Dubbel zien: hoe meer belichtingen, hoe meer vreugd

Een paar maanden geleden heb ik voor het eerst filmswappen geprobeerd en ervaren. Over het algemeen vind ik het fijn als ik een soort van controle heb over de opnamen, zelfs met dubbels. Maar ik was bereid om iets nieuws te proberen. “Je weet maar nooit, misschien vind je het zelfs leuk”, zei ik tegen mezelf. En ik vind het niet alleen leuk – IK VIND HET GEWELDIG.

Wat was de sleutel van het succes van deze ervaring? Nou, ongetwijfeld is het antwoord: een geweldige filmswap lomo-vriend, geluk, en puur toeval. En emkei is gewoon perfect. Bovendien, geluk en toeval waren ook onze beste vrienden tijdens het schieten van de dubbels. Wil je een paar foto’s zien en lezen wat er precies gebeurd is?

Ga je gang:

Foto’s door erikagrendel en emkei

Zonder dat we het van tevoren wisten zaten we precies op dezelfde golflengte wat betreft de onderwerpen van onze foto’s. Zo waren er bijvoorbeeld lagen met vervoermiddelen (vliegtuigen, treinen, rails), lagen met bloemen, en schaduwen. We hadden zelfs bijna samen op de foto gestaan als schaduwen als ik die foto één beeld eerder had gemaakt. En dit was natuurlijk allemaal gebeurd zonder dat we wisten wat onze filmswap partner op de foto zou zetten. We hadden enkel besloten welke film en welke camera we zouden gebruiken. Is dat niet briljant? Ik denk dat dit de perfecte balans is tussen geluk, toeval en contingentie.

Foto’s door erikagrendel en emkei

Ik was verrast door het feit dat ik het zo leuk vond om te doen en hoe ontzettend zorgeloos het fotograferen ging. En je weet hoe het voelt als je niet kan wachten totdat je de foto’s kan zien… In afwachting van de resultaten van deze dubbels werd mijn ongeduld zelfs verdubbeld. Misschien zelfs verdriedubbeld. Dus wacht niet langer en ga ook filmswappen! Hoe meer lomo-plezier en lomo-liefde, hoe meer vreugd. En emkei, ontzettend bedankt voor deze geweldige ervaring!

geschreven door erikagrendel op 2012-07-27 in #lifestyle #fun #film #shot #photos #love #swap #frame #double #doubles #friend #lomography #netherlands #holland #layer #dubbel #nld #lagen #dubbels #erikagrendel #belichtingen #laag #dutch-nederland
vertaald door pinkpix

De Diana Instant Square brengt een iconische esthetiek naar instant fotografie in vierkant formaat en vult frames met sterke, verzadigde kleuren en rijke, humeurige vignettering. Onze nieuwste innovatie, gebouwd om je inspiratie de vrije loop te laten, is voorzien van een Multiple Exposure modus, een Bulb modus voor lange belichtingen, een hot-shoe adapter en nog veel meer! Je kunt 'm zelfs gebruiken met alle lenzen die voor de Diana F+ zijn gemaakt, zodat je je perspectief altijd en overal kunt veranderen. Geen enkele foto zal hetzelfde zijn. Steun ons nu op Kickstarter!

Meer interessante artikelen