Een andere kijk op het leven: hoe ik mijn digitale camera verruilde voor een Actionsampler

Wil je graag aparte en leuke herinneringen creëren? Koop dan een aparte camera! Lees verder als je wil weten hoe je met lomografie nieuwe en geweldige herinneringen vastlegt.

In het begin van 2010 had ik al wel heel veel over lomografie gehoord, maar ik had nog geen analoge camera’s. Toen mijn digitale camera stuk ging, besloot ik een nieuwe camera te kopen: een analoge of een speelgoedcamera. Ik stond immers op het punt om naar Nieuw-Zeeland te gaan en daar wilde ik mijn leven eens op een andere manier vastleggen.

Credits: zrn

Toen studeerde ik nog, en dat wilde zeggen dat ik op de kleintjes moest letten. Daarom kocht ik de goedkoopste lomocamera die er was: de Actionsampler. Toen ik die eenmaal had, wist ik niet hoe snel ik bij de winkel moest komen om film te kopen. Ik begon in het wilde weg om me heen te schieten. In eerste instantie schrok ik van het “whrrr”-geluid toen ik afdrukte. Ik dacht dat er iets mis was met mijn camera. Nadat ik mijn eerste rolletje vol had, liet ik het meteen ontwikkelen bij de dichtsbijzijnde fotograaf. Ik was enorm blij met het resultaat. Het was geweldig hoe spontaan en grappig mijn foto’s waren en hoe mooi de kleuren waren, terwijl ik eigenlijk niet veel in hoefde te stellen aan de camera. Ik moest gewoon op mijn instinct vertrouwen en me overgeven aan het moment! Ik besefte dat er veel momenten zijn die met een digitale camera niet vast te leggen zijn.

Credits: zrn

Ik gebruikte mijn Actionsampler steeds vaker en hij stelde me nooit teleur. Omdat hij er zo grappig uitziet, waren mijn vrienden al snel nieuwsgierig. Binnen de kortste keren had ik fotosessies met mijn vrienden en ze wilden allemaal op de foto. Zo kon ik veel leuke momenten vastleggen als herinnering aan mijn leven in Nieuw-Zeeland.

Ik ging terug naar Maleisië met veel herinneringen aan Nieuw-Zeeland, vastgelegd met mijn Actionsampler. Ik weet zeker dat ik het me anders zou herinneren als ik alle foto’s had gemaakt met een digitale camera. Ik ben blij dat ik ben overgestapt van digitaal naar analoog. Ik gebruik mijn Actionsampler nog steeds, maar inmiddels ben ik ook de trotse bezitter van een LC-A+. En nee, ik heb nog steeds geen digitale camera.

Credits: zrn

De Actionsampler Chrome schiet vier foto’s op één 35mm frame. Deze multilens camera legt de beweging van je onderwerp vast en ziet er erg kek uit in het zilver. Kijk hier voor de Actionsampler en andere multilenscamera’s !

geschreven door zrn op 2012-08-09 in #lifestyle #kodak-400 #actionsampler #lc-a #herinneringen #nieuw-zeeland #spontaan
vertaald door frau_inga

Meer interessante artikelen