Analoog Blaudzun moois in de Lomography Gallery Store Amsterdam

5

De avond waar we allemaal met smart op hadden gewacht was eindelijk daar. De officiële LomoKino videoclip release met uitgebreid aandacht het werk van voor lomograaf en filmmaker David, en natuurlijk een bijzonder analoog optreden van Blaudzun zelf.

Foto van Marije en mrmaart

Op donderdag 21 juni jl. ging de videoclip van Solar live op YouTube. Menig muziek- en fotoliefhebber was blown away bij het zien van de clip. Al die kleuren, de zon en de blije mensen. Precies wat lomograaf David voor ogen had tijdens het maken van de video. Benieuwd hoe David dit film- en editproces heeft ervaren? Check dan dit artikel!

Na de online release was het nu eindelijk tijd voor de offline release van de nieuwste Blaudzun video. Een groot scherm stond pontificaal voor de LomoWall klaar voor projectie van de clip. De koelkast was gevuld met koude pilsjes en met de promotie van het event zat het ook wel snor. Waar we officieel om 19:00h open gingen, was het om 18:00h al dringen geblazen. Iedereen wilde natuurlijk het beste plekje in de winkel hebben.

Credits: marije & lomographybenelux

Rond 19:30h was het tijd voor de presentatie van de video. David vertelde het publiek in de ramvolle winkel over zijn ervaringen. Hoe hij op het idee kwam, wat hem heeft geïnspireerd om dit project te starten en hoe hij het samen met Lomography uiteindelijk heeft gerealiseerd. Uiteraard wekte dit wat vragen van lomografen uit het publiek op. Daarna werd de beamer aangeslingerd en zijn we de video met elkaar op het grote scherm gaan bekijken. Want pas dan komt de film goed tot zijn recht!

Credits: lomographybenelux & mrmaart

Het mooiste van de avond werd natuurlijk tot het laatst bewaard – het optreden van Blaudzun zelf! Met zijn gitaar en twee bandleden – één met accordeon en één met grote trommel – deed hij 3 nummers van zijn laatste plaat Heavy Flowers. Natuurlijk speelden ze Solar als laatste. Met de beelden op het grote scherm was het echt een kippenvelmomentje.

Credits: lomographybenelux & marije

We hebben het – heel sneaky – met een iPhone opgenomen.


Zoals je in dat digitale filmpje al zag hebben we ook een LomoKino filmpje geschoten tijdens het optreden. Check this out:

…en dan nog 1x omdat we er geen genoeg van kunnen krijgen. De Solar videoclip:

Op naar de volgende LomoKino creatie! Heb jij een goed idee voor een tof LomoKino project? Deel je verhaal en ideeën met ons door een reactie onderaan dit artikel te plaatsen. We zijn altijd benieuwd naar lopende projecten van onze communityleden!

Analoog en film!? Ja, we gaan met een knal terug in de tijd met de LomoKino. Dit is een Lomography film camera die spectaculaire, creatieve, mooie films kan schieten op alle soorten 35mm film. Check ook de microsite,, bekijk filmpjes en begin jouw carriere als analoge regisseur vandaag nog!

geschreven door mrmaart op 2012-07-24 in #nieuws #videos #party #amsterdam #recap #solar #lgs-amsterdam #videoclip #lomography-gallery-store-amsterdam #lomokino #blaudzun

De Diana Instant Square brengt een iconische esthetiek naar instant fotografie in vierkant formaat en vult frames met sterke, verzadigde kleuren en rijke, humeurige vignettering. Onze nieuwste innovatie, gebouwd om je inspiratie de vrije loop te laten, is voorzien van een Multiple Exposure modus, een Bulb modus voor lange belichtingen, een hot-shoe adapter en nog veel meer! Je kunt 'm zelfs gebruiken met alle lenzen die voor de Diana F+ zijn gemaakt, zodat je je perspectief altijd en overal kunt veranderen. Geen enkele foto zal hetzelfde zijn. Steun ons nu op Kickstarter!

5 Comments

 1. rancliffhasenza
  rancliffhasenza ·

  Hi there :) I was there when blaudzun played, and I'm wondering if there is any possibility to watch the lomokino movie, which one guy shot during the concert (you see it in the IPhone video at 2:24)? That would be awesome! Thanks for your help :)

 2. marissa
  marissa ·

  Die stem! pfoehhh.. Echt.. Blaudzun rocks!

 3. mrmaart
  mrmaart ·

  @rancliffhasenza - yes! we are on it! just developed the roll and now scanning + editing the film. stay tuned!

 4. rancliffhasenza
  rancliffhasenza ·

  @mrmaart thanks a lot :)

 5. mrmaart

Meer interessante artikelen