Boris was een baas bij rapper Willem de Bruin

Het was een heftige week voor Boris de Doorgeeflomo. Hij was namelijk mee met niemand minder dan Opposites-hiphopper Willem de Bruin! Bekijk hier het hele avontuur in tekst en beeld.

Credits: borisdedoorgeeflomo

Bij wie is Boris nou weer beland en hoe ziet zijn leven eruit?
Ik ben Willem de Bruin, 27 jaar en hip-hop artiest. De meeste kennen mij van The Opposites waar ik samen met Twan van Steenhoven het duo mee vorm. Mijn dagelijks leven staat in teken van muziek maken, maar ik vind het ook tof veel analoog te fotografen!

Credits: borisdedoorgeeflomo

Hoe is Boris bij jou terechtgekomen en wat was de opdracht die je kreeg?
Boris is bij mij terecht gekomen via de CREW van de Lomography Gallery Store Amsterdam. Ik was er nog nooit geweest en fietste er op een dag eens toevallig langs. Besloot even een kijkje te gaan nemen en werd toen aangesproken door het winkelteam. Boris bleek even verdwaald te zijn en al een weekje eenzaam op een nieuwe host aan het wachten, dus besloot ik hem gezellig een weekje met mij mee te nemen! Daarom heb dus ook geen opdracht gekregen, maar wel een hele leuke voor de volgende host.

Credits: borisdedoorgeeflomo

Ben je bekend met Lomography of is dit helemaal nieuw voor je?
Lomography ken ik al jaren. Zelf heb ik een aantal camera’s, waarvan maar één digitaal en natuurlijk een Lomo LC-A. Lomography is dus niet nieuw voor me!

Hoe vond je het om Boris op bezoek te hebben?
Door Boris te hosten voelde ik wel een beetje druk op m’n schouders. Met m’n eigen Lomography camera's kan ik natuurlijk schieten wat ik wil, maar deze foto’s krijgt natuurlijk iedereen te zien straks.

Op welke manier is Boris onderdeel geworden van jouw leven de afgelopen week?
De afgelopen week was mega druk met de release van de eerste single en de daarbij behorende EP. Om Boris een beetje inspiratie op te laten doen heb ik hem overal mee naar toe genomen. Kon hij mooi de leuke momentjes direct vast leggen. Dat soort momenten zijn voor mij typische Boris-momentjes. Het niet weten hoe de foto is geworden en gewoon later zien wat de resultaten zijn.

Wat vond je leuk om met Boris vast te leggen?
Deze week was ik onder andere in een grote bioscoopzaal, bezig voor een release ding. Er waren verder geen andere bezoekers in die zaal dus dat leek me een goed moment voor Boris – een foto van al die rode stoelen, en ons op de 4e rij. Ik hoop dat deze foto gelukt is en heel tof is!

Credits: borisdedoorgeeflomo

Wat vonden de mensen om je heen van Boris?
Iedereen was heel nieuwsgierig! Ik sport een aantal keren in de week dus ik heb Boris ook een keer meegenomen naar boksen. Daar kreeg ik enthousiaste reacties en wilden ze weten wie Boris was en wat hij kwam doen. Nieuw bloed in de groep is altijd goed.

Credits: borisdedoorgeeflomo

Zou je nog vaker willen experimenteren met Boris of een andere Lomography camera?
Ja ik wil zeker verder blijven experimenteren, lijkt me cool!

Waar zou je Boris nog heel graag mee naartoe willen nemen?
Op vakantie! Ik was een paar jaar geleden op vakantie in Mozambique en het bijzondere is dat de kleuren daar zo anders zijn dan hier. Europa heeft op een of andere manier hele andere kleuren dan ergens anders. Daarnaast gebeuren er constant random dingen op straat, dat heb je hier ook niet echt. Lekker snapshotten dus! Boris is daarom ideaal voor op vakantie.

Credits: borisdedoorgeeflomo

Wat is de opdracht voor de volgende host van Boris?
Ik heb even gespiekt naar de vorige opdrachten en alles was wel heel erg kuis en netjes. Daarom is mijn opdracht voor de volgende host: Boris wil naakte mensen zien – BORIS GOES NAKED!

Credits: borisdedoorgeeflomo

Bekijk hier alle foto’s die Willem met Boris heeft geschoten. Elke drie weken lees je in ons magazine uitgebreid verslag met foto’s van Boris zijn ervaringen bij diverse mensen. Ben je ongeduldig en kan je hier niet op wachten? Word dan snel vriendjes met Boris op Facebook of volg hem op Twitter.

