Een andere kijk op het leven: hoe ik mijn digitale camera verruilde voor een Actionsampler

Wil je graag aparte en leuke herinneringen creëren? Koop dan een aparte camera! Lees verder als je wil weten hoe je met lomografie nieuwe en geweldige herinneringen vastlegt.

In het begin van 2010 had ik al wel heel veel over lomografie gehoord, maar ik had nog geen analoge camera’s. Toen mijn digitale camera stuk ging, besloot ik een nieuwe camera te kopen: een analoge of een speelgoedcamera. Ik stond immers op het punt om naar Nieuw-Zeeland te gaan en daar wilde ik mijn leven eens op een andere manier vastleggen.

Credits: zrn

Toen studeerde ik nog, en dat wilde zeggen dat ik op de kleintjes moest letten. Daarom kocht ik de goedkoopste lomocamera die er was: de Actionsampler. Toen ik die eenmaal had, wist ik niet hoe snel ik bij de winkel moest komen om film te kopen. Ik begon in het wilde weg om me heen te schieten. In eerste instantie schrok ik van het “whrrr”-geluid toen ik afdrukte. Ik dacht dat er iets mis was met mijn camera. Nadat ik mijn eerste rolletje vol had, liet ik het meteen ontwikkelen bij de dichtsbijzijnde fotograaf. Ik was enorm blij met het resultaat. Het was geweldig hoe spontaan en grappig mijn foto’s waren en hoe mooi de kleuren waren, terwijl ik eigenlijk niet veel in hoefde te stellen aan de camera. Ik moest gewoon op mijn instinct vertrouwen en me overgeven aan het moment! Ik besefte dat er veel momenten zijn die met een digitale camera niet vast te leggen zijn.

Credits: zrn

Ik gebruikte mijn Actionsampler steeds vaker en hij stelde me nooit teleur. Omdat hij er zo grappig uitziet, waren mijn vrienden al snel nieuwsgierig. Binnen de kortste keren had ik fotosessies met mijn vrienden en ze wilden allemaal op de foto. Zo kon ik veel leuke momenten vastleggen als herinnering aan mijn leven in Nieuw-Zeeland.

Ik ging terug naar Maleisië met veel herinneringen aan Nieuw-Zeeland, vastgelegd met mijn Actionsampler. Ik weet zeker dat ik het me anders zou herinneren als ik alle foto’s had gemaakt met een digitale camera. Ik ben blij dat ik ben overgestapt van digitaal naar analoog. Ik gebruik mijn Actionsampler nog steeds, maar inmiddels ben ik ook de trotse bezitter van een LC-A+. En nee, ik heb nog steeds geen digitale camera.

Credits: zrn

De Actionsampler Chrome schiet vier foto’s op één 35mm frame. Deze multilens camera legt de beweging van je onderwerp vast en ziet er erg kek uit in het zilver. Kijk hier voor de Actionsampler en andere multilenscamera’s !

written by zrn on 2012-08-09 in #lifestyle

More Interesting Articles

 • Geef je camera een mooi houten jasje!

  written by gemmatus on 2014-08-12 in #gear #tipster
  Geef je camera een mooi houten jasje!

  Wil jij je camera écht laten opvallen? Geef hem dan deze envoudige make-over! Kijk snel verder en ontdek hoe je je saaie camera in een uber-cool houten jasje stopt.

  2
 • Meest romantische plaatsen: Venetië, romantiek voor de massa

  written by wesco on 2014-03-03 in #world #locations
  Meest romantische plaatsen: Venetië, romantiek voor de massa

  Venetië is een prachtige stad vol romantische plekjes en fotogenieke hoekjes. En dat vind ik niet als enige: de stad zucht onder de massa's toeristen die er elke dag rondlopen en rondvaren. Kijk snel verder en geniet mee van mijn foto's en herinneringen!

 • Dromerige Lomo'Instant-grams!

  written by jacobs on 2015-01-23 in #gear #tipster
  Dromerige Lomo'Instant-grams!

  Wil je je Lomo'Instant skills naar een insane level tillen? Hier moet je zijn! Lees gauw verder om erachter te komen hoe je toffe fotogrammen kunt maken met de Lomo'Instant en een aantal bekende huishoudelijke artikelen.

 • Foto's bekijken op de Lomography Site

  written by pan_dre on 2015-02-02 in #news
  Foto's bekijken op de Lomography Site

  GROOT NIEUWS: We hebben een flinke re-ambacht van hoe je op de Lomography website foto's kan bekijken gedaan. We zijn behoorlijk trots op het resultaat en we hopen dat jullie het ook mooi vinden! Lees gauw verder...

 • Snelle tips voor festival-fotografie

  written by jillytanrad on 2014-03-22 in #gear #tipster
  Snelle tips voor festival-fotografie

  Festivals staan altijd garant voor bakken vol plezier, of het nu gaat om een rockfestival of een cultureel festival. Elk moment is opwindend, onthullend en er is altijd en overal wel wat leuks te zien. Als je niet wil dat deze herinneringen voor altijd verloren gaan, dan is het aan te raden je camera in de aanslag te houden en je favoriete evenement op foto vast te leggen.

 • Een snel overzicht van de Lomography 110 Films

  written by simonesavo on 2014-07-29 in #reviews
  Een snel overzicht van de Lomography 110 Films

  Tot een paar jaar geleden was het gebruik van 110 camera's en de film cartridges nogal lastig omdat de enige beschikbare film op de markt al een flinke tijd over datum was. Maar dankzij Lomography is nu alles een stuk makkelijker: ze bliezen nieuw leven in onze kleine 110 camera's. Lees verder om meer te weten te komen over de 110 familie!

 • Een dag op pad met de LC-A: Vanuit de bus, Como (Mijn eerbetoon aan Robert Frank)

  written by sirio174 on 2014-06-12 in #lifestyle
  Een dag op pad met de LC-A: Vanuit de bus, Como (Mijn eerbetoon aan Robert Frank)

  In 1958 maakte de grote fotograaf Robert Frank met zijn Leica een serie foto's van het straatleven in New York door het raam van een bus, op dezelfde manier als ik nu deze serie foto's heb gemaakt van mijn stad como met mijn vertrouwde LC-A geladen met een Kodak Tri-X film. Dit is een eerbetoon aan een fantastische camera en een fantastische fotograaf. Lees snel verder!

 • Wervelende bokeh effecten: DC Watch test de Lomography Petzval Lens

  written by ciscoswank on 2014-04-08 in #reviews
  Wervelende bokeh effecten: DC Watch test de Lomography Petzval Lens

  Lomography's nieuwe Petzval lens is gebaseerd op het originele ontwerp uit de 19e eeuw. Dankzij crowdfunding en met de hulp van duizenden enthousiaste sponsors werd dit oude staaltje optiek weer tot leven gewekt. De lenzen worden geproduceerd in de befaamde Russische Zenit fabriek. Onlangs leenden we een prototype van de Petzval lens uit aan DC Watch, één van de grootste online digitale camera magazines in Japan. Lees snel verder en ontdek wat zij van onze lens vinden.

 • Oostenrijks bureau Creative Director produceert zijn eerste Lomography X Zenit Petzval Art Lens video

  written by jillytanrad on 2014-04-11 in #news
  Oostenrijks bureau Creative Director produceert zijn eerste Lomography X Zenit Petzval Art Lens video

  De nieuwe Petzval lens is meer dan een messing schoonheid die je camera een opvallende look geeft. Ze levert bovenal hoogstaand beeldmateriaal af, zoals wordt bewezen door de vele fotografen en video-artiesten die deze knapperd inmiddels ontdekt hebben. Wij stellen je met plezier voor aan de Martin Lachmair van het Oostenrijkse bureau Creative Director. Kijk snel verder naar wat hij met onze lens voor elkaar krijgt!

 • Store Amsterdam: Workshops september 2014

  written by lgsamsterdam on 2014-08-15 in #events
  Store Amsterdam: Workshops september 2014

  Pak je agenda er maar bij, want in september geven we weer drie workshops. Wegens groot succes geven we opnieuw de Handlettering-workshop! Ook voor de lomografen hebben we weer twee workshops gepland: een workshop over de Diana F+ en over haar kleine zusje, de Diana Mini. Altijd al benieuwd geweest naar een van deze camera's? Of wil je eerst een goede uitleg voordat je zelf aan de slag gaat? Lees dan verder!

 • Film Swap Matchmaker - de resultaten van evelynedierikx en kler

  written by anna-lomo on 2015-01-16 in #news
  Film Swap Matchmaker - de resultaten van evelynedierikx en kler

  De Lomography Film Swap Matchmaker maakte een aantal topduo's en vervolgens ging elk duo samen op filmswap date. Was het een geslaagde match? Check hier de resultaten van lomografen evelynedierikx en kler!

 • Het verhaal van de Lomo'Instant op Social Media

  written by borisb on 2014-11-21 in #lifestyle

  De reis van de Lomo'Instant is een verhaal van uitpakken, aftellen, spotten en nog veel meer. Vanaf de dag dat hij verscheen op Kickstarter tot het moment dat hij in de handen van de gelukkige eigenaren terecht kwam: het verhaal is kleurrijk en veelbewogen - en naverteld op social media!