Appelsap Fresh Music Festival 2012

Dikke baslijnen, zonnebrillen, plastic bekertjes en een heerlijk zonnetje: dat was het recept van het Appelsap muziekfestival afgelopen maand. Een festival voor elektronische muziek en hiphop in het Oosterpak in Amsterdam schreeuwt natuurlijk om analoge foto’s. EN die zijn er ook , vastgelegd door mij en mijn vriendin!

Gewapend met een tas vol met apparatuur, vertrokken mijn vriendin Margot en ik vanuit Leiden naar Amsterdam. Ik had speciaal vrij gevraagd van werk en alles zat mee, want het was een lekker hete dag. De trein die we namen stroomde langzamerhand vol met types die echt geknipt zijn voor festivals: opgeschoren kapsels, dip-dyed haar, denim, studs etc, Meer hipster dan dit zul je het niet vinden. Door het zien van al die leuke types, kregen we er wel more than ever zin in. De artiesten waar wij vooral voor gingen waren de dj-broers van Disclosure, de jonge getalenteerde Rustie en de gekke tuinslang-in-de-mond-dude Redinho. In de trein hebben we nog lekker wat nummers van hen geluisterd om warm te draaien.

Na een mechanische triatlon van treinen, trams en de aloude benenwagen, kwamen we eindelijk aan op onze bestemming. Een kort afscheid volgde, want ik moest door de persingang en mijn vriendin door de normale ingang. Aangekomen op het terrein kon ik eindelijk eens de tijd nemen om goed om me heen te kijken. Dit was mijn eerste keer op dit festival, dus ook mijn eerste keer in het Oosterpark. Het park ligt prachtig gelegen in de stad, met een mooi meer in het midden. Dit park heeft zoveel mooie mogelijkheden om zich te laten fotograferen, dat we niet konden wachten om te beginnen.

Na het inladen van de Canon AE-1 voor m’ n vriendin, met een heerlijk verlopen rolletje van het Kruidvat uit 2006, heb ik mezelf getrakteerd op het schieten met de Canon A-1. Hierin een verlopen rolletje Fujichrome Sensia uit 2009. Ik heb speciaal voor een verlopen film gekozen, omdat ik een nostalgisch effect wilde creëren. Ik wil dat mijn foto’s emotie uitstralen, met enkele typische kledingstijlen waar mijn kinderen over twintig jaar over zeggen, “Papa, wat had jij gekke kleding aan!”.

Het festival zelf was echt tof. Een aanrader voor de liefhebber van muziek die niet al te mainstream is. Het volk wat er rondliep liet zich makkelijk fotograferen, dus vragen was gewoonweg niet nodig. Soms werd ik ook aangetikt door mensen of ik een foto wilde maken of mensen stonden zo los te gaan, dat ze mij niet eens zagen.

Een handige tip voor de nog wat schuchtere fotografen onder ons; als je wilt leren portretteren, kun je dat naar mijn mening het beste doen op plaatsen waar mensen in grote getale aanwezig zijn en waar de ‘I dont care’ mindset een grote rol speelt. Zo krijg jij de kans om diverse hoofden vast te leggen en krijg je met elke klik meer ervaring.

De drie sets van artiesten waar ik op gewacht had, waren ‘hands down’ alles waar ik op gehoopt had en meer. Daarnaast heb ik ook heerlijk gegeten. Zoveel diversiteit! Van Turkse kofta tot aan Surinaamse bara met sambal.

Deze combinatie van gezelligheid, muziek en good vibes vind je niet zo vaak in Leiden. Ik schrijf me in ieder geval weer in voor volgend jaar en ik hoop dat er dan meer lomografen te zien zijn, want dit festival is namelijk echt de moeite waard. Tot volgend jaar Appelsap!

geschreven door playstoppause op 2012-08-14 in #places #music #festival #hip-hop #location #fresh #amsterdam #22 #oosterpark #eten #muziek #juli #2012 #jongeren #art-and-culture #drinken #appelsap #sfeer #electronisch

Kickstarter

De Diana Instant Square brengt een iconische esthetiek naar instant fotografie in vierkant formaat en vult frames met sterke, verzadigde kleuren en rijke, humeurige vignettering. Onze nieuwste innovatie, gebouwd om je inspiratie de vrije loop te laten, is voorzien van een Multiple Exposure modus, een Bulb modus voor lange belichtingen, een hot-shoe adapter en nog veel meer! Je kunt 'm zelfs gebruiken met alle lenzen die voor de Diana F+ zijn gemaakt, zodat je je perspectief altijd en overal kunt veranderen. Geen enkele foto zal hetzelfde zijn. Steun ons nu op Kickstarter!

Meer interessante artikelen