De avonturen van Boris op een rij:

 1. Levensgenieter en menselijke sneeuwbal Omar Kbiri
 2. Nederlandse lomografe Pien van Dis
 3. Beeldgenie Lize Korpershoek a.k.a. Lizepietje
 4. Tekstwolkjes-master Kakhiel
 5. Copywriter Ilse Beekhof

Boris is natuurlijk heel stiekem gewoon een Lomo LC-A+, die wereldberoemd is geworden door zijn geweldige features: automatische belichting, uitgebreid ISO bereik en de mogelijkheid tot meervoudige en lange belichtingen. Wil jij ook je eigen Boris a.k.a. Lomo LC-A+? Bestel hem dan nu in de online shop!

written by anna-lomo on 2012-07-30 in #news #boksen #lomo-lc-a #theopposites #camera #nld #lc-a #opposites #interview #boris #doorgeeflomo #borisdedoorgeeflomo #hiphop #pfaberge #host #amsterdam #willemdebruin #sef

More Interesting Articles

 • Boris de Doorgeeflomo op reis: week 28 - Michelle

  written by anna-lomo on 2014-05-08 in #news
  Boris de Doorgeeflomo op reis: week 28 - Michelle

  Michelle (a.k.a bellslomography) uit Haarlem liet onze Boris niet stilzitten. Zo ging hij mee longboarden, mee naar het strand, mee naar het bos.. hij heeft zijn ogen uitgekeken! En dat werd dan ook vastgelegd op de geliefde LomoChrome Purple film. Check hier de toffe foto's en het interview!

 • Boris de Doorgeeflomo op reis: week 27 - Vincent

  written by anna-lomo on 2014-04-17 in #news
  Boris de Doorgeeflomo op reis: week 27 - Vincent

  Vincent, beter bekend als lomograaf playstoppause, komt uit Leiden en legt het liefst zoveel mogelijk verhalen vast met zijn analoge camera's - en deze week was Boris aan de beurt. Check de resultaten en lees het interview hier!

 • Fotografisch kunstenaar Bobby Sham deelt zijn enthousiasme over de Lomography x Zenit Petzval lens

  written by jillytanrad on 2014-04-10 in #news
  Fotografisch kunstenaar Bobby Sham deelt zijn enthousiasme over de Lomography x Zenit Petzval lens

  Bobby Sham is meer dan een fotograaf. Hij is een kunstenaar met een voorliefde voor groot formaat fotografie en voor Petzval lenzen. Hij is ook kunstbeheerder en secretaris van de Hong Kong Photographic Culturele Vereniging, en één van de initiatiefnemers van het Hongkong Photo Festival. Onlangs gaf hij een interview aan onze collega's van Lomography Hong Kong waarin hij met enthousiasme vertelt over zijn ervaringen met onze Petzval lens. Kijk snel verder en geniet van Bobby's Petzval foto's, zowel op groot formaat met een oude lens, als met de nieuwe Lomography x Zenit Petzval Lens.

 • Shop News

  Korting op een DIY camera!

  Korting op een DIY camera!

  Maak zachte groothoek beelden met de Pinhole Art DIY 135 camera. Zet hem in elkaar, en schiet met 35mm film. Nu met 40% korting!

 • Culinair Hong Kong door het oog van de Petzval

  written by mariemcnaan on 2014-08-05 in #people #lomoamigos
  Culinair Hong Kong door het oog van de Petzval

  Antoine Pai en Louis-Francois Hicter zijn 2 fransmannen met een passie voor beeld. Samen richtten ze het visual content agency "Maison Carnot" op in Hong Kong. Tijdens de culinaire ontdekking van hun nieuwe omgeving legden ze heel wat voedsel-avonturen vast met de Petzval lens. Resultaat hiervan is de zeer toepasselijk genaamde video: FOOD FOOD FOOD.

 • Reisjournalist Sabine nam de La Sardina mee naar zonnig Curacao

  written by anna-lomo on 2014-08-01 in #people #lomoamigos
  Reisjournalist Sabine nam de La Sardina mee naar zonnig Curacao

  Sabine de Witte is reisjournalist en heeft een eigen blog, Your Ambassadrice. Ze vliegt de hele wereld over en legt dit zoveel mogelijk vast, dus waarom niet een keer met een Lomography camera? Ze nam de La Sardina mee naar Curacao - check het interview en de resultaten hier!

 • Profiteer tijdelijk van gratis Express Verzending!

  written by jacobs on 2014-12-19 in #news
  Profiteer tijdelijk van gratis Express Verzending!

