Boris was een baas bij rapper Willem de Bruin

Het was een heftige week voor Boris de Doorgeeflomo. Hij was namelijk mee met niemand minder dan Opposites-hiphopper Willem de Bruin! Bekijk hier het hele avontuur in tekst en beeld.

Credits: borisdedoorgeeflomo

Bij wie is Boris nou weer beland en hoe ziet zijn leven eruit?
Ik ben Willem de Bruin, 27 jaar en hip-hop artiest. De meeste kennen mij van The Opposites waar ik samen met Twan van Steenhoven het duo mee vorm. Mijn dagelijks leven staat in teken van muziek maken, maar ik vind het ook tof veel analoog te fotografen!

Credits: borisdedoorgeeflomo

Hoe is Boris bij jou terechtgekomen en wat was de opdracht die je kreeg?
Boris is bij mij terecht gekomen via de CREW van de Lomography Gallery Store Amsterdam. Ik was er nog nooit geweest en fietste er op een dag eens toevallig langs. Besloot even een kijkje te gaan nemen en werd toen aangesproken door het winkelteam. Boris bleek even verdwaald te zijn en al een weekje eenzaam op een nieuwe host aan het wachten, dus besloot ik hem gezellig een weekje met mij mee te nemen! Daarom heb dus ook geen opdracht gekregen, maar wel een hele leuke voor de volgende host.

Credits: borisdedoorgeeflomo

Ben je bekend met Lomography of is dit helemaal nieuw voor je?
Lomography ken ik al jaren. Zelf heb ik een aantal camera’s, waarvan maar één digitaal en natuurlijk een Lomo LC-A. Lomography is dus niet nieuw voor me!

Hoe vond je het om Boris op bezoek te hebben?
Door Boris te hosten voelde ik wel een beetje druk op m’n schouders. Met m’n eigen Lomography camera's kan ik natuurlijk schieten wat ik wil, maar deze foto’s krijgt natuurlijk iedereen te zien straks.

Op welke manier is Boris onderdeel geworden van jouw leven de afgelopen week?
De afgelopen week was mega druk met de release van de eerste single en de daarbij behorende EP. Om Boris een beetje inspiratie op te laten doen heb ik hem overal mee naar toe genomen. Kon hij mooi de leuke momentjes direct vast leggen. Dat soort momenten zijn voor mij typische Boris-momentjes. Het niet weten hoe de foto is geworden en gewoon later zien wat de resultaten zijn.

Wat vond je leuk om met Boris vast te leggen?
Deze week was ik onder andere in een grote bioscoopzaal, bezig voor een release ding. Er waren verder geen andere bezoekers in die zaal dus dat leek me een goed moment voor Boris – een foto van al die rode stoelen, en ons op de 4e rij. Ik hoop dat deze foto gelukt is en heel tof is!

Credits: borisdedoorgeeflomo

Wat vonden de mensen om je heen van Boris?
Iedereen was heel nieuwsgierig! Ik sport een aantal keren in de week dus ik heb Boris ook een keer meegenomen naar boksen. Daar kreeg ik enthousiaste reacties en wilden ze weten wie Boris was en wat hij kwam doen. Nieuw bloed in de groep is altijd goed.

Credits: borisdedoorgeeflomo

Zou je nog vaker willen experimenteren met Boris of een andere Lomography camera?
Ja ik wil zeker verder blijven experimenteren, lijkt me cool!

Waar zou je Boris nog heel graag mee naartoe willen nemen?
Op vakantie! Ik was een paar jaar geleden op vakantie in Mozambique en het bijzondere is dat de kleuren daar zo anders zijn dan hier. Europa heeft op een of andere manier hele andere kleuren dan ergens anders. Daarnaast gebeuren er constant random dingen op straat, dat heb je hier ook niet echt. Lekker snapshotten dus! Boris is daarom ideaal voor op vakantie.

Credits: borisdedoorgeeflomo

Wat is de opdracht voor de volgende host van Boris?
Ik heb even gespiekt naar de vorige opdrachten en alles was wel heel erg kuis en netjes. Daarom is mijn opdracht voor de volgende host: Boris wil naakte mensen zien – BORIS GOES NAKED!

