Cockatoo Island: een eiland in de haven van Sydney

Historische gebouwen met de stad Sydney op de achtergrond: Cockatoo Island is een perfecte plek voor lomografen. Dus als je ooit in Sydney bent en je verveelt je, spring op een ferry en vaar naar dit eiland in de haven.

Afgelopen maand ging ik met mijn vriend een weekend naar Sydney en we waren op zoek naar iets nieuws om te bezoeken. Uiteindelijk hebben we de ferry gepakt en zijn we naar Cockatoo Island gevaren om de geschiedenis op te snuiven en natuurlijk ook wat foto’s te maken.

Cockatoo Island is een eiland in de Sydney Harbour. In vroegere tijden heeft het meerdere functies gehad: een gevangenis, industriële school, en één van de grootste scheepswerven van Australië in de 20e eeuw. Tegenwoordig is het publiek toegankelijk en kan je er zomaar even heen om meer te weten te komen over de verborgen geheimen van het eiland.

De historische gebouwen en constructies zorgden voor een behoorlijk aantal goede fotografische onderwerpen. De dag dat wij gingen was ik gewapend met mijn Diana Mini en Superheadz Ultra Wide & Slim. Het was geweldig om het eiland te zien vanuit de verschillende perspectieven van beide camera’s.

Als je ooit in Sydney bent en zin hebt iets te doen, maak dan de oversteek naar Cockatoo Island. Voor meer informatie kan je altijd even kijken op www.cockatooisland.gov.au.

De “Diana Mini”: http://shop.lomography.com/diana-mini is het ultracompacte kleine zusje van de Diana F+. Met deze camera maak je soft-focus, lo-fi foto’s op 35mm en wissel je makkelijk tussen vierkant en half-formaat shots. Koop nu je eigenn Diana Mini!

geschreven door littlequeue op 2012-07-23 in #places #sydney #australia #location #urban-adventures #diana-mini #eiland #cockatoo-island #superheadz-ultra-wide-slim #australie
vertaald door pinkpix

Met trots introduceren we drie nieuwe anniversary editions voor de LC-A+, de LC-Wide en de LC-A 120! Verkrijgbaar zolang de voorraad strekt. Kies je Lomo legacy in de Online Shop of bezoek een van onze Gallery Stores.

Meer interessante artikelen