Boris was een baas bij rapper Willem de Bruin

Het was een heftige week voor Boris de Doorgeeflomo. Hij was namelijk mee met niemand minder dan Opposites-hiphopper Willem de Bruin! Bekijk hier het hele avontuur in tekst en beeld.

Credits: borisdedoorgeeflomo

Bij wie is Boris nou weer beland en hoe ziet zijn leven eruit?
Ik ben Willem de Bruin, 27 jaar en hip-hop artiest. De meeste kennen mij van The Opposites waar ik samen met Twan van Steenhoven het duo mee vorm. Mijn dagelijks leven staat in teken van muziek maken, maar ik vind het ook tof veel analoog te fotografen!

Credits: borisdedoorgeeflomo

Hoe is Boris bij jou terechtgekomen en wat was de opdracht die je kreeg?
Boris is bij mij terecht gekomen via de CREW van de Lomography Gallery Store Amsterdam. Ik was er nog nooit geweest en fietste er op een dag eens toevallig langs. Besloot even een kijkje te gaan nemen en werd toen aangesproken door het winkelteam. Boris bleek even verdwaald te zijn en al een weekje eenzaam op een nieuwe host aan het wachten, dus besloot ik hem gezellig een weekje met mij mee te nemen! Daarom heb dus ook geen opdracht gekregen, maar wel een hele leuke voor de volgende host.
Credits: borisdedoorgeeflomo

Ben je bekend met Lomography of is dit helemaal nieuw voor je?
Lomography ken ik al jaren. Zelf heb ik een aantal camera’s, waarvan maar één digitaal en natuurlijk een Lomo LC-A. Lomography is dus niet nieuw voor me!

Hoe vond je het om Boris op bezoek te hebben?
Door Boris te hosten voelde ik wel een beetje druk op m’n schouders. Met m’n eigen Lomography camera's kan ik natuurlijk schieten wat ik wil, maar deze foto’s krijgt natuurlijk iedereen te zien straks.

Op welke manier is Boris onderdeel geworden van jouw leven de afgelopen week?
De afgelopen week was mega druk met de release van de eerste single en de daarbij behorende EP. Om Boris een beetje inspiratie op te laten doen heb ik hem overal mee naar toe genomen. Kon hij mooi de leuke momentjes direct vast leggen. Dat soort momenten zijn voor mij typische Boris-momentjes. Het niet weten hoe de foto is geworden en gewoon later zien wat de resultaten zijn.

Wat vond je leuk om met Boris vast te leggen?
Deze week was ik onder andere in een grote bioscoopzaal, bezig voor een release ding. Er waren verder geen andere bezoekers in die zaal dus dat leek me een goed moment voor Boris – een foto van al die rode stoelen, en ons op de 4e rij. Ik hoop dat deze foto gelukt is en heel tof is!

Credits: borisdedoorgeeflomo

Wat vonden de mensen om je heen van Boris?
Iedereen was heel nieuwsgierig! Ik sport een aantal keren in de week dus ik heb Boris ook een keer meegenomen naar boksen. Daar kreeg ik enthousiaste reacties en wilden ze weten wie Boris was en wat hij kwam doen. Nieuw bloed in de groep is altijd goed.
Credits: borisdedoorgeeflomo

Zou je nog vaker willen experimenteren met Boris of een andere Lomography camera?
Ja ik wil zeker verder blijven experimenteren, lijkt me cool!

Waar zou je Boris nog heel graag mee naartoe willen nemen?
Op vakantie! Ik was een paar jaar geleden op vakantie in Mozambique en het bijzondere is dat de kleuren daar zo anders zijn dan hier. Europa heeft op een of andere manier hele andere kleuren dan ergens anders. Daarnaast gebeuren er constant random dingen op straat, dat heb je hier ook niet echt. Lekker snapshotten dus! Boris is daarom ideaal voor op vakantie.

