Royal National Park - een prachtig geheim

De Coast Track wandeling in het Royal National Park gaat langs één van de meest ongerepte kusten van Oost-Australië. De prachtige kliffen, de enorme golven en afgelegen stranden zorgen ervoor dat je een heleboel film vol zal schieten voordat je het idee hebt dat je genoeg hebt gezien.

Twe jaar lang had ik het geluk ten zuiden van het Royal National Park te wonen, op slechts 45 minuten afstand met de auto, en ik kan zeggen dat ik echt ben verliefd op de kustlijn van New South Wales. Het is er zo verschrikkelijk mooi! Royal National Park ligt slechts 30 km onder Sydney en werd in 1879 uitgeroepen tot Nationaal Park, waardoor het het oudste nationale park is van Australië en het op één na oudste in de wereld (na Yellowstone National Park in de Verenigde Staten).

Er zijn veel wandelroutes door het park, maar ik richt me op de Coast Track, aangezien dit het mooiste, meest woeste en meest toegankelijke is voor een wandeling. Als je veel energie heb kan je de hele Coast Track lopen (in totaal 26 kilometer), maar als je wat op mij lijkt is een paar uur lopen langs 6 kilometer van de route perfect.

Elk moment van het jaar is een goed moment om de Coast Track te lopen. De herfst is geweldig om walvissen te spotten, in de lente is er een kleurexplosie van de wilde bloemen, een heldere zomerdag geeft je de mogelijkheid om af te koelen met een duik in één van de lagunes, zwembaden of stranden en voor degenen die proberen de hele route te doen is een zonnige laat-winterse dag perfect. Onlangs bezocht ik het park op een heldere zomerochtend – het eerste bezoek met mijn Diana F+ !

Ik begon mijn wandeling vanaf de Wattamolla picknickplaats. Hier vind je naast een fijne plek voor een picknick een kiosk, toiletten, en een beschutte lagune, waardoor deze plek heel erg geschikt is voor gezinnen met jonge kinderen. Mijn wandeling eindigt in Bundeena, een klein kuststadje van Sydney’s Port Hacking (hint: lunch in één van de cafés hier is een geweldige manier om de wandeling te beëindigen). Ongeveer halverwege is er een lagune en twee stranden van Marley Head met de eenvoudige namen Marley en Little Marley. Dit is een geweldige plek om te zwemmen, vissen of om gewoon te ontspannen en genieten van het spectaculaire uitzicht.

Het gezegde luidt: een beeld zegt meer dan duizend woorden, dus blader door mijn foto’s voor een voorproefje van alles wat deze geweldige Coast Walk te bieden heeft.

En onthoud: een bezoek aan Sydney is niet compleet zonder het zien van de prachtige ruige kust van het Royal National Park – ik vind het elke keer weer adembenemend!

Meer informatie:
National Parks
Wikitravel
Short-Walks

geschreven door jojo8785 op 2012-07-27 in #places #sydney #hike #location #strand #netherlands #nederland #dutch #holland #kust #travel-destination #select-type-of-location #wandelen #sydney-nature-australia-walk-coast #nld #australie #nationaal-park #wandelroute #kustlijn
vertaald door pinkpix

Meer interessante artikelen