Credits: borisdedoorgeeflomo

Bekijk hier alle foto’s die Willem met Boris heeft geschoten. Elke drie weken lees je in ons magazine uitgebreid verslag met foto’s van Boris zijn ervaringen bij diverse mensen. Ben je ongeduldig en kan je hier niet op wachten? Word dan snel vriendjes met Boris op Facebook of volg hem op Twitter.

De avonturen van Boris op een rij:

 1. Levensgenieter en menselijke sneeuwbal Omar Kbiri
 2. Nederlandse lomografe Pien van Dis
 3. Beeldgenie Lize Korpershoek a.k.a. Lizepietje
 4. Tekstwolkjes-master Kakhiel
 5. Copywriter Ilse Beekhof

Boris is natuurlijk heel stiekem gewoon een Lomo LC-A+, die wereldberoemd is geworden door zijn geweldige features: automatische belichting, uitgebreid ISO bereik en de mogelijkheid tot meervoudige en lange belichtingen. Wil jij ook je eigen Boris a.k.a. Lomo LC-A+? Bestel hem dan nu in de online shop!

geschreven door anna-lomo op 2012-07-30 in #nieuws #boksen #camera #theopposites #nld #lc-a #interview #amsterdam #opposites #doorgeeflomo #borisdedoorgeeflomo #hiphop #pfaberge #boris #host #lomo-lc-a #willemdebruin #sef

Meer interessante artikelen

 • Culinair Hong Kong door het oog van de Petzval

  geschreven door mariemcnaan op 2014-08-05 in #people #lomoamigos
  Culinair Hong Kong door het oog van de Petzval

  Antoine Pai en Louis-Francois Hicter zijn 2 fransmannen met een passie voor beeld. Samen richtten ze het visual content agency "Maison Carnot" op in Hong Kong. Tijdens de culinaire ontdekking van hun nieuwe omgeving legden ze heel wat voedsel-avonturen vast met de Petzval lens. Resultaat hiervan is de zeer toepasselijk genaamde video: FOOD FOOD FOOD.

 • Reisjournalist Sabine nam de La Sardina mee naar zonnig Curacao

  geschreven door anna-lomo op 2014-08-01 in #people #lomoamigos
  Reisjournalist Sabine nam de La Sardina mee naar zonnig Curacao

  Sabine de Witte is reisjournalist en heeft een eigen blog, Your Ambassadrice. Ze vliegt de hele wereld over en legt dit zoveel mogelijk vast, dus waarom niet een keer met een Lomography camera? Ze nam de La Sardina mee naar Curacao - check het interview en de resultaten hier!

 • Profiteer tijdelijk van gratis Express Verzending!

  geschreven door jacobs op 2014-12-19 in #nieuws
  Profiteer tijdelijk van gratis Express Verzending!

  Ben jij een echte procrastinator als het gaat om shoppen voor kerst? Misschien heb je net pas beseft dat wij de perfecte cadeaus voor jouw vrienden en familie hebben? Wat het geval ook is, wij trakteren je met onze gratis express verzending deals over de hele wereld! Afhankelijk vanuit welk land je een bestelling plaatst: bij orders boven de €150/£150/$200 kom je in aanmerking voor gratis verzending! Scroll naar beneden om de details van deze super aanbieding te bekijken.

 • Shop Nieuws

  Voordeelbundels in de online shop

  Voordeelbundels in de online shop

  Zuinig aan doen deze maand? Check dan onze speciale deals en bundels. Of je nou Lomomaagd bent of een eindbaas, hier vind je altijd geweldige deals. En altijd met korting!

 • De magie die nog moet komen: Deel 5

  geschreven door Lomography op 2014-09-06 in #nieuws
  De magie die nog moet komen: Deel 5

  Vorige week ontving ik iets vreemds in mijn brievenbus. Het was een kaartje met op 1 kant een foto. Op de foto zie je mij bij de zee zitten tijdens mijn vakantie afgelopen jaar. Maar ik heb echt geen idee wie deze foto heeft gemaakt - daarom ben ik hier, om jullie hulp te vragen bij mijn zoektocht naar deze mysterieuze fotograaf en zijn/haar raadsel. Help je me?

 • Lomography workshops in Amsterdam: elke maand en op aanvraag!

  geschreven door anna-lomo op 2014-09-25 in #nieuws
  Lomography workshops in Amsterdam: elke maand en op aanvraag!