Credits: borisdedoorgeeflomo

Wat is de opdracht voor de volgende host van Boris?
Ik heb even gespiekt naar de vorige opdrachten en alles was wel heel erg kuis en netjes. Daarom is mijn opdracht voor de volgende host: Boris wil naakte mensen zien – BORIS GOES NAKED!
Credits: borisdedoorgeeflomo

Bekijk hier alle foto’s die Willem met Boris heeft geschoten. Elke drie weken lees je in ons magazine uitgebreid verslag met foto’s van Boris zijn ervaringen bij diverse mensen. Ben je ongeduldig en kan je hier niet op wachten? Word dan snel vriendjes met Boris op Facebook of volg hem op Twitter.

De avonturen van Boris op een rij:

 1. Levensgenieter en menselijke sneeuwbal Omar Kbiri
 2. Nederlandse lomografe Pien van Dis
 3. Beeldgenie Lize Korpershoek a.k.a. Lizepietje
 4. Tekstwolkjes-master Kakhiel
 5. Copywriter Ilse Beekhof

Boris is natuurlijk heel stiekem gewoon een Lomo LC-A+, die wereldberoemd is geworden door zijn geweldige features: automatische belichting, uitgebreid ISO bereik en de mogelijkheid tot meervoudige en lange belichtingen. Wil jij ook je eigen Boris a.k.a. Lomo LC-A+? Bestel hem dan nu in de online shop!

written by anna-lomo on 2012-07-30 in #news

More Interesting Articles

 • Boris de Doorgeeflomo op reis: week 26 - Mentha

  written by anna-lomo on 2014-03-28 in #news
  Boris de Doorgeeflomo op reis: week 26 - Mentha

  Een paar verse batterijen en Boris de DoorgeefLomo kon er weer tegenaan! Samen met lomograaf Mentha bezocht hij Rotterdam. Nieuwsgierig? Het interview en de resultaten check je hier.

  1
 • Boris de Doorgeeflomo op reis: week 24 - Esther

  written by anna-lomo on 2014-03-07 in #news
  Boris de Doorgeeflomo op reis: week 24 - Esther

  Lomograaf sterestherster woont in Rotterdam en Boris mocht een weekje bij haar logeren. Wat ze samen gedaan hebben? Dieren fotograferen! Van vogels in de vogelopvang tot een lief konijntje. Lees het interview en check de resultaten hier!

 • Yousef, Roxanne en de Lomo LC-Wide: 1 filmrolletje, 2 keer volgeschoten

  written by anna-lomo on 2014-03-14 in #people #lomoamigos
  Yousef, Roxanne en de Lomo LC-Wide: 1 filmrolletje, 2 keer volgeschoten

  We kennen Roxanne al via onze Boris de DoorgeefLomo en ze had zin in een nieuw avontuur - samen met haar vriend, Sef, schoot ze 1 filmrolletje vol: eerst zij, dan hij. Het resultaat is tof dus check hier het interview en de resultaten!

  1
 • Boris de Doorgeeflomo op reis: week 28 - Michelle

  written by anna-lomo on 2014-05-08 in #news
  Boris de Doorgeeflomo op reis: week 28 - Michelle

  Michelle (a.k.a bellslomography) uit Haarlem liet onze Boris niet stilzitten. Zo ging hij mee longboarden, mee naar het strand, mee naar het bos.. hij heeft zijn ogen uitgekeken! En dat werd dan ook vastgelegd op de geliefde LomoChrome Purple film. Check hier de toffe foto's en het interview!

 • Boris de Doorgeeflomo op reis: week 27 - Vincent

  written by anna-lomo on 2014-04-17 in #news
  Boris de Doorgeeflomo op reis: week 27 - Vincent

  Vincent, beter bekend als lomograaf playstoppause, komt uit Leiden en legt het liefst zoveel mogelijk verhalen vast met zijn analoge camera's - en deze week was Boris aan de beurt. Check de resultaten en lees het interview hier!

 • Boris de Doorgeeflomo op reis: week 25 - Kayleigh

  written by anna-lomo on 2014-03-14 in #news
  Boris de Doorgeeflomo op reis: week 25 - Kayleigh

  Kayleigh uit Beverwijk is student aan het Grafisch Lyceum en woont op kamers. Boris de DoorgeefLomo mocht een weekje bij haar logeren en ze kreeg de opdracht de wereld van onderen te bekijken. En dat deed ze! Check het interview en de resultaten hier.