  Ben jij een echte procrastinator als het gaat om shoppen voor kerst? Misschien heb je net pas beseft dat wij de perfecte cadeaus voor jouw vrienden en familie hebben? Wat het geval ook is, wij trakteren je met onze gratis express verzending deals over de hele wereld! Afhankelijk vanuit welk land je een bestelling plaatst: bij orders boven de €150/£150/$200 kom je in aanmerking voor gratis verzending! Scroll naar beneden om de details van deze super aanbieding te bekijken.

 • Shop News

  Lomo Instant Boston

  Instant fun met de nieuwe Lomo'Instant Boston camera. De foto's komen er direct uit en bij de camera krijg je 3 extra lenzen en de Lomo'Instant Splitzer.

 • De magie die nog moet komen: Deel 5

  written by Lomography on 2014-09-06 in #news
  De magie die nog moet komen: Deel 5

  Vorige week ontving ik iets vreemds in mijn brievenbus. Het was een kaartje met op 1 kant een foto. Op de foto zie je mij bij de zee zitten tijdens mijn vakantie afgelopen jaar. Maar ik heb echt geen idee wie deze foto heeft gemaakt - daarom ben ik hier, om jullie hulp te vragen bij mijn zoektocht naar deze mysterieuze fotograaf en zijn/haar raadsel. Help je me?

 • Lomography workshops in Amsterdam: elke maand en op aanvraag!

  written by anna-lomo on 2014-09-25 in #news
  Lomography workshops in Amsterdam: elke maand en op aanvraag!

  Altijd al het plan gehad ooit ergens een workshop te volgen? Kom dan eens langs bij Lomography Store in Amsterdam. Onze eigen Store Manager Jos zegt altijd dat het de leukste winkel van Amsterdam is - en al hoewel hij misschien wat bevooroordeeld is geven we hem gelijk: het is er echt vaak gezellig met workshops, lomo meet-ups, af en toe een borrel of een feestje!

 • De crew van Lomography Benelux - Lotte

  written by anna-lomo on 2014-08-26 in #lifestyle
  De crew van Lomography Benelux - Lotte

  Lomography is een groot en wereldwijd bedrijf, maar hier in de Benelux werken we met een fijn klein team. Misschien heb je ons al eens ontmoet, misschien ook niet. Leer ons beter kennen in deze nieuwe serie, waarbij we elk met onze favoriete Lomography camera in een week een rolletje volschieten. Deze week staat in het teken van onze inmiddels afgestudeerde stagiaire Lotte!

 • Shop News

  Een gratis Diana Mini

  Een gratis Diana Mini

  Je krijgt deze camera helemaal gratis wanneer je voor EUR 99,- aan 35mm film besteed in onze online shop. Deze actie is geldig t/m 26 maart dus wees er snel bij!

 • 7 december - Advent Deal: bestel voordelig je favoriete premium traktatie! (Online Code: PREMIUMTREAT20)

  written by jacobs on 2014-12-07 in #news
  7 december - Advent Deal: bestel voordelig je favoriete premium traktatie! (Online Code: PREMIUMTREAT20)

  Op zoek naar een goede deal voor een geweldige camera voor de feestdagen? Dan ben je hier aan het juiste adres! De Advent Deal van vandaag schenkt een ongelooflijke 20% korting op onze Horizon en Belair camera's én al onze overige Premium Camera's!

 • Plaatsen en mensen gezien door de nieuwe Russar+ Lens

  written by jillytanrad on 2014-04-14 in #lifestyle
  Plaatsen en mensen gezien door de nieuwe Russar+ Lens

  De mensen die we ontmoeten en de plaatsen waar we gaan zijn essentiële ingrediënten voor het maken van onze meest dierbare herinneringen. Om die herinneringen te bewaren hebben we een beetje hulp nodig van onze trouwe camera's - en als je scherpere, meer levendige herinneringen wilt met een deken van vignet en druipend van uniek karakter, koppel dan je camera met de nieuwste innovatie Lomography: de nieuwe Russar+ Lens.

 • De Diana F+ Kroniek: Deel I

  written by audiosoldier on 2014-10-04 in #gear #tipster
  De Diana F+ Kroniek: Deel I

  Al enige jaren ben ik de trotse eigenaar van een Diana F+ en ondertussen kan ik er prachtresultaten mee op papier toveren! Maar dit was niet altijd zo! Hier vind je mijn tips & tricks voor zowel beginners, gevorderden als experts! Je kan nooit genoeg weten, am I right?