  Altijd al het plan gehad ooit ergens een workshop te volgen? Kom dan eens langs bij Lomography Store in Amsterdam. Onze eigen Store Manager Jos zegt altijd dat het de leukste winkel van Amsterdam is - en al hoewel hij misschien wat bevooroordeeld is geven we hem gelijk: het is er echt vaak gezellig met workshops, lomo meet-ups, af en toe een borrel of een feestje!

 • Photo Automat Amsterdam bij Hutspot

  geschreven door anna-lomo op 2015-06-24 in #people #nieuws #lifestyle
  Photo Automat Amsterdam bij Hutspot

  Omdat we helaas onze Gallery Store in de 9 Straatjes moesten sluiten, was het ook tijd om een nieuw thuis te zoeken voor onze photobooth van Photo Automat Amsterdam. Kom snel langs bij Hutspot en duik in onze photobooth!

 • Shop Nieuws

  Lomography LomoChrome Turquoise XR 100-400 35mm - Pak van 15

  Lomography LomoChrome Turquoise XR 100-400 35mm - Pak van 15

  Koop 15 rollen van onze nieuwste film en krijg 10% korting!

 • De crew van Lomography Benelux - Lotte

  geschreven door anna-lomo op 2014-08-26 in #lifestyle
  De crew van Lomography Benelux - Lotte

  Lomography is een groot en wereldwijd bedrijf, maar hier in de Benelux werken we met een fijn klein team. Misschien heb je ons al eens ontmoet, misschien ook niet. Leer ons beter kennen in deze nieuwe serie, waarbij we elk met onze favoriete Lomography camera in een week een rolletje volschieten. Deze week staat in het teken van onze inmiddels afgestudeerde stagiaire Lotte!

 • 7 december - Advent Deal: bestel voordelig je favoriete premium traktatie! (Online Code: PREMIUMTREAT20)

  geschreven door jacobs op 2014-12-07 in #nieuws
  7 december - Advent Deal: bestel voordelig je favoriete premium traktatie! (Online Code: PREMIUMTREAT20)

  Op zoek naar een goede deal voor een geweldige camera voor de feestdagen? Dan ben je hier aan het juiste adres! De Advent Deal van vandaag schenkt een ongelooflijke 20% korting op onze Horizon en Belair camera's én al onze overige Premium Camera's!

 • De Diana F+ Kroniek: Deel I

  geschreven door audiosoldier op 2014-10-04 in #gear #tipster
  De Diana F+ Kroniek: Deel I

  Al enige jaren ben ik de trotse eigenaar van een Diana F+ en ondertussen kan ik er prachtresultaten mee op papier toveren! Maar dit was niet altijd zo! Hier vind je mijn tips & tricks voor zowel beginners, gevorderden als experts! Je kan nooit genoeg weten, am I right?

 • Shop Nieuws

  Fuji Instax Wide 300

  Fuji Instax Wide 300

  Wijdere en grotere foto's met het nieuwe model Fuji Instax Wide. De foto's zijn 2 keer zo groot als Fuji Instax Mini film dus al je vrienden passen erop!

 • Emily Soto bij onze NYC Lomo Gallery Store

  geschreven door Samantha Norman op 2015-06-30 in #world #nieuws #events #lomoamigos
  Emily Soto bij onze NYC Lomo Gallery Store

  Reis naar New York gepland? Breng een avond door met NYC-based modefotograaf Emily Soto. Gelijktijdig met haar tentoonstelling in onze Gallery Store, "Petzval Porträts: Bloom," zal Emily haar werk en ervaring met de nieuwe Petzval Art Lens in haar werk bespreken. Verzamel inzicht in het creatieve proces van één van onze favoriete fotografen van New York. Dit evenement vindt plaats op 9 juli om 18:00u!

 • Lomo Essentials: De tropische vakantie

  geschreven door Kwyn Kenaz Aquino op 2015-06-29 in #gear #lifestyle
  Lomo Essentials: De tropische vakantie

  Je hebt recht op een vakantie en je hebt een aantal handige Lomography gear verdiend!

 • De Lomo LC-A bezoekt Canada

  geschreven door givesmehell op 2015-06-23 in #world #locaties
  De Lomo LC-A bezoekt Canada

  Canada, ook bekend als de Great White North, is gelegen in het noordelijke deel van Noord-Amerika. Als tweede grootste land ter wereld, heeft Canada heel veel te bieden!