The Crowd Lomography Project in Den Haag

1

In twee weken een Lomography expositie organiseren op een undergroundlocatie in het stadscentrum van Den Haag, dat was de doelstelling van Stichting Standupgallery. Het is gelukt, en hoe!

Suzanne van Soest, Bryan Diender en Zjaedsely Agata zijn drie lomografen en werken samen bij Stichting Standupgallery in Den Haag. Alle drie zijn ze gek op alles wat analoog is en hadden ze het geweldige idee om een expositie te organiseren over de Lomography community. Niet zomaar een expositie, nee, een tentoonstelling waarbij alle lomografen uit Nederland en België hun eigen fotowerk mochten komen ophangen. Uiteindelijk wisten ze in no time een expositie ruimte van 80 m2, in winkelgebied Haagsche Bluf, om te toveren tot een waanzinnige tentoonstelling met als titel:

The Crowd Lomography Project: ’Let’s do something analog before its too late’

Zoals initiatiefnemer Bryan verwoorde:
“Overal Lomography foto’s aan de muren, analoge camera’s van bekende merken, uitgestalde vinyl platen uit de jonge jaren van je ouders en ook een heuse jaren vijftig woonkamer waar je grootouders u tegen zeggen.”

Initiatiefnemer Bryan in zijn prachtige kostuum

Het Nederlandse Lomography team uit Amsterdam heeft ze een handje geholpen omdat ze dit soort community initiatieven enorm waarderen. Er werd een artikel gepubliceerd in dit online magazine en daarnaast kregen Bryan en Suzanne ook onverwachte hulp van hun directe buren. De knappe koppen van Touché Collective uit Zoetermeer transporteerden een gedeelte van hun Lomography expositie ‘Analog Life’ naar Den Haag, om een bijdrage te leveren aan ‘The Crowd Lomography Project.

Op zaterdag 14 juli 2012 was het dan echt zover – de Grand Opening van de ‘The Crowd Lomography’ expositie. De hele dag werden de bezoekers ontvangen door de goedgeklede Standupgallery gastheren en -vrouwen in ‘Dandies & Quaintrelles’ stijl. De bezoekers konden kennis maken met Lomography en de leukste, gekste en mooiste Lomography foto’s van over de hele wereld bezichtigen. Wanneer de bezoekers even wilde uitrusten en bijkomen van alle spanningen konden ze plaats nemen in onze nostalgische woonkamer en luisteren naar de zoete klanken uit die goede oude tijd.

Foto’s geschoten tijdens de Grand Opening van de expositie

Heb jij een ook leuk analoog project in de pijplijn waarbij je de Nederlandse en Vlaamse lomografen graag wil betrekken zoals de crew van Standupgallery heeft gedaan? En kan je daar misschien wat hulp bij gebruiken? Schroom niet en stuur gerust een mail met je plannen naar netherlands@lomography.com en wie weet kan het Nederlandse Lomography team je ergens mee helpen!

written by mrmaart on 2012-08-13 in #news #community-project #standupgallery #the-crowd-lomography-project #den-haag #nederland #lomography-community

Een comment

 1. frau_inga
  frau_inga ·

  Hé, zie ik daar nou mijn La Sardina terug? :)

More Interesting Articles

 • Lomography X Poopy Cat: upload je analoge kattenplaatjes en win!

  written by anna-lomo on 2014-07-17 in #competitions
  Lomography X Poopy Cat: upload je analoge kattenplaatjes en win!

  Katten zijn hip en ook nog eens onwijs fotogeniek, vooral analoog! Met een fisheye lens, als panorama, dromerig op 120 film, noem het maar op. En jullie zijn gek op ze - het is niet zonder reden dat het een van de populairste tags van de community is! Daarom sluiten Poopy Cat en Lomography de handen ineen voor een leuke fotowedstrijd. Doe je mee?

  2
 • Boris de Doorgeeflomo op reis: week 30 - Petra

  written by anna-lomo on 2014-06-27 in #news
  Boris de Doorgeeflomo op reis: week 30 - Petra

  Boris heeft een culinair weekje achter de rug. Lomograaf pretletterp nam hem mee naar de Rollende Keukens in Amsterdam, en kreeg de opdracht fruit te fotograferen. Dat is gelukt! Check de foto's en lees het interview hier.

 • De Diana Mini: een kleine kanjer!

  written by panchoballard on 2014-05-28 in #reviews
  De Diana Mini: een kleine kanjer!

  Je zou denken dat een camera die zo klein en schattig is als de Diana mini een hebbedingetje is - gewoon een leuk apparaatje om op vakantie wat kekke kiekjes mee te schieten. En hoewel het inderdaad een prima camera is om dat mee te doen, kan ze nog zo veel meer! Profiteer van de vele functies en verander je camera in een creatieve krachtpatser!

 • Shop News

  Gratis Diana F+

  Gratis Diana F+

  Je krijgt deze Diana F+ Love Letters helemaal gratis als je voor EUR 99,- of meer aan 120 film besteed in de online shop. Deze actie is geldig t/m 26 maart.

 • Lomography X Volkshotel: 24 uur op stap

  written by anna-lomo on 2014-11-10 in #people #competitions
  Lomography X Volkshotel: 24 uur op stap

  Lomography is fan van het Volkshotel, en zij van ons. En dus slaan we de handen ineen voor een hele toffe rumble: show ons je beste analoge shots en je maakt kans op een overnachting in het Volkshotel! Hoe, wat, wanneer? Check hier alle details en doe mee.

  2
 • Het verhaal van de Lomo'Instant op Social Media

  written by borisb on 2014-11-21 in #lifestyle

  De reis van de Lomo'Instant is een verhaal van uitpakken, aftellen, spotten en nog veel meer. Vanaf de dag dat hij verscheen op Kickstarter tot het moment dat hij in de handen van de gelukkige eigenaren terecht kwam: het verhaal is kleurrijk en veelbewogen - en naverteld op social media!

 • Fruitige Foto's winnaar Noëlle - de resultaten van de fotoshoot

  written by anna-lomo on 2014-05-26 in #lifestyle
  Fruitige Foto's winnaar Noëlle - de resultaten van de fotoshoot

  Noëlle won de tweede prijs van de Fruitige Foto's fashionrumble. Dat betekende dat zij de verantwoordelijke was voor classic backstage-kiekjes, en dat is fantastisch gelukt! Check het interview en de resultaten hier.

 • Shop News

  Laat je film ontwikkelen door het LomoLAB

  Laat je film ontwikkelen door het LomoLAB

  Rolletje vol? Stuur ze naar het LomoLAB! We ontwikkelen kleur, zwartwit, 120 film, 110 film en 35mm film. En natuurlijk ook alle speciale formaten, met of zonder sprocket holes. Voor lomografen, door lomografen.

 • Elle Festival x Lomography: workshop handlettering van Marloes de Vries

  written by anna-lomo on 2014-05-26 in #events
  Elle Festival x Lomography: workshop handlettering van Marloes de Vries

  Van 27 tot 29 juni is het in Amsterdam tijd voor het Elle Festival: een mode- en designevent georganiseerd door ELLE, ELLE Eten en ELLE Decoration. Ze selecteerden hun favorieten van de Jordaan en de 9 straatjes - en daar horen wij bij. Daarom organiseren we een speciale workshop waar je zelf creatief aan de slag kunt!

 • De magie die nog moet komen: Deel 3

  written by Lomography on 2014-09-04 in #news
  De magie die nog moet komen: Deel 3

  “Laat me je vertellen hoe mijn leven blauw werd”. Dat waren de eerste woorden van de man op het bankje terwijl hij naast me kwam zitten tijdens m'n lunchpauze. Normaal gesproken eet ik liever alleen, maar er was iets met deze openingszin dat me intrigeerde; dus ik zei tegen hem "Dat is goed vriend, ga je gang. Vertel me hoe je leven blauw werd”.

 • Lomography x Shutter Clothing: ‘Move in Town’ wedstrijd

  written by lomographyfrance on 2014-10-24 in #competitions
  Lomography x Shutter Clothing: ‘Move in Town’ wedstrijd

  Lomography en Shutter Clothing organiseren een unieke fotowedstrijd! De winnende foto komt terecht in het design van drie limited edition t-shirts. Ook kun je 30 piggies en kortingscodes ter waarde van 10 euro winnen! Verleidelijk he? Check hier alle details en doe mee.

  1
 • Shop News

  Probeer ons LomoLAB!

  Probeer ons LomoLAB!

  Wat je ook wil laten ontwikkelen, ons LomoLAB doet het voor je! Stuur je rolletjes op en je ontvangt je scans per e-mail en je negatieven en prints per post!

 • Film Swap Matchmaker - de resultaten van evelynedierikx en kler

  written by anna-lomo on 2015-01-16 in #news
  Film Swap Matchmaker - de resultaten van evelynedierikx en kler

  De Lomography Film Swap Matchmaker maakte een aantal topduo's en vervolgens ging elk duo samen op filmswap date. Was het een geslaagde match? Check hier de resultaten van lomografen evelynedierikx en kler!

 • Petzval LomoAmigo: Victoria Schofield

  written by hannah_brown on 2014-10-15 in #people #lomoamigos
  Petzval LomoAmigo: Victoria Schofield

  Er werken veel getalenteerde mensen voor de Lomography Gallery Soho en Victoria Schofield is geen uitzondering op deze regel. Ze is een studente die al een uitgebreid portfolio van foto's heeft opgebouwd en is vooral geïnteresseerd in muziekfotografie. We leenden haar een Petzval lens uit voor het weekend en hier zijn de reslutaten.

 • Spinner 360: Trek aan het koord voor een magisch moment!

  written by adi_totp on 2014-09-25 in #reviews
  Spinner 360: Trek aan het koord voor een magisch moment!

  Dit is het verhaal over hoe de Spinner 360 en ik elkaar leerden kennen. Het begon in 2010 toen Lomography besloot mij een test model van de Spinner stuurde! Toen ik de verpakking opende dacht ik: "Wat is dit?!". Mijn broertje greep hem uit mijn handen en trok aan het koord. De camera trilde en draaide 360 graden. We reageerden exact hetzelfde: "Waaauw..."