The Crowd Lomography Project in Den Haag

1

In twee weken een Lomography expositie organiseren op een undergroundlocatie in het stadscentrum van Den Haag, dat was de doelstelling van Stichting Standupgallery. Het is gelukt, en hoe!

Suzanne van Soest, Bryan Diender en Zjaedsely Agata zijn drie lomografen en werken samen bij Stichting Standupgallery in Den Haag. Alle drie zijn ze gek op alles wat analoog is en hadden ze het geweldige idee om een expositie te organiseren over de Lomography community. Niet zomaar een expositie, nee, een tentoonstelling waarbij alle lomografen uit Nederland en België hun eigen fotowerk mochten komen ophangen. Uiteindelijk wisten ze in no time een expositie ruimte van 80 m2, in winkelgebied Haagsche Bluf, om te toveren tot een waanzinnige tentoonstelling met als titel:

The Crowd Lomography Project: ’Let’s do something analog before its too late’

Zoals initiatiefnemer Bryan verwoorde:
“Overal Lomography foto’s aan de muren, analoge camera’s van bekende merken, uitgestalde vinyl platen uit de jonge jaren van je ouders en ook een heuse jaren vijftig woonkamer waar je grootouders u tegen zeggen.”

Initiatiefnemer Bryan in zijn prachtige kostuum

Het Nederlandse Lomography team uit Amsterdam heeft ze een handje geholpen omdat ze dit soort community initiatieven enorm waarderen. Er werd een artikel gepubliceerd in dit online magazine en daarnaast kregen Bryan en Suzanne ook onverwachte hulp van hun directe buren. De knappe koppen van Touché Collective uit Zoetermeer transporteerden een gedeelte van hun Lomography expositie ‘Analog Life’ naar Den Haag, om een bijdrage te leveren aan ‘The Crowd Lomography Project.

Op zaterdag 14 juli 2012 was het dan echt zover – de Grand Opening van de ‘The Crowd Lomography’ expositie. De hele dag werden de bezoekers ontvangen door de goedgeklede Standupgallery gastheren en -vrouwen in ‘Dandies & Quaintrelles’ stijl. De bezoekers konden kennis maken met Lomography en de leukste, gekste en mooiste Lomography foto’s van over de hele wereld bezichtigen. Wanneer de bezoekers even wilde uitrusten en bijkomen van alle spanningen konden ze plaats nemen in onze nostalgische woonkamer en luisteren naar de zoete klanken uit die goede oude tijd.

Foto’s geschoten tijdens de Grand Opening van de expositie

Heb jij een ook leuk analoog project in de pijplijn waarbij je de Nederlandse en Vlaamse lomografen graag wil betrekken zoals de crew van Standupgallery heeft gedaan? En kan je daar misschien wat hulp bij gebruiken? Schroom niet en stuur gerust een mail met je plannen naar netherlands@lomography.com en wie weet kan het Nederlandse Lomography team je ergens mee helpen!

geschreven door mrmaart op 2012-08-13 in #nieuws #nederland #den-haag #community-project #lomography-community #standupgallery #the-crowd-lomography-project

Een comment

  1. frau_inga
    frau_inga ·

    Hé, zie ik daar nou mijn La Sardina terug? :)

Meer interessante artikelen