 • Eerbetoon aan de Meesters: Trappen, een ode aan Alexander Rodchenko

  written by sirio174 on 2014-03-23 in #lifestyle
  Eerbetoon aan de Meesters: Trappen, een ode aan Alexander Rodchenko

  Dit artikel is een eerbetoon aan de grote Russische fotograaf, beeldhouwer, graficus en schilder Alexander Rodchenko. Hij was een pionier op het gebied van ongebruikelijke perspectieven en van extreem hoge en lage camerastandpunten. Hij staat bekend om zijn innovatieve gebruik van diagonalen, gekantelde beelden en dynamische composities. Inspiratie voor dit artikel is zijn beroemdste foto, een vrouw die een trap beklimt, genomen in 1930. Een beeld dat onvermijdelijk doet denken aan de beroemde Odessa trap uit de film "Battleship Potemkin" van Sergei Eisenstein.

 • Fotografisch kunstenaar Bobby Sham deelt zijn enthousiasme over de Lomography x Zenit Petzval lens

  written by jillytanrad on 2014-04-10 in #news
  Fotografisch kunstenaar Bobby Sham deelt zijn enthousiasme over de Lomography x Zenit Petzval lens

  Bobby Sham is meer dan een fotograaf. Hij is een kunstenaar met een voorliefde voor groot formaat fotografie en voor Petzval lenzen. Hij is ook kunstbeheerder en secretaris van de Hong Kong Photographic Culturele Vereniging, en één van de initiatiefnemers van het Hongkong Photo Festival. Onlangs gaf hij een interview aan onze collega's van Lomography Hong Kong waarin hij met enthousiasme vertelt over zijn ervaringen met onze Petzval lens. Kijk snel verder en geniet van Bobby's Petzval foto's, zowel op groot formaat met een oude lens, als met de nieuwe Lomography x Zenit Petzval Lens.

 • Culinair Hong Kong door het oog van de Petzval

  written by mariemcnaan on 2014-08-05 in #people #lomoamigos
  Culinair Hong Kong door het oog van de Petzval

  Antoine Pai en Louis-Francois Hicter zijn 2 fransmannen met een passie voor beeld. Samen richtten ze het visual content agency "Maison Carnot" op in Hong Kong. Tijdens de culinaire ontdekking van hun nieuwe omgeving legden ze heel wat voedsel-avonturen vast met de Petzval lens. Resultaat hiervan is de zeer toepasselijk genaamde video: FOOD FOOD FOOD.

 • Reisjournalist Sabine nam de La Sardina mee naar zonnig Curacao

  written by anna-lomo on 2014-08-01 in #people #lomoamigos
  Reisjournalist Sabine nam de La Sardina mee naar zonnig Curacao

  Sabine de Witte is reisjournalist en heeft een eigen blog, Your Ambassadrice. Ze vliegt de hele wereld over en legt dit zoveel mogelijk vast, dus waarom niet een keer met een Lomography camera? Ze nam de La Sardina mee naar Curacao - check het interview en de resultaten hier!

 • Profiteer tijdelijk van gratis Express Verzending!

  written by jacobs on 2014-12-19 in #news
  Profiteer tijdelijk van gratis Express Verzending!

  Ben jij een echte procrastinator als het gaat om shoppen voor kerst? Misschien heb je net pas beseft dat wij de perfecte cadeaus voor jouw vrienden en familie hebben? Wat het geval ook is, wij trakteren je met onze gratis express verzending deals over de hele wereld! Afhankelijk vanuit welk land je een bestelling plaatst: bij orders boven de €150/£150/$200 kom je in aanmerking voor gratis verzending! Scroll naar beneden om de details van deze super aanbieding te bekijken.

 • De magie die nog moet komen: Deel 5

  written by Lomography on 2014-09-06 in #news
  De magie die nog moet komen: Deel 5

  Vorige week ontving ik iets vreemds in mijn brievenbus. Het was een kaartje met op 1 kant een foto. Op de foto zie je mij bij de zee zitten tijdens mijn vakantie afgelopen jaar. Maar ik heb echt geen idee wie deze foto heeft gemaakt - daarom ben ik hier, om jullie hulp te vragen bij mijn zoektocht naar deze mysterieuze fotograaf en zijn/haar raadsel. Help je me?