist). We zijn een stel vrienden die opeens bedachten dat we maar een band moesten beginnen. Bonne kon altijd wel zingen, en deed dat ook best wel vaak gewoon voor de grap. Na fucking lang nadenken over een naam, is Bat Country het geworden. Waarom? We vonden het wel vet dat het iets met country is, en daarnaast het woord bat voor een metal-achtige, donkere vibe. Ook bekend van de film Fear and Loathing in Las Vegas, wat weer een beetje psychedelisch is. We zijn nu zo’n 2,5 jaar bezig en hebben meestal twee optredens per week.

Hoe is Boris bij jullie terechtgekomen en wat was de opdracht die jullie kregen?
We hebben Boris de Doorgeeflomo van Willem de Bruin gekregen. Bonne had net een fotoshoot gestyled voor Willem. Dat ging wel lekker en op die manier is Boris bij ons terecht gekomen. Hij vond de vorige opdrachten een beetje te kuis dus wij hadden de opdracht gekregen naakt op de foto’s te krijgen. Dat zijn we een beetje vergeten maar we hebben uiteraard foto’s zonder T-shirts, tijdens het drummen enzo.

Credits: borisdedoorgeeflomo

Zijn jullie bekend met Lomography of is dit helemaal nieuw voor jullie?
We zijn allemaal wel bekend met analoge fotografie. Joris, onze manager, maakt wel eens foto’s van ons met z’n Yashica T5. Ook heeft Floor ooit eens een Holga gekocht.

Hoe vond jullie het om Boris op bezoek te hebben?
Hoe we dat vonden? Boris is opgenomen in de Bat Country familie! Hij was erbij en mocht overal mee naartoe. De lucky bastard.

Op welke manier is Boris onderdeel geworden van jullie leven de afgelopen week?
We hebben afgelopen tijd verschillende dingen gedaan. We zijn allemaal net terug van vakantie dus het was tijd voor een goed gesprek. We hebben gepraat over welke kant we als band nu op gaan, maar we wijden liever niet verder uit in details. Beetje eten erbij, rustig alles bespreken, een kleine brainstormsessie – daar was Boris als eerste bij. Daarna hebben we vooral gerepeteerd. Er was een optreden gepland in een park in Haarlem maar die werd gecanceld door slechte weervoorspellingen. Beetje jammer, het was de hele dag mooi weer en waren stoked om foto’s te maken tijdens die zonnige avond. Alleen ging het dus opeens keihard regenen en stormen, dus achteraf maar goed dat we er niet stonden. Later die week hadden we een optreden in the one and only Paradiso. Boris was daar natuurlijk bij om deze memorabele avond vast te leggen.

Credits: borisdedoorgeeflomo

Wat vonden jullie leuk om met Boris vast te leggen?
Veel foto’s hebben we geschoten binnen “de familie”. Niet veel andere mensen om ons heen, alleen wij als band. Dat is wel cool.

Wat vonden de mensen om jullie heen van Boris?
Onze manager loopt wel vaker met een analoge camera dus het was niet heel opvallend. Toch willen mensen altijd even kijken wat je in je hand hebt. Met de flitser erbij is het niet echt een pocketsize camera. Als je Boris eenmaal doorhebt is het wel een mooi dingetje. We waren even bang dat Boris misschien kapot zou gaan omdat hij van plastic is, maar eigenlijk kan hij echt wel wat hebben.

Credits: borisdedoorgeeflomo

Zouden jullie nog vaker willen experimenteren met Boris of een andere Lomography camera?
Zeker! Ook omdat we vaak niet nagedacht hebben aan alle mogelijkheden die je hebt met dit soort camera’tjes. Dan vergeet je bijvoorbeeld weer dat de flitser kleurenfilters heeft die je kan gebruiken. Dat soort dingen hebben we nog niet gedaan. Ja, Boris is een dope camera.

Waar zouden jullie Boris nog heel graag mee naartoe willen nemen?
Wij zouden het wel sick vinden dat als we bijvoorbeeld op tour gaan, we dat vastleggen met zo’n Lomo LC-A + camera en heel veel filmrolletjes. Of als we eens een weekendje chillen in een huis met z’n allen. Het zou tof zijn om de avontuurlijke kant van ons als band vast te leggen. Dan kom je ook gelijk wat meer naakt tegen!

Wat is de opdracht voor de volgende host van Boris?
De volgende host van Boris is een skater, illustrator en vriend van ons. Hij moet elke dag een flink eind fietsen naar zijn atelier vlakbij het Vondelpark. Helemaal vanuit het Watergraafsmeer! Dus bij deze de volgende opdracht: laat aan Boris zien hoe je die reis ervaart. Dat kan dus van alles zijn – wat kom je tegen, wat vind je vreselijk of juist cool? Anything!

Credits: borisdedoorgeeflomo

Bekijk hier alle foto’s van Bat Country. Elke drie weken lees je in ons magazine uitgebreid verslag met foto’s van Boris’ ervaringen bij diverse mensen. Ben je ongeduldig en kan je hier niet op wachten? Word dan snel vriendjes met Boris op Facebook of volg hem op Twitter.

De avonturen van Boris op een rij:

 1. Levensgenieter en menselijke sneeuwbal Omar Kbiri
 2. Nederlandse lomografe Pien van Dis
 3. Beeldgenie Lize Korpershoek a.k.a. Lizepietje
 4. Tekstwolkjes-master Kakhiel
 5. Copywriter Ilse Beekhof
 6. Rapper Willem de Bruin

Boris is natuurlijk heel stiekem gewoon een Lomo LC-A+, die wereldberoemd is geworden door zijn geweldige features: automatische belichting, uitgebreid ISO bereik en de mogelijkheid tot meervoudige en lange belichtingen. Wil jij ook je eigen Boris a.k.a. Lomo LC-A+? Bestel hem dan nu in de online shop!

geschreven door anna-lomo op 2012-08-15 in #nieuws #amsterdam #rock-en-roll #paradiso #boris-de-doorgeeflomo #borisdedoorgeeflomo #camera #nld #interview #bat-country #muziek #lomo-lc-a #lc-a #doorgeeflomo #boris #host

Meer interessante artikelen

 • Petzval Artist: James Nader

  geschreven door hannah_brown op 2014-08-25 in #people #lomoamigos

  James Nader is een mode- en redactioneel fotograaf uit Engeland. Hij is zijn carrière begonnen met fotograferen op film en deze zelf verwerken en ontwikkelen. Nu werkt hij op chique modeshoots en heeft hij onder meer Dita Von Teese en Richard Branson gefotografeerd. James heeft nog altijd een passie voor film en analoge fotografie en gebruikt dit dan ook nog regelmatig. We leenden hem een Petzval lens om eens mee te experimenteren en hij gaf ons een volledig diepte-interview over deze mooie portretlens. Een warm welkom voor James Nader.

 • Trakteer jezelf op een camera en bespaar 30% op film!

  geschreven door jacobs op 2014-12-27 in #nieuws
  Trakteer jezelf op een camera en bespaar 30% op film!

  Je hebt weer een wilde kerstvakantie met vrienden, familie, eten en plezier overleefd - nu is het tijd om jezelf een gigantisch klopje op de rug te geven door jezelf te trakteren op een geweldige analoge camera. Bezoek de Online Shop en scoor 30% korting op ons uitgebreide collectie films. Je hebt geen kortingscode nodig!

 • De Konstruktor F: de Konstruktor Camera met flitser!

  geschreven door shhquiet op 2014-08-11 in #nieuws
  De Konstruktor F: de Konstruktor Camera met flitser!

  Van het moment dat je begint met het bouwen van deze geliefde spiegelreflexcamera tot het moment waarop je dromerige shots begint te schieten; het is een groot sensationeel avontuur! Dat wilden we naar een hoger level tillen, dus hebben we de Konstruktor een upgrade gegeven; je kunt nu een flitser inschakelen voor eindeloze creatieve mogelijkheden! Yes, ‘s werelds allereerste 35mm DIY spiegelreflexcamera heeft nu een flitser!

 • Shop Nieuws

  Lomo'Instant

  Lomo'Instant

  Verleg de grenzen van instant fotografie met 's werelds meest creatieve instant camera systeem boordevol functies - de Lomo'Instant Camera! De Lomo'Instant is van perfect formaat en schiet fantastisch creatieve foto's die je onmiddellijk met iedereen kan delen. Kies nu je favoriete kleur en ga aan de slag!

 • Petzval LomoAmigo: Huwelijksfotografe Emma Case

  geschreven door hannah_brown op 2014-08-13 in #people #lomoamigos
  Petzval LomoAmigo: Huwelijksfotografe Emma Case

  Emma Case woont in Engeland en is een huwelijksfotografe. Samen met haar man Pete Smith heeft ze een succesvol bedrijfje in het maken van prachtige foto's van stelletjes op de belangrijkste dag van hun leven! We hebben Emma een Petzval lens gegeven om uit te proberen en haar resultaten zijn prachtig. Een warm welkom voor Emma Case!

 • Lomography workshops in Amsterdam: elke maand en op aanvraag!

  geschreven door anna-lomo op 2014-09-25 in #nieuws
  Lomography workshops in Amsterdam: elke maand en op aanvraag!

  Altijd al het plan gehad ooit ergens een workshop te volgen? Kom dan eens langs bij Lomography Store in Amsterdam. Onze eigen Store Manager Jos zegt altijd dat het de leukste winkel van Amsterdam is - en al hoewel hij misschien wat bevooroordeeld is geven we hem gelijk: het is er echt vaak gezellig met workshops, lomo meet-ups, af en toe een borrel of een feestje!

 • Petzval LomoAmigo: Victoria Schofield

  geschreven door hannah_brown op 2014-10-15 in #people #lomoamigos
  Petzval LomoAmigo: Victoria Schofield

  Er werken veel getalenteerde mensen voor de Lomography Gallery Soho en Victoria Schofield is geen uitzondering op deze regel. Ze is een studente die al een uitgebreid portfolio van foto's heeft opgebouwd en is vooral geïnteresseerd in muziekfotografie. We leenden haar een Petzval lens uit voor het weekend en hier zijn de reslutaten.

 • Shop Nieuws

  Gratis Diana F+

  Gratis Diana F+

  Je krijgt deze Diana F+ Love Letters helemaal gratis als je voor EUR 99,- of meer aan 120 film besteed in de online shop. Deze actie is geldig t/m 26 maart.

 • De crew van Lomography Benelux - Lotte

  geschreven door anna-lomo op 2014-08-26 in #lifestyle
  De crew van Lomography Benelux - Lotte

  Lomography is een groot en wereldwijd bedrijf, maar hier in de Benelux werken we met een fijn klein team. Misschien heb je ons al eens ontmoet, misschien ook niet. Leer ons beter kennen in deze nieuwe serie, waarbij we elk met onze favoriete Lomography camera in een week een rolletje volschieten. Deze week staat in het teken van onze inmiddels afgestudeerde stagiaire Lotte!

 • De crew van Lomography Benelux - Sandra

  geschreven door anna-lomo op 2014-10-17 in #lifestyle
  De crew van Lomography Benelux - Sandra

  Lomography is een groot en wereldwijd bedrijf, maar hier in de Benelux werken we met een fijn klein team. Misschien heb je ons al eens ontmoet, misschien ook niet. Leer ons beter kennen in deze nieuwe serie, waarbij we elk met onze favoriete Lomography camera in een week een rolletje volschieten. Deze week is het de beurt aan Sandra, onze redactie- en workshopheld, a.k.a lomograaf sandravo!

 • De nieuwe Petzval 58 Bokeh Control Lens op New York Fashion Week

  geschreven door antoniocastello op 2015-06-01 in #gear #nieuws #lifestyle
  De nieuwe Petzval 58 Bokeh Control Lens op New York Fashion Week

  Lomography heeft de nieuwe Petzval 58 Bokeh Control lens campagne op Kickstarter gelanceerd. Gelukkig was ik in staat om het prototype van de lens in februari uit te proberen. En als je in februari in New York City bent, is er een ding dat je niet mag missen: Fashion Week.

 • Shop Nieuws

  Een gratis Diana Mini

  Een gratis Diana Mini

  Je krijgt deze camera helemaal gratis wanneer je voor EUR 99,- aan 35mm film besteed in onze online shop. Deze actie is geldig t/m 26 maart dus wees er snel bij!

 • De magie die nog moet komen: Deel 5

  geschreven door Lomography op 2014-09-06 in #nieuws
  De magie die nog moet komen: Deel 5

  Vorige week ontving ik iets vreemds in mijn brievenbus. Het was een kaartje met op 1 kant een foto. Op de foto zie je mij bij de zee zitten tijdens mijn vakantie afgelopen jaar. Maar ik heb echt geen idee wie deze foto heeft gemaakt - daarom ben ik hier, om jullie hulp te vragen bij mijn zoektocht naar deze mysterieuze fotograaf en zijn/haar raadsel. Help je me?

 • Uwe Mimoun: de man achter KONO! Reanimated Film

  geschreven door bgaluppo op 2015-08-03 in #people #lifestyle
  Uwe Mimoun: de man achter KONO! Reanimated Film

  Misschien heb je het voorbij zien komen als "The Reanimated Film". KONO! films zijn met de hand gerold en ze zijn gemaakt van speciaal materiaal wat (bijna) nooit voor "normale" fotografie wordt gebruikt. De meeste materialen zijn bedoeld voor bewegend beeld en de resultaten kunnen erg verschillen - wat te maken heeft met de manier waarop je de film gebruikt. Lees meer in dit interview met de oprichter van KONO! Film, Uwe Mimoun.

 • Aanzoeken in fotohokjes: Van 'Cheese' naar 'Ja ik wil'

  geschreven door denisesanjose op 2015-08-02 in #people #nieuws
  Aanzoeken in fotohokjes: Van 'Cheese' naar 'Ja ik wil'

  Romantischer dan dit wordt het niet. We delen 14 foto's van mannen die hun vriendinnen op een spectaculaire, grappige en creatieve manier ten huwelijk vragen: in een fotohokje